Jump to content

Ποσα guppys σε 125αρι ενυδρειο?


AMALIA

Recommended Posts

Γεια σας...θα ηθελα να ρωτησω ποσα ψαρακια(guppys) μπορω να βαλω σε 125αρι ενυδρειο και σε τι αναλογια M-F ???Στο ιδιο ενυδρειο θα φιλοξενηθεi και ενα ζευγαρακι ancistrus...εχω ακουσει πολλους κανονες λιτρα/εκατοστα ψαριου αλλα τελικα ποιος απο ολους ειναι αποδεκτος απο τους εμπειροτερους χομπιστες.Ευχαριστω... :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Η αναλογία που προτείνετε είναι 1Α με 3-4Θ.

Μπορεις να βάλεις δηλ 1-4 γκρουπ μέσα στο ενυδρείο σου και μετά απο 2 μήνες δεν θα μπορεις να τα μετράς απο τις γέννες που θα εχεις :wootwoot::)

Πρώτα όμως στρωμένο ενυδρείο με μια παρατήρηση.

Γκάπυ με ανσίστρους δεν ταιριάζουν λογω διαφορετικών αναγκών σε νερό και θερμοκρασία

Link to comment
Share on other sites

αν καταλαβα καλα μαξιμουμ 4 αρσενικα με 10-12 θηλυκα?μηπως ειναι υπερβολικη αυτη η αναλογια?'η και λιγα τα 15 ψαρακια στα συγκεκριμενα λιτρα?

σημειωση οτι χω συνενοηθει με μαγαζι να δινω ολες τις γεννες που θα προκυψουν, οποτε η ιχθυοφορτωση θα κρατειτε σε φυσιολογικα επιπεδα.

Link to comment
Share on other sites

Μην βάλεις πάνω από 8 ψάρια μέσα (2 αρσ. +6 θηλ.) στα 120 λίτρα. Σε λίγο καιρό θα χρειαστείς δεύτερο, τρίτο, τέταρτο ενυδρείο... Ετσι έκανα κι εγώ κάποτε με τα ζωοτόκα και βρέθηκα κάποια στιγμή με 8 ενυδρεία μόνο για τα γκάππυ..! (επιλεκτικές αναπαραγωγές που σήμερα όμως τις έχω σταματήσει πλέον).

Αυτό που θέλω να σου επισημάνω, είναι ότι σκέψου καλά πρώτα τι θα κάνεις τόσα ψάρια που θα προκύψουν (τα 8 ψαράκια της αρχής, σε 10 μήνες θα έχουν γίνει περίπου 500...). Και να ξέρεις ότι τα μαγαζιά δεν τα παίρνουν πλέον εύκολα...

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

φουφ πραγματικα εχω πελαγωσει.....καποιος μου ειπε ανετα βαζεις 30-40 ψαρακια,χαμογελασα και στιγμιαια μου ρθε στο μυαλο κονσερβα TRATA...παλι καλα :)

βασικα το ενυδρειο προοριζοταν για σκαλαρια αλλα μετα απο διαβασμα ειδα οτι ειναι απογορευτικο για τα λιτρα μου και επελεξα τα γκαπακια.Και τωρα κανω την θεικη ερωτηση:Τι να βαλω μεσααααα????Αν καποιος θα μπορουσε να σκεφτει ενα setup να μου πει θα γινομουν πολυ χαρουμενη... :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Αφού σου αρέσουν τα γκάππυς (που πραγματικά είναι υπέροχα ψαράκια!) σου προτείνω να βάλεις μια ομάδα από 10 πολύχρωμα αρσενικά (έτσι γλυτώνεις τις αναπαραγωγές και τα δεκάδες ή εκατοντάδες ενυδρεία που θα χρειαστείς στο μέλλον... :wootwoot: ), μια ομάδα από 6-7 γαρίδες στο βυθό, 4-5 σαλιγκάρια apple snail, μπόλικα φυτά και... ΤΕΛΟΣ!

Ετσι, τελικά θα βρεθείς να έχεις ένα πολύ όμορφο ενυδρείο, αρμονικό και χωρίς ασυμβατότητες στο θέμα πληθυσμού, με κάποιους "κυνηγούς" και για τις άλγες, εύκολο στο χειρισμό του (νερό δικτύου χωρίς ψαξίματα και ταλαιπωρίες στο ρΗ και στις σκληρότητες), που θα το χαίρεσαι και θα το απολαμβάνεις! Τα παιχνίδια και τα αθώα "κυνηγητά" των πανέμορφων και ζωηρών γκάππυς, σε συνδυασμό με τη "μυστήρια" συμπεριφορά των γαρίδων και των σαλιγκαριών, θα σου γεμίσουν με πολλές ώρες ευχάριστης παρατήρησης τον ελεύθερο χρόνο σου. Και πίστεψέ με, δεν θα το μετανιώσεις! :)

Link to comment
Share on other sites

Αν και λίγο εμβόλιμο! Ντίνο εσύ που έχεις ασχοληθεί περισσότερο με τα guppy έχεις κάνει την παρατήρηση (που έχει λίγο πολύ ακουστεί) οτι τελικά αλάζουν φύλλο????

Link to comment
Share on other sites

Οχι Μανόλη. Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό για κάποια ζωοτόκα, αλλά δεν είμαι σε θέση να το πω με σιγουριά μέχρι σήμερα. Στα αρσενικά γκάππυς δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο (έχω κρατήσει πολλά χωρισμένα και πολύ καιρό μόνα τους). Στα θηλυκά δεν ξέρω, γιατί πάντα γεννάγανε κατά κόρον και ήταν αδύνατον να καταλάβεις κάτι τέτοιο μέσα στο συφερτό (πάντα ήταν και φουλ φυτεμένα τα ενυδρεία)....

Στα αρσενικά πλάτυς έχω παρατηρήσει κάτι που θα μπορούσε να πλησιάζει σε κάτι τέτοιο, αλλά όχι σε βαθμό να γίνει κανονικό θηλυκό και να γεννήσει. Απλώς να μικραίνει πολύ το γονοπόδιο και στο τέλος να ατροφεί τελείως, αλλά χωρίς γέννα βέβαια. Ομως οι ομοφυλοφιλικές τάσεις στα αρσενικά πλάτυς πάντα ήταν πιο έντονες απ' ότι στα γκάππυς.

Link to comment
Share on other sites

Κατι τετοιο σκεφτηκα να κανω και εγω συνχομπιστα filoxene..μονο αρσενικα..ελπιζω μονο μην τα "παιξουν" μονα τους και εχουμε αλλα..

για γαριδουλες δεν το ειχα σκεφτει...καλη ιδεα παντως..ελπιζω βεβαια να μην εχουν προβλημα στο σκληρο νερο αλλα μαλλον για να το λες κατι ξερεις.

(οταν λετε γαριδουλες εννοειτε αυτες τις cardina japonica :wootwoot: δεν ξερω και πως γραφετε...??)

Link to comment
Share on other sites

ουπςςς μολις ειδα στο fish index οτι οι συγκεκριμενες θελουν χαμηλο ph,,υπαρχει καποιο αλλο ειδος??

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αυτές (και όχι μόνο). Είναι απόλυτα συμβατές.

Διάβασε εδώ, για ένα αντίστοιχο ενυδρείο φίλου...(χωρίς τα apistogramma πάντως, με τα οποία διαφωνώ για τη θέση τους σε τέτοιο ενυδρείο):

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=9594

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

ουπςςς μολις ειδα στο fish index οτι οι συγκεκριμενες θελουν χαμηλο ph,,υπαρχει καποιο αλλο ειδος??

Κατηγορηματικά μπορώ να σου πω ότι αυτό δεν ισχύει. Ανέχονται και ζουν εξ ίσου καλά και σε αρκετά πιο υψηλό ρΗ, μέχρι και 8,0. Μην ξεχνάς ότι πάνε μέχρι και στα υφάλμυρα νερά για να γεννήσουν τα μικρά τους...(εκεί τα νερά είναι ακόμα πιο αλκαλικά).

ΑΝΕΤΑ μπορείς να τις βάλεις, όπως και τα σαλιγκάρια.

Link to comment
Share on other sites

Ναι το εχω ηδη διαβασει αυτο το post...μπορω να πω οτι απο την μερα που γραφτηκα διαβαζω ολη μερα για να αποφυγω τραγικοτητες του παρελθοντος με ασυμβατοτητες και συναφη.Το ζευγαρακι ancistrus μου δεν κολαει με τιποτα στο νεο ενυδρειο??το εχω 2,5 χρονια μεσα στο 60αρι και θα ηθελα να τους δωσω μεγαλυτερο σπιτι....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...