Jump to content

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΧΡΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ???


Recommended Posts

Επειδή τα αγγλικά μου δεν με βοηθάνε και πολύ (sic!), θα ήθελα να μάθω από την εμπειρία σας:

1. Εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα σε ένα ενυδρείο κάποια από τα 3 φάρμακα της TETRA: ContraSpot - GeneralTonic - FungiStop (αναφέρομαι σε περίπτωση ταυτόχρονης εμφάνισης διαφορετικών συμπτωμάτων σε διαφορετικά ψάρια κοινωνικού ενυδρείου).

2. Χωρίς να υπάρχει άνθρακας στο ενυδρείο μου, σε παλαιότερη θεραπεία με GeneralTonic, παρατήρησα ότι σε 3 ημέρες είχε φύγει σχεδόν τελείως η πρασινίλα στο νερό. Είναι φυσιολογικό αυτό ή μήπως οφείλεται στα φυτά ή σε κάτι άλλο (πχ ασβεστολιθικές πέτρες και άσπρο κοράλι)?

3. Αυτά τα 3 φάρμακα της TETRA καλύπτουν όλο το φάσμα ασθενειών στα ενυδρεία γλυκού νερού? Εχει και άλλα η συγκεκριμένη εταιρεία? Και κάνω την ερώτηση γιατί χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον τα σκευάσματα αυτής και θα ήθελα να αποφύγω την μίξη με άλλων εταιρειών... Είναι σωστό αυτό ή δεν υπάρχει πρόβλημα ? (αντιχλώρια, βακτηρίδια, φάρμακα, βιταμίνες κλπ).

Οποιοι έχετε ανάλογη εμπειρία, θα με υποχρεώσετε με τις απαντήσεις σας

Link to comment
Share on other sites

Φιλόξενε καλησπέρα,

έψαξα στο site της Tetra και κοίταξα τις οδηγίες για κάθε φάρμακο. Δυστυχώς δεν αναφέρει κάτι για το κάθε φάρμακο, αλλά ούτε και γενικά για τα φάρμακά της, ώστε να ξέρεις αν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με άλλα.

Ίσως να ξέρει να μας πει κάποιος που να τα έχει δοκιμάσει.

Πάντως άλλες εταιρείες ξέρω ότι γράφουν για συνδυασμούς με φάρμακα, της ίδιας εταιρείας τουλάχιστον.

Παραθέτω και τα link με τις οδηγίες για τα τρία φάρμακα

Tetra-Medica Fungi Stop

Tetra Medica General Tonic

Tetra Medica Contra Spot

Link to comment
Share on other sites

Tο οποιοδήποτε φάρμακο από μόνο του έχει κάποιες παρενέργειες. Καλό θα είναι γενικότερα να τα αποφεύγουμε, πόσο μάλλον να αποφεύγουμε και την ταυτόχρονη χρήση των φαρμάκων. Σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιων ασθενειών κάνουμε θεραπεία σε ολόκληρο το ενυδρείο (π.χ. ich) ενώ σε άλλες καλό είναι να απομονώνουμε το άρρωστο ψάρι και να κάνουμε χωριστά θεραπεία. Αυτό γιατί δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε το φίλτρο μας καθώς τα δραστικά χαρακτηριστικά ορισμένων φαρμάκων επηρρεάζουν την βιολογία και επίσης προσπαθούμε να αποφεύγουμε το άσκοπο στρες στα ψάρια που δεν νοσούν, αφού στρες=ασθένειες.

Όσον αφορά το χρώμα του φαρμάκου είναι λογικό να απορροφάται μετά από κάποιες ημέρες και χωρίς τη χρήση άνθρακα. Σίγουρα όμως δεν είναι διαυγές όσο πριν τη χορήγηση.

Τα παραπάνω φάρμακα που αναφέρεις καλύπτουν πολλές από τις περιπτώσεις ασθενειών από αυτές που αντιμετωπίζουμε στα ενυδρεία μας. Αν θέλεις τη γνώμη μου όμως, ρίξε το βάρος στη σωστή βιολογία και στις ιδανικές τιμές νερού για τα ψάρια σου και άφησε κατά μέρος τα φάρμακα. Αν έχεις σωστές τιμές και σωστή συντήρηση δεν θα χρειαστείς ποτέ φάρμακα :blush:

Link to comment
Share on other sites

...Όσον αφορά το χρώμα του φαρμάκου είναι λογικό να απορροφάται μετά από κάποιες ημέρες και χωρίς τη χρήση άνθρακα. Σίγουρα όμως δεν είναι διαυγές όσο πριν τη χορήγηση.

Τα παραπάνω φάρμακα που αναφέρεις καλύπτουν πολλές από τις περιπτώσεις ασθενειών από αυτές που αντιμετωπίζουμε στα ενυδρεία μας. Αν θέλεις τη γνώμη μου όμως, ρίξε το βάρος στη σωστή βιολογία και στις ιδανικές τιμές νερού για τα ψάρια σου και άφησε κατά μέρος τα φάρμακα. Αν έχεις σωστές τιμές και σωστή συντήρηση δεν θα χρειαστείς ποτέ φάρμακα

6256[/snapback]

Φίλε ΝΕΟΝ, αναφέρομαι σε ΜΗ φυσιολογικά γρήγορο ξεθώριασμα χρώματος του φαρμάκου, γι' αυτό μου έκανε εντύπωση. Εδειχνε λες και κάτι το εξουδετέρωνε ή το απορροφούσε και ξέρεις πόσο επικίνδυνο είναι αυτό (απόκτηση ανοσίας στο φάρμακο των παθογόνων και ενίσχυσή τους). Την τρίτη μέρα έδειχνε λες και δεν είχα βάλει! Οταν εφάρμοσα αντίστοιχη θεραπεία στο μικρό 12άρι ενυδρείο (χωρίς βυθό και πέτρες και χωρίς φυτά) το πράσινο ή μπλε χρώμα διατηρούταν το ίδιο μέχρι τις αλλαγές. Γι' αυτό ρώτησα, μήπως και υπάρχει και κάποιος άλλος παράγοντας που δεν γνωρίζω ή δεν αναφέρεται σε όλα αυτά που έχω διαβάσει.

Οσο για το δεύτερο σκέλος, φυσικά και συμφωνώ μαζί σου, αλλά ξέρεις καλά ότι παρ' όλ' αυτά κάποιες φορές και για πάρα πολλούς άλλους λόγους, τα ψαράκια αρρωσταίνουν (ειδικά τα θηλυκά γκάπυς, λόγω εξασθένισης από τις συνεχείς γέννες) και τέλος πάντων, αναφέρομαι σε περιπτώσεις που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να κάνει κάποιος θεραπεία (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες...).

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και εύχομαι όσο το δυνατόν λιγότερες αρρώστιες σε όλους όσους εκτρέφουν ζώα σε αιχμαλωσία.

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

Φιλοξενε καλησπερα

τα τρια φαρμακα δεν μπορουν να χορηγηθουν μαζι. Επισης, δεν καλυπτουν ολο το φασμα ασθενειων στο ενυδρειο. Η συγκεκριμενη εταιρεια δεν βγαζει αλλα αποσο ξερω (κυττα ΕΔΩ αλλα αυτο δε σημαινει τιποτα.

Γιατι θελεις να χρησιμοποιησεις μονο tetra? Απο προσωπικη εμπειρια τουλαχιστον το FungiStop δεν το θεωρω αποτελεσματικο.

Θα συμφωνησω με το Μιχαλη οτι μαλλον βιαστηκες για χορηγηση φαρμακων. Κατ' αρχας, ειδικα το fungus αλλα και το Ich θα το εβλεπες καθαρα στα ψαρια. Εφοσον δεν υπαρχουν εμφανη συμπτωματα προσωπικα δεν θα χορηγουσα φαρμακα.

Link to comment
Share on other sites

Το FungiStop δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Προληπτικά βρίσκεται στο ντουλάπι μου.

Θα συμφωνησω με το Μιχαλη οτι μαλλον βιαστηκες για χορηγηση φαρμακων

? Ποια χορήγηση ? Οι ερωτήσεις είναι γενικές, για να ξέρω σε περίπτωση που... και επειδή τα αγγλικά μου είναι χάλια. Μήπως αναφέρεσαι στο άλλο post? Αν ναι, έβαλα μόνο GeneralTonic και αλάτι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

φυσικα και υπαρχουν φαρμακα τα οποια μπορουν να συνδυαστουν μεταξυ τους,,

αναλογα βεβαια με την αρρωστεια που εχουμε...(( γενικα μιλωντας))

αρκετα απο την AQ.PHARMACEUTICAL συνδιαζονται μεταξυ τους...

βεβαια αν οι συνθηκες ειναι σωστες δεν θα εχουν προβημα και τα ψαρια μας η αν εχουμε καποιο ενυδρειο καραντινας παλι, μπορουμε να περιορησουμε μια αρρωστεια.... << αλλα αυτο ειναι μια αλλη θλιβερη ιστορια>>>>

οπως επεισης οτι υπαρχουν και φυτικα φαρμακα που δεν κανουν ζημια στο φιλτρο.μας.......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...