Jump to content

Ανορεξία σε Δίσκο....


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Έχω πρόβλημα (μάλλον) με έναν από τους δίσκους μου.

Ο συγκεκριμένος ασθενής, μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν πολύ κυριαρχικός και διεκδικητικός με την περιοχή του και πολύ μάχιμος την ώρα του φαγητού. Τελευταία μοιάζει να συμμετέχει στο «κυνήγι» του φαγητού - δεν αφήνει άλλους να πλησιάσουν πολύ - αλλά δεν το βλέπω να τρωει (σαν να σνομπάρει το φαγητό - κατεψυγμένη καρδία). Δεν κρύβεται και κινείται αρκετά στο ενυδρείο. Δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια ασθένειας σε αυτόν ή σε άλλους, δεν υπάρχουν αλλαγές στην ποιότητα του νερού, οι μέτρησης είναι νορμάλ.....

Το μόνο που μπορώ να επισημάνω – εάν θυμάμαι καλά – είναι ότι τα συμπτώματα άρχισαν να εμφανίζονται μετά την θεραπεία για Ich πριν από λίγο καιρό (και πάλι δεν είμαι σίγουρος για το χρόνο). Μετά τη θεραπεία, έκανα αλλαγή νερού,έβαλα ενεργό άνθρακα και έβγαλα την τύρφη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία μικρή αστάθεια στο PH( από 7.0 ανέβαινε σε ~7,2 και το κατέβαζα με PHminus τις πρώτες μέρες μετά την αλλαγή νερού ) :blush:

Επίσης, έκανα μία «θεραπεία» δύο ημερών με οξυζενέ για την άλγη(60ml+60ml σε ~320λτ), αλλά αυτό έγινε πρόσφατα (υπήρχαν ήδη τα συμπτώματα).

Οι άλλοι δίσκοι φαίνονται μία χαρά, ζωηροί, με πολύ όρεξη (πιο πολύ από ότι θα έπρεπε) κλπ.

Μπορεί να είναι κάποια ασθένεια που να μην έχει εμφανή σημάδια και να την καταλάβω ότι είναι πολύ αργά :hysterical: ;

Υπάρχει εμπειρία από παρόμοιο περιστατικό;

Όλες οι προτάσεις ευπρόσδεκτες :blush: .

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!Προσωπικα εχω να σου προτεινω να μην κανεις ακομα τιποτα,παρα μονο να προσεχεις διαρκως τη συμπεριφορα του.Τι τον ταιζες παλιοτερα?μηπως του δινεις για πρωτη φορα καρδια?

Υπαρχει η πιθανοτητα να ειναι καποια προσβολη απο παρασιτο σε αρχικο ομως σταδιο.Για να κανει την κινηση ομως να φαει σημαινει οτι ισως εχει ακομα ορεξη αλλα οταν παει να καταπιει κατι τον ενοχλει.Κανε λοιπον λιγη υπομονη και απλα να τον παρατηρεις.Αν εχεις καποια μεταβολη,ενημερωσε! :blush:

Link to comment
Share on other sites

Thanks Nidal

Από το PetShop του έδιναν καρδιά και την συνέχυσα και εγώ συν JBL Grana Discus (red granules) .Τον είχα πάρει πριν 2,5 μήνες μαζί με άλλους 3 και έχει μελώσει πιο πολύ από όλους. Νομίζω και εγώ ότι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω :blush: .

Thanks anyway :hysterical::blush:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...