Jump to content

Μελέτη: Τα κοράλλια είναι καταδικασμένα ακόμα κι αν επιτευχθούν οι στόχοι για το κλίμα παγκοσμίως


Recommended Posts

Ήλθε η ώρα που και οι μελέτες αρχίζουν να δείχνουν αυτό που γνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε σοβαρά με το reef ενυδρείο και τα κοράλια.
 

https://www.cnn.gr/perivallon/story/299905/meleti-ta-korallia-einai-katadikasmena-akoma-ki-an-epiteyxthoyn-oi-stoxoi-gia-to-klima-pagkosmios

 

Οταν το 2017 είχαμε σε 3 μηνες απώλεια του 60% των υφάλων παγκόσμια, που οδήγησε εκατομμύρια ανθρώπους και μοιραία το χόμπι σε τεράστιες αλλαγές, απλα ήταν προάγγελος για αυτό που αναφερει η μελέτη. Οποίος γνωρίζει τα βασικά για ένα reef ενυδρείο μπορεί να καταλάβει τι έχει γίνει έως τώρα και τι έρχεται. 

 

Δεν θα αναφερθώ στο γιατί η ηγεσία της ανθρωπότητας απέτυχε να προστατέψει το περιβάλλον, ενώ έχει αποτύχει πλήρως να προστατεύσει τον άνθρωπο. Ας μείνει η διαπίστωση στη πραγματικότητα του χόμπι μας, που αν δεν γίνει κάτι κοσμοϊστορικό και μεγαλειώδες, οδεύουμε ολοταχώς προς αυτή τη κατεύθυνση. 
 

Ενα τεράστιο μυαλό, πρωτοπόρος στα Ενυδρεια υφάλου και όμορφος άνθρωπος που είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε προσωπικά στο  aquazone ήταν ο Dc Ron Shimek. Οι ποιο παλιοί θα θυμούνται την τελευταία ομιλία του σε ένα από τα σεμινάρια που είχαμε κάνει και που μας τα ανέλυσε όλα όσα κλιματικά έχουν ξεκινήσει, βαζοντας τα σε μια σειρά που τα βλεπουμε σήμερα να εξελίσσονται όπως τα είχε πει!! 

 

 

  • Sad 3
Link to comment
Share on other sites

Μάριε δυστυχώς οδεύουμε σε πολλούς τομείς προς την καταστροφή.  Όλα είναι ένας φαύλος κύκλος και δεν ξέρω πως μπορεί να αποφευχθεί το " μοιραίο ".

Αυτά που βιώνουμε ακόμα και εμείς στον μικρόκοσμο της Ελλάδας καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει στο υπόλοιπο κόσμο.  Καταστροφές,  πλημμύρες,  πυρκαγιές....  όλα στο μέγιστο.!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...