Haris Moustakas Posted January 10 #1 Share Posted January 10 Εχω ενα ενυδρειο 60 λιτρων με 4 corydoras 5 danio και 3 widow tetra. Πριν 2 εβδομαδες προσεθεσα 2 tetra ακομα τα οποια ομως ακομα οταν πεταω τροφη δεν κανουν να πανε να φανε με τιποτα και γενικα ακομα δεν δειχνιουν να εχουνε προσαρμοστει στο κοπαδι πανε μονα τους. Υπαρχει περιπτωση να ειναι στρεσαρισμενα λογο της προσαρμογης? Φοβαμαι πως αν συνεχισουν ετσι σε καμια εβδομαδα θα μου φυγουνε, Εχει τυχει κατι αναλογο σε καποιον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldebaran Posted January 10 #2 Share Posted January 10 Καλησπέρα Είναι ενεργητικά τις υπόλοιπες ώρες ; Έχεις δοκιμάσει διάφορες τροφές ; Ίσως να έχουν συνηθίσει διαφορετικού τύπου τροφή. Έχεις πρόσφατες μετρήσεις νερού ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haris Moustakas Posted January 11 Author #3 Share Posted January 11 προσφατερς μετρησεις νερου εχω ναι. ειναι ολα οκ ιδιαιτερα ενεργητικα δεν ειναι γενικα οχι εχω δοκιμασει 2 ειδη τροφων μια που ειναι ψυλη και μια σκονη. Την ψυλη δεν την τρωει κανενα την σκονη την τρωει καμια φορτα μονο το 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis Posted January 11 #4 Share Posted January 11 (edited) Καλησπέρα, τι θερμοκρασία έχεις στο ενυδρείο? Όταν τα ταΐζεις βλέπεις κάποιο να κυνηγάει τα αλλα ψάρια? Edited January 11 by Taxiarchis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm Posted January 11 #5 Share Posted January 11 Ρίξε λίγο κατεψυγμένη. Αν δεν τρώνε κι αυτήν έχουνε θέμα! Αλλά για να ζούνε δύο βδομάδες, κάπου κάτι τσιμπολογανε! Γενικά το χεις κάνει λίγο ψαρόσουπα αλλά οκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ Posted January 12 #6 Share Posted January 12 Γεια σου φίλε! Τα τετρά όπως και τα υπόλοιπα ψαράκια που έχεις είναι κοπάδοψαρα. Δηλαδή θέλει από 6 και πάνω να βάλεις στο ενυδρείο.. κατά τη γνώμη μου από 8-10 και πάνω…όταν έχεις μόνο 2 τετρά δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι στρεσαρισμένα…δεν ξέρω αν σε αυτό οφείλεται ότι δεν τρώνε.. αλλά δεν θα τα χαρεις ποτέ όσο δεν ζουν σε κοπάδι…🙂 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haris Moustakas Posted January 12 Author #7 Share Posted January 12 πριν 13 ώρες, το μέλος ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ έγραψε: Γεια σου φίλε! Τα τετρά όπως και τα υπόλοιπα ψαράκια που έχεις είναι κοπάδοψαρα. Δηλαδή θέλει από 6 και πάνω να βάλεις στο ενυδρείο.. κατά τη γνώμη μου από 8-10 και πάνω…όταν έχεις μόνο 2 τετρά δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι στρεσαρισμένα…δεν ξέρω αν σε αυτό οφείλεται ότι δεν τρώνε.. αλλά δεν θα τα χαρεις ποτέ όσο δεν ζουν σε κοπάδι…🙂 Καλησπερα! Τα τετρα στο εβυδρειο ειναι πλεον 5. Τα 3 που βηταν μαζι απο το Ξεκινημα του ενυδρειου πανε μαζι τρωνβε και γενικα ειναι καλα. Τα 2 που εβαλα αργοτερα εχουνε το θεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haris Moustakas Posted January 12 Author #8 Share Posted January 12 πριν 23 ώρες, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Καλησπέρα, τι θερμοκρασία έχεις στο ενυδρείο? Όταν τα ταΐζεις βλέπεις κάποιο να κυνηγάει τα αλλα ψάρια? Το ενυδρειο ειναι στους 24 βαθμους. Οχι δεν κυνηγαει κανενα απλα καθονται στατικα και φηνουνν την τροφη να περασει απο διπλα τους χωρις να ενδιαφερονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis Posted January 12 #9 Share Posted January 12 πριν 14 λεπτά, το μέλος Haris Moustakas έγραψε: Το ενυδρειο ειναι στους 24 βαθμους. Οχι δεν κυνηγαει κανενα απλα καθονται στατικα και φηνουνν την τροφη να περασει απο διπλα τους χωρις να ενδιαφερονται. Δοκίμασε σταδιακά να ανεβάσεις την θερμοκρασία 26-27 σιγά σιγά μέρα πάρα μέρα και Garlic guard seachem στην τροφή τους, και αυτό που είπε ο Γρηγόρης είναι σημαντικό να είναι κοπάδι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis Posted January 12 #10 Share Posted January 12 πριν 25 λεπτά, το μέλος Haris Moustakas έγραψε: Καλησπερα! Τα τετρα στο εβυδρειο ειναι πλεον 5. Τα 3 που βηταν μαζι απο το Ξεκινημα του ενυδρειου πανε μαζι τρωνβε και γενικα ειναι καλα. Τα 2 που εβαλα αργοτερα εχουνε το θεμα! Ακόμα και στα ψάρια όταν μπαίνει κάποιο νέο μέλος στο ενυδρείο από τα υπόλοιπα τρώει μπουλινγκ. Για αυτό τα κοπάδοψαρα τα βάζουμε όλα μαζί και όσο γίνεται σωστό αριθμό σε ψάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haris Moustakas Posted January 12 Author #11 Share Posted January 12 Αρχικα στο ενυδρειο ειχα 4. Το ενα σταματησε και αυτο να τρωει και πεθανε μετα απο λιγο καιρο. Επειτα ειπα να βαλω αλλα 2 για να ειναι περισσοτερα και τωρα αυτα τα 2 δεν τρωνε. δεν βλεπω σημαδια bulling πλεον. Το seachem θα το δοκιμασω παντως δεν το γνξωριζα ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Posted January 13 #12 Share Posted January 13 On 12/1/2025 at 8:33 ΜΜ, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Δοκίμασε σταδιακά να ανεβάσεις την θερμοκρασία 26-27 σιγά σιγά μέρα πάρα μέρα και Garlic guard seachem στην τροφή τους, και αυτό που είπε ο Γρηγόρης είναι σημαντικό να είναι κοπάδι.. Για την θερμοκρασια δεν καταλαβαινω τον λογο..... Γιατι να την ανεβασει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis Posted January 13 #13 Share Posted January 13 (edited) πριν 16 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Για την θερμοκρασια δεν καταλαβαινω τον λογο..... Γιατι να την ανεβασει? Καλησπέρα, για να βοηθήσει στον μεταβολισμό και την όρεξη τους για φαγητό . Edited January 13 by Taxiarchis Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Posted January 14 #14 Share Posted January 14 πριν 12 ώρες, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Καλησπέρα, για να βοηθήσει στον μεταβολισμό και την όρεξη τους για φαγητό . Αυξημενη θερμοκρασια ειναι παντα στρεςς για τα ψαρια. Τα κορυ και τα τετρα (widow) χρειαζονται θερμοκρασια οχι πανω απο 24 βαθμους. Οσο αυξανουμε την θερμοκρασια, τόσο μειωνεται και η περιεκτικοτητα του οξυγονου στο νερο. Δεν υπαρχει λογος να το κανουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis Posted January 14 #15 Share Posted January 14 (edited) Εγώ το έχω δοκιμασμένο προσωπικά και πιάνει σε ότι ψάρια έχω πάρει και δεν το λέω εγώ που είμαι απείρως το υποστηρίζουν πολύ χόμπιστες με χρόνια εμπειρίας. Απλά δεν τα ψήνω μέχρι 26-27 βαθμους. Νομίζω ίσα ίσα λίγο τσιμπημένη να είναι θερμοκρασία δεν είναι και τόσο ευάλωτα να πιάσουν κάποιο παράσιτο. Edited January 14 by Taxiarchis Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Posted January 14 #16 Share Posted January 14 Τωρα για τα ψαρια , που δεν τρωνε.... Οταν τα ψαρια απομακρινονται απο τα άλλα και δεν τρωνε (ειδικα , οταν ειναι κοπαδοψαρα, και αν δεν μιλαμε για αναπαραγωγη), σημαινει, οτι ειναι άρρωστα. Οταν αγοραζουμε ψαρια, δεν πρεπει να κοιταμε μόνο αν μας αρεσει καποιο συγκεκριμένο, αλλά και την συμπεριφορα τους και πολλα άλλα. Διαβαζουμε εδω - Και τα τετρα, οπως ειχαν αναφερει πιο πανω, ειναι κοπαδοψαρα. Βαλε πανω απο 8 ψαρια. Δεν τα βαζουμε 2-2 ή 3-3... Καλυτερα να εχεις κοπαδακι 12 ατομων. To ενυρειο σου ειναι μικρο για τετοιο κοπαδακι, οσο και για danio rerio , που πηρες.... Νομιζω ειχαμε πει , οτι τα ντανιο χρειαζονται ενυδρειο τουλαχιστον 80 εκ μηκος και ειναι κοπαδοψαρα. Και για τα κορυ ισχυει το ιδιο. Πιστευω μετρησεις νερου κάνεις, γιατι δεν εχεις και μεγαλο φιλτρο και αν θα παρεις και άλλα ψαρια......θελει προσοχη. Δοκιμασε κατεψυγμενες τροφες ή τουλαχιστον Tetramin flakes. Θυμαμαι ολα τα δικα μου ψαρια το έτρωγαν με ορεξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis Posted January 14 #17 Share Posted January 14 πριν 4 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Τωρα για τα ψαρια , που δεν τρωνε.... Οταν τα ψαρια απομακρινονται απο τα άλλα και δεν τρωνε (ειδικα , οταν ειναι κοπαδοψαρα, και αν δεν μιλαμε για αναπαραγωγη), σημαινει, οτι ειναι άρρωστα. Οταν αγοραζουμε ψαρια, δεν πρεπει να κοιταμε μόνο αν μας αρεσει καποιο συγκεκριμένο, αλλά και την συμπεριφορα τους και πολλα άλλα. Διαβαζουμε εδω - Και τα τετρα, οπως ειχαν αναφερει πιο πανω, ειναι κοπαδοψαρα. Βαλε πανω απο 8 ψαρια. Δεν τα βαζουμε 2-2 ή 3-3... Καλυτερα να εχεις κοπαδακι 12 ατομων. To ενυρειο σου ειναι μικρο για τετοιο κοπαδακι, οσο και για danio rerio , που πηρες.... Νομιζω ειχαμε πει , οτι τα ντανιο χρειαζονται ενυδρειο τουλαχιστον 80 εκ μηκος και ειναι κοπαδοψαρα. Και για τα κορυ ισχυει το ιδιο. Πιστευω μετρησεις νερου κάνεις, γιατι δεν εχεις και μεγαλο φιλτρο και αν θα παρεις και άλλα ψαρια......θελει προσοχη. Δοκιμασε κατεψυγμενες τροφες ή τουλαχιστον Tetramin flakes. Θυμαμαι ολα τα δικα μου ψαρια το έτρωγαν με ορεξη. Ε τότε πάει αλλού το πράγμα 😂 εγώ κατάλαβα ότι δεν τρώνε τα ψάρια γενικά. Αλά και πάλι αν μιλάμε για κάποιο παράσιτο θα πρέπει να ανεβασει θερμοκρασία και να κάνει θεραπεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Posted January 14 #18 Share Posted January 14 πριν 4 λεπτά, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Εγώ το έχω δοκιμασμένο προσωπικά και πιάνει σε ότι ψάρια έχω πάρει. Απλά δεν τα ψήνω μέχρι 26-27 βαθμους. Νομίζω ίσα ίσα λίγο τσιμπημένη να είναι θερμοκρασία δεν είναι και τόσο ευάλωτα να πιάσουν κάποιο παράσιτο. Το τι εχουμε δοκιμασει εμεις, στα δικα μας ενυδρεια, ειναι άλλο θεμα. Και άλλο θεμα, αν μας βοηθησε ή οχι. Το καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο. Για τα παρασιτα δεν επιασα το τι θελεις να πεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Posted January 14 #19 Share Posted January 14 Μόλις τώρα, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Αλά και πάλι αν μιλάμε για κάποιο παράσιτο θα πρέπει να ανεβασει θερμοκρασία και να κάνει θεραπεία. Μαλιστα. τωρα καταλαβα. Θελω να μου πεις, τότε που εχεις διαβασει, οτι τα παρασιτα πεθαινουν σε θερμοκρασια νερου 26-27 βαθμους???? και αν μιλαμε για παρασιτα, τι εννοουμε? Στελε λινκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis Posted January 14 #20 Share Posted January 14 πριν 5 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Μαλιστα. τωρα καταλαβα. Θελω να μου πεις, τότε που εχεις διαβασει, οτι τα παρασιτα πεθαινουν σε θερμοκρασια νερου 26-27 βαθμους???? και αν μιλαμε για παρασιτα, τι εννοουμε? Στελε λινκ Ποιος είπε ότι πεθαινουν τα παρασιτα 26-27 βαθμους 🤔 εγώ είπα ότι βοηθάει λίγο ανέβασμα θερμοκρασια για τον μεταβολισμό και ότι δεν είναι τόσο ευάλωτα στο να πιάσουν παρασιτα. Τωρα φυσικά γνωρίζω ότι αν έχεις να κάνεις με κάποιο παράσιτο και μπαίνεις στην διαδικασία θεραπείας ανάλογα τα ψάρια ανεβάσεις και θερμοκρασια που μπορεί να φτάσει μέχρι και 30, 31 κτλ. Αλλά και πάλι μπορεί να μην πεθάνει το παράσιτο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis Posted January 14 #21 Share Posted January 14 Δεν το είδα σε κάποιο φόρουμ αυτό ούτε το διάβασα κάπου. Το είδα σε βίντεο να το αναφέρουν κάποια παιδιά από Έλληνες aquatic talk live Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Posted January 14 #22 Share Posted January 14 πριν 2 λεπτά, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Ποιος είπε ότι πεθαινουν τα παρασιτα 26-27 βαθμους 🤔 εγώ είπα ότι βοηθάει λίγο ανέβασμα θερμοκρασια για τον μεταβολισμό και ότι δεν είναι τόσο ευάλωτα στο να πιάσουν παρασιτα. Τωρα φυσικά γνωρίζω ότι αν έχεις να κάνεις με κάποιο παράσιτο και μπαίνεις στην διαδικασία θεραπείας ανάλογα τα ψάρια ανεβάσεις και θερμοκρασια που μπορεί να φτάσει μέχρι και 30, 31 κτλ. Αλλά και πάλι μπορεί να μην πεθάνει το παράσιτο Τωρα μαλιστα. το θεμα ειναι, οτι αν ανεβασεις την θερμοκρασια 26-27 και δεν ριχνεις ταυτοχρόνα φαρμακο και ηδη υπαρχει πχ ικ ή βελβετ στο ψαρι, βοηθαμε το παρασιτο και οχι το ψαρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Posted January 14 #23 Share Posted January 14 πριν 2 λεπτά, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Δεν το είδα σε κάποιο φόρουμ αυτό ούτε το διάβασα κάπου. Το είδα σε βίντεο να το αναφέρουν κάποια παιδιά από Έλληνες aquatic talk live Θα το βρω, οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis Posted January 14 #24 Share Posted January 14 πριν 1 λεπτό, το μέλος natateo έγραψε: Τωρα μαλιστα. το θεμα ειναι, οτι αν ανεβασεις την θερμοκρασια 26-27 και δεν ριχνεις ταυτοχρόνα φαρμακο και ηδη υπαρχει πχ ικ ή βελβετ στο ψαρι, βοηθαμε το παρασιτο και οχι το ψαρι. Ναι το έχω ακούσει και αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis Posted January 14 #25 Share Posted January 14 πριν 2 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Θα το βρω, οκ Και σε ξένα βίντεο με Αμερικανούς το έχω ακούσει αυτό να το υποστηρίζουν. Τώρα αν έχουν δίκιο δεν το ξέρω αλλά σε εμένα έπιασε και πιάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts