Jump to content

Συγκατοίκηση ή καινούργιο ενυδρείο;


Recommended Posts

Καλησπέρα νέο μέλος εδώ και ζορίστηκα να καταλάβω πως κάνουμε ποστ😆 .. Λοιπόν έχω 2 χελωνες νερού τις έχω από μωρά είναι σχεδόν 8 χρόνων τώρα,  θηλυκές 12-13 εκ και θελω να πάρω άλλο ένα που αναγκαστικά θα είναι μωρό. Μπορώ να τη βάλω με τις άλλες;  ρώτησα έναν τυπά απο πετσοπ στο τηλέφωνο αλλά δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται,  μου απάντησε με ενα "εσύ έχεις θέμα να τη βάλεις;" του λεω όχι απλά ρωτάω αν κάνει και απλά μου απαντάει με ενα "τότε δεν υπάρχει θέμα" οπότε δεν είμαι απολύτως σίγουρη. Εγώ διαθέτω τα λεφτά για ένα καινούργιο ενυδρείο αν δεν μπορώ να το βάλω με τις άλλες απλά θα ήθελα να ξέρω. Ελπίζω να το δείτε 🙏

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς όρισες στην παρέα μας .

Για χελώνες δεν έχω τις ιδιαίτερες γνώσεις ώστε να σε βοηθήσω άμεσα .

Όμως κάποια μέλη έχουν δημοσιεύσει παλαιότερα τις βασικές αρχές για την φιλοξενία της νεροχελώνας και νομίζω ότι απο εκεί θα πάρεις την απάντηση που γυρεύεις .

Διάβασε λοιπόν το παρακάτω link και δώσε βάση εκει που λέει το Ενυδρείο . Ο γενικός κανόνας είναι χ5 το μήκος της χελώνας για το μήκος του ενυδρείου και δια του 2 για το πλάτος του ενυδρείου . Δηλαδή για τις χελώνες που έχεις τώρα : 13 εκ Χ 5 = μήκος ενυδρείου 65εκ  . πλάτος 65εκ/2= 32,5 εκ και ύψος νερού 32,5 εκ.

Αρά με το ενυδρείο που έχεις τώρα οριακά σε καλύπτει για τις τωρινές σου ανάγκες . Απο εκει και ύστερα αποφασίζεις και πράττεις .

 

 

  • love 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ η αλήθεια είναι ότι τα τηρώ όλα, για μεγαλύτερο ενυδρείο σκέφτομαι πάλι αλλά δεν είναι και πολύς καιρός που το έχω οπότε λέω να το αφήσω για τώρα αφού είναι μια χαρά, αλλά θα ψάξω για λίγο πιο βαθύ ενυδρείο. Αυτό με τις βιταμίνες κλπ το χρειαζόμουν και δεν έβλεπα να έχουν στα 2-3 πετσοπ που πάω αλλά θα κοιτάξω στο ίντερνετ. Όσων αφορά για το μικρό χελωνακι ρώτησα και σε ένα άλλο πετσοπ και μου είπαν να μη το βάλω γιατί μπορεί να το φάνε που και εγώ αυτό σκέφτηκα αποκλείεται να είναι οκευ αλλά θέλω κι άλλες γνώμες να είμαι 100% για αυτό που θα κάνω παρόλο που θα πάρω όμως και μια χελωνιερα μεγάλη. 

Link to comment
Share on other sites

Επισης κοίταξα για χελωνακια σε ένα πετσοπ και τα λυπήθηκα..ούτε που κολυμπούσαν, τα περισσότερα κοιμόταν το ένα πάνω στο άλλο,  μέσα στο κατασκοταδο σε ένα ράφι τα είχαν,  με πολύ χαμηλή στάθμη νερού, χοντρο χαλίκι ,ούτε φίλτρο ούτε λάμπα τίποτα σαν αντικείμενα και μακάρι να μπορέσω να πάρω έστω ένα ήταν θλιβερή κατάσταση..

  • Sad 3
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα ξανά ήθελα απλά να κάνω ένα update για το χελωνακι . Τελικά το πήρα χθες και το έχω στο παλιό ενυδρείο που είχα τις άλλες μου χελωνες οταν ήταν ακόμα μωρά, και έχω τρελαθεί είχα ξεχάσει πως ήταν τόσο μικρά μου είχε λείψει αυτο ❤(45×25×18)(οι βρωμιές ειναι από το θρανίο και είναι γυαλί το ενυδρείο)

16602931656302613661946383727483.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...