Tzikas Tzik Posted September 30 #1 Share Posted September 30 Καλησπέρα. Έχω παραγγείλει ενυδρείο 60x40x45 (45 είναι το ύψος). Ζήτησα η στεριά που θα βάλουν η οποία θα κολληθεί με σιλικονη στα 2 πλαϊνά (από γυαλί είναι η στεριά με κάποια επίστρωση που βάζουν) να βρίσκεται 25 εκατοστά από τον πυθμένα, με την λογική να έχει πάνω από την στεριά ακόμα.20 εκατοστά ώστε να μην σκαρφαλώσουν και πηδήξουν έξω αλλά παράλληλα να μπορώ να βάλω νερό ως 24εκ ύψος για να κολυμπούν ανετα. Πώς σας φαίνεται η θέση της στεριάς? Η μία.χελωνα έχει καβούκι μήκος περίπου 11εκ και η άλλη 7εκ. Η στεριά θα έχει και ράμπα μέρος της οποίας θα βυθίζεται για να ανεβαίνουν. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr Posted September 30 #2 Share Posted September 30 Αν δεν κάνω οι χελωνες σου είναι 1-3 χρόνων? Δεν θυμάμαι διόρθωσε με . Οπως και να χει η στάθμη του νερού πρέπει να είναι επι 2 το μήκος της χελωνας *στη δική σου περίπτωση ας υποθέσουμε ότι η χελωνες σου θέλουν 24 εκ ύψος νερού* και τα άλλα έξτρα υποτίθεται να μην φεύγουν. Εγώ τους έχω καπάκι (μιας και δεν έχω ακριβώς ενυδρείο είναι πλαστικο μεγάλο κουτι). Να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου. Γιατί όσο μεγαλώνουν θα θέλουν περισσότερο νερό, όχι ότι δεν θα είναι εντάξει αν παραμείνει όπως τώρα απλά ιδανικά και μόνο κάνε το λίγα εκατοστα βαθύτερο για το μέλλον. Και στη πορεία βλέπεις και πράττεις. Εγώ τους έχω προς το παρόν μέχρι να πάρω νέο εξοπλισμό 27 εκ στάθμη κα είναι 13-15 εκ η κάθε μία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik Posted September 30 Author #3 Share Posted September 30 πριν 48 λεπτά, το μέλος Marr έγραψε: Αν δεν κάνω οι χελωνες σου είναι 1-3 χρόνων? Δεν θυμάμαι διόρθωσε με . Οπως και να χει η στάθμη του νερού πρέπει να είναι επι 2 το μήκος της χελωνας *στη δική σου περίπτωση ας υποθέσουμε ότι η χελωνες σου θέλουν 24 εκ ύψος νερού* και τα άλλα έξτρα υποτίθεται να μην φεύγουν. Εγώ τους έχω καπάκι (μιας και δεν έχω ακριβώς ενυδρείο είναι πλαστικο μεγάλο κουτι). Να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου. Γιατί όσο μεγαλώνουν θα θέλουν περισσότερο νερό, όχι ότι δεν θα είναι εντάξει αν παραμείνει όπως τώρα απλά ιδανικά και μόνο κάνε το λίγα εκατοστα βαθύτερο για το μέλλον. Και στη πορεία βλέπεις και πράττεις. Εγώ τους έχω προς το παρόν μέχρι να πάρω νέο εξοπλισμό 27 εκ στάθμη κα είναι 13-15 εκ η κάθε μία Καπάκι δεν μπορώ να βάλω εκεί που θα είναι η στεριά γιατί θα πρέπει να βαράει η λάμπα uvb, αν μπει εκεί καπάκι θα υπάρχει πρόβλημα με την λάμπα, εκτός αν το καπάκι ήταν πλαστικό αλλά και αυτό πως θα στηριχθεί, μετά δεν θα μπορεί να.πιασει στο τζάμι το φωτιστικό μανταλάκι. Είναι 1,5 έτους περίπου ίσως και λίγο παραπάνω, δεδομένου ότι τις έχουμε από περισυ τον Ιούλιο που ήταν μικρά. Αν το κάνω στους 25 την στεριά, μετά μένουν άλλοι 20 πόντοι γυαλί για ασφάλεια. 45 σύνολο. Εσύ πως έχεις την λάμπα? Αν θες βάλε μια φωτό. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr Posted October 1 #4 Share Posted October 1 Κάποιο δυχτακι ίσως? Εγώ έχω λαμπ σταντ γιατί αλλιώς λάμπα να μπει δεν μπορούσε ,εκτός από αυτό εγώ το καπάκι το χρησιμοποιώ απλά να μην κάνει καταλαθος κάποια προσγείωση ο παπαγάλος 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts