Jump to content

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΑΚΩΝ ΦΥΤΩΝ☘️🌱🍁


Recommended Posts

Επωφεληθείτε από τις εβδομαδιαίες προσφορές μας σε Ενυδρειακά Φυτά και βγείτε κερδισμένοι!

 

Δωρεάν μεταφορικά για όλη την Ελλάδα με παραγγελίες άνω των 50€.

 

Μπείτε εδώ για να δείτε: https://misirlis-aquarium.gr/5088-εβδομαδιαιες-προσφορες-φυτων

 

Οι προσφορές ισχύουν έως την Πέμπτη 31 Μαρτίου 14:00μμ ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων!

 


Alternanthera Reineckii Pink
από 3,90 € → 2,90 €
https://misirlis-aquarium.gr/2312-alternanthera-reineckii-pink-φπ-9780201300161.html

Το μώβ χρώμα κάτω από τα φύλλα του κάνει πολύ καλή αντίθεση με το πράσινο χρώμα των άλλων φυτών που έχουμε στο ενυδρείο μας, ειδικά όταν είναι φυτεμένα σε ομάδες. Ο καλός φωτισμός κάνει τα φύλλα να κοκκινίζουν. Μπορούμε εύκολα να το «αναπαράγουμε» απλά κλαδεύοντας το και φυτεύοντας το πάλι. Αυτό κάνει και το φυτό μας να παίρνει πιο πολύ την μορφή θάμνου.

 

Aponogeton Boivinianus XL
από 7,00 € → 5,50 €
https://misirlis-aquarium.gr/3549-aponogeton-boivinianus-xlφπ.html

Το Aponogeton boivinianus είναι ένα μεγάλο, δυνατό φυτό το οποίο είναι κατάλληλο μόνο για μεγάλα ενυδρεία.Είναι ένα φυτό βολβός από τη Μαδαγασκάρη. Σε ευνοϊκές συνθήκες μπορεί να σχηματίσει πολύ μεγάλα φύλλα (έως και 80 cm μήκος και 8 cm πλάτος, καθώς και από 30-50 cm πλάτος). Τα παλαιότερα φύλλα είναι βαθύ σκούρο πράσινο, ενώ τα νεότερα φύλλα είναι ανοιχτό πράσινο και μερικές φορές καφέ μέχρι να αναπτυχθούν πλήρως. Στην άγρια φύση το Aponogeton boivinianus βρίσκεται σε ορμητικά νερά, και προτιμά ροή νερού στο ενυδρείου.

 

 

Cryptocoryne x Willisii in Vitro Cup
από 7,00 € → 4,00 €
https://misirlis-aquarium.gr/8641-aquaflora-cryptocoryne-x-willisii-in-vitro-cup-8641.html

Είναι ένα φυτό χαμηλών απαιτήσεων. Όπως όλες οι κρυπτοκορίνες έτσι και αυτό το είδος έχει σχεδόν μηδενική ανάπτυξη για περίπου ένα μήνα από τότε που τη φυτεύουμε αλλά όταν "πάρει μπροστά" τότε ασταμάτητα φυτρώνει νέους δρομείς και τελικά καταλήγει να δημιουργήσει μια συμπαγή ομάδα. Χώρα Προέλευσης: Σρι Λάνκα

 

 

Micranthemum sp. Montecarlo In Vitro Cup
από 7,00 € → 4,00 €
https://misirlis-aquarium.gr/6888-aquaflora-micranthemum-sp-montecarlo-in-vitro-cup.html

Το Micranthemum «Μόντε Κάρλο» έχει συμπαγή, στρογγυλά και ανοιχτόχρωμα πράσινα φύλλα. Αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και δημιουργεί ένα πολύ όμορφο χαλί στο μπροστινό μέρος του ενυδρείου. Το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί σε ελαφρά σκιά, αλλά απαιτεί καλές συνθήκες φωτισμού, καθώς και πρόσθετο CO2, προκειμένου να αναπτυχθεί με τον καλύτερο τρόπο και να γίνει πραγματικά συμπαγές.
Προέρχεται από την Αργεντινή.

 

 

Lilaeopsis Βrasiliensis In Vitro Cup
από 7,00 € → 4,00 €
https://misirlis-aquarium.gr/6935-aquaflora-lilaeopsis-brasiliensis-in-vitro-cup.html

Μπορεί να μεγαλώσει και να είναι πολύ συμπαγές αλλά το εφέ του γρασιδιού μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με ισχυρό φωτισμό. Φυτεύουμε μικρές συστάδες από το φυτό με λίγα εκατοστά απόσταση για να το βοηθήσουμε να έχει πιο γρήγορη ανάπτυξη. Θα πρέπει να βρίσκεται σε ανοιχτό μέρος χωρίς να πέφτουν σκιές από τα άλλα φυτά ώστε να εξασφαλίσουμε ότι φωτίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε λίμνες στον κήπο αλλά και σε υφάλμυρα ενυδρεία μια που ανέχεται μικρές συγκεντρώσεις αλατιού. Το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 3-4 cm.
Οικογένεια: Apiaceae
Προέλευση: Νότια Αμερική
Ύψος: 4-7cm
Πλάτος: 5-10 + cm

 

 

Bucephalandra "Wavy Green" σε Πέτρα Λάβας
από 9,00 € → 7,00 €
https://misirlis-aquarium.gr/2342-bucephalandra-wavy-green-σε-πέτρα-λάβαςφπ-9780201300468.html

Είναι ένα εύκολο φυτό χαμηλών απαιτήσεων που δεν χρειάζεται υψηλό φωτισμό.Στη φύση μεγαλώνει πάνω σε ξύλα, σε πέτρες και σε ποτάμια. Έχει την συμπεριφορά των φυτών anubias, τα φύλλα του είναι πράσινα με πλάτος 2 cm και μήκος 5 cm με κυματιστά άκρα. Όταν την τοποθετήσετε στο ενυδρείο δεν αργεί να πετάξει ένα πανέμορφο άσπρο-μωβ ανθό!Μην καλύπτετε το ρίζωμα, γιατί μπορεί να σαπίσει. Οι ρίζες θα βρουν το δρόμο τους μέσα στο υπόστρωμα.

 

 

Bucephalandra sp. "Lamandau Mini Red" σε nano stone
από 4,50 € → 2,90 €
https://misirlis-aquarium.gr/6165-bucephalandra-sp-lamandau-mini-red-σε-nano-stoneφπ.html

Το "Lamandau Mini Red" είναι ένα σπάνιο φυτό από την περιοχή Lamandau στο νοτιοδυτικό Βόρνεο.Το "Lamandau Mini Red" αναπτύσσει πυκνά διακλαδισμένα ριζώματα και έχει χαμηλή, πυκνή ανάπτυξη.Τα νεαρά φύλλα δείχνουν ωραίους κόκκινο-καφέ τόνους ενώ τα παλαιότερα φύλλα είναι σκούρα πράσινα.Όπως και οι άλλες Bucephalandras, το "Lamandau Mini Red" το καλύτερο μέρος για να προσκολληθεί είναι ρίζες και ξύλα.

 

 

Hottonia Palustris
από 5,50 € → 4,50 €
https://misirlis-aquarium.gr/4191-hottonia-palustrisφπ.html

Το φυτό Hottonia από την Ασία και την Ευρώπη είναι ένα λιτό και εύκολο φυτό για αρχάριους. Οι πολλοί καμπυλωτοί βλαστοί με έντονα φωτεινά πράσινα φύλλα δημιουργούν  γρήγορα μια στενή ομάδα. Κάθε στέλεχος γίνεται 4-6cm πλάτος και 10-30 cm ύψος. Η συχνή κοπή των μακριών βλαστών εξασφαλίζει την ανάπτυξη από το κάτω μέρος του φυτού, και διατηρεί την στενή, θαμνώδη μορφή του.

 

 

Lilaeopsis Mauritiana
από 4,50 € → 3,50 €
https://misirlis-aquarium.gr/3847-lilaeopsis-mauritianaφπ.html

Αυτό το είδος Lilaeopsis απαιτεί λιγότερο φως από ότι to Lilaeopsis brasiliensis, και παραμένει επίσης χαμηλό (5-10 cm «γκαζόν»).Ο ιδρυτής της Tropica, Holger Windelοv, το βρήκε στον Μαυρίκιο το 1992. Το ύψος του φυτού και η απόσταση ανάμεσα στα φύλλα του εξαρτάται από την ένταση του φωτός.Όσο περισσότερο φως, τόσο χαμηλότερο είναι το φυτό και πυκνότερα τα φύλλα του. Οι δρομείς εξαπλώνονται γύρω από το ενυδρείο. Πρέπει να φυτευτεί, όπως το Lilaeopsis brasiliensis.
Προέλευση: Αφρική

 

 

Bacopa (Monnieri) Compact
από 4,50 € → 3,50 €
https://misirlis-aquarium.gr/2824-bacopa-monnieri-compactφπ.html
Κλαδεύοντας τους κάθετους βλαστούς μπορούμε να πετύχουμε μια πιο χαμηλή και συμπαγή ανάπτυξη καθώς αναπτύσσει εύκολα πολλούς πλευρικούς βλαστούς. Το συγκεκριμένο φυτό αναπτύσσεται εύκολα και κάτω από τη σκιά άλλων φυτών. Είναι ιδανικό φυτό για να δημιουργήσουμε ένα λίγο ψηλότερο χαλί ή για να φτιάξουμε ένα πολύ όμορφο θάμνο στη μέση ή στη μπροστινή ζώνη του ενυδρείου.
Προέλευση: Αμερική
Φωτισμός: Χαμηλός-Μέτριος-Υψηλός
Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο
Θέση στο ενυδρείο: Μεσαία Ζώνη- Πίσω Ζώνη

 

 

Vesicularia Dubyana Christmas Moss cup
από 5,50 € → 3,50 €
https://misirlis-aquarium.gr/2798-vesicularia-dubyana-christmas-moss-cupφπ.html

Ένα μια ιδιαίτερη moss που αρχικά είδαμε να χρησιμοποιείται σε ενυδρεία στην Ιαπωνία. Είναι γνωστή ως «Amazonia Willow Moss» και ως «Christmas tree moss» εξαιτίας της διακλαδιζόμενης δομής που μοιάζουν με κλαδιά έλατου γεγονός που την ξεχωρίζει από την κοινή Dubyana Vesicularia. Είναι πιο απαιτητική από τις συνηθισμένες Java moss και αναπτύσσεται με βραδύτερους ρυθμούς. Ριζώνει εύκολα πάνω σε ξύλα και πέτρες και χρειάζεται κλάδεμα για να κρατήσει το σχήμα της.

 

 

Vesicularia Montagnei "Christmas Moss" σε Πέτρα Λάβας
από 9,00 € → 7,00 €
https://misirlis-aquarium.gr/2331-vesicularia-montagnei-christmas-moss-σε-πέτρα-λάβαςφπ-9780201300352.html

Ένα μια ιδιαίτερη moss που αρχικά είδαμε να χρησιμοποιείται σε ενυδρεία στην Ιαπωνία. Είναι γνωστή ως «Amazonia Willow Moss» και ως «Christmas tree moss» εξαιτίας της διακλαδιζόμενης δομής που μοιάζουν με κλαδιά έλατου γεγονός που την ξεχωρίζει από την κοινή Dubyana Vesicularia. Είναι πιο απαιτητική από τις συνηθισμένες Java moss και αναπτύσσεται με βραδύτερους ρυθμούς. Ριζώνει εύκολα και χρειάζεται κλάδεμα για να κρατήσει το σχήμα της.

 

 

Cryptocoryne Wendtii Green
από 5,50 € → 3,80 €
https://misirlis-aquarium.gr/2307-cryptocoryne-wendtii-greenφπ-9780201300116.html

Είναι ιδανικό φυτό για μικρά ενυδρεία. Όταν έχει αρκετό χώρο τα φύλλα του στην ουσία κείτονται στον βυθό. Όπως και οι άλλες κρυπτοκορίνες που προέρχονται από τη Σρι Λάνκα χρειάζεται σκληρό νερό. Είναι πολύ καλό για την μπροστινή ζώνη του ενυδρείου μας ακόμα και σε μικρά ενυδρεία.

 

 

Hygrophila Corymbosa Angustifolia
από 4,50 € → 3,50 €
https://misirlis-aquarium.gr/2316-hygrophila-corymbosa-angustifolia-φπ-9780201300208.html

Έχει σχετικά στενά φύλλα που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις το ένα με το  άλλο . Τα φυτά που πουλάμε στα καταστήματα είναι καλλιεργημένα εκτός νερού με  αποτέλεσμα τα φύλλα να έχουν διαφορετική μορφή , είναι ποιο στρογγυλεμένα με μεγαλύτερα κενά μεταξύ τους. Είναι εύκολο φυτό πολύ διαδεδομένο στο χόμπι , μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φυτό δείκτης .Αν παρατηρήσουμε τρύπες στα παλαιότερα φύλλα τότε πρόκειται για έλλειψη καλίου ,αν τα παλιά φύλλα κιτρινίζουν και πέφτουν είναι  έλλειψη νιτρικών.
Προέλευση: Νοτιοανατολική Ασία

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας:
MISIRLIS AQUARIUM
Online Shop: www.misirlis-aquarium.gr
Μελίνας Μερκούρη 41, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: 2816-007280, Κιν: 6944778043
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή: 9:00πμ-20:00μμ
                   Σάββατο : 9:00πμ-17:00μμ
Email: info@misirlis-aquarium.gr
Like us on Facebook https://www.facebook.com/misirlisaquarium/
Γίνε μέλος στην ομάδα μας στο facebook Aquarium plants (φυτεμένο ενυδρείο) https://www.facebook.com/groups/8316...?ref=bookmarks

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...