Jump to content

Μετακόμιση σε άλλη πόλη


manosmili

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, πρόκειται να μετακομίσω τέλος του μήνα απο Κρήτη, Αθήνα. και ήθελα την βοήθεια σας μήπως και βγούν ζωντανά τα ψαράκια και τα φυτά απο την μετακόμιση. 

Μιλάμε λοιπόν για ενα ενυδρείο 1,20 μήκος και 40εκ. πλάτος και 40εκ. ύψος φούλ φυτεμένο με διάφορα σαλιγκάρια και γκάπυ. 

Πρόκειται για αυτό το ενυδρείο

 

 

Σκέφτηκα λοιπόν να βάλω ψάρια και φυτά στο βαρέλι που έχω για τις αλλαγές νερού 50 λίτρων συνολικά. με νερό μέχρι την μέση, με κλειστό καπάκι που θα του κάνω μικρές τρύπες και να αγοράσω μια αεραντλία μπαταρίας να βοηθήσει όσο κρατήσουν οι μπαταρίες γιατί φαντάζομαι τα ψάρια θα είναι σε μεταφορά κάπου 2 μέρες. 

Η κάπου διάβασα να τα βάλω στο βαρέλι με το εξωτερικό φίλτρο να δουλεύει κανονικά (με χαμηλή ροή) 

Πείτε και σεις καμία γνώμη σας παρακαλώ θα βοηθήσει πολύ. 

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να είναι κάτι σίγουρο δίνω μία ιδέα .πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να μπούνε μέσα σε σακούλες ειδικές που είναι για αυτή την δουλειά και να πάρεις ένα τελάρο (πλαστικό φελιζολ) με καπάκι από ένα ψαράδικο να βάλεις εφημερίδα μέσα  και να το φτιάξεις έτσι για να μην έχουν πολλά κενά και ταρακουνάει τις σακούλες με τα ψάρια μέσα αλλά να κρατήσει και θερμοκρασία .  Όταν βάλεις τα ψάρια μέσα στις σακούλες (προσοχή ) προσπάθησε όταν τις κλείνεις όσο  μπορείς  οξυγόνο μέσα στην σακούλα 50% νερό 50% οξυγόνο   ρίχνεις και (seachem stress guard)  την ποσότητα που λέει ο κατασκευαστής.  Τέλος βάζεις στο βαρέλι με νερό από το ενυδρείο με όλα τα υλικά από το φίλτρο και πέτρες, ντεκόρ, ξύλα με την αεραντλία που ανέφερες πιο πάνω. Καλό είναι να μην ταΐζεις τα ψάρια 2 με 3 μέρες πριν την μετακόμιση 

Έγινε επεξεργασία - Taxiarchis
  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...