Jump to content

Mερικές ερωτήσεις -newbie


Recommended Posts

Μολις πριν απο μια εβδομάδα, έφτιαξα το πρώτο μου ενυδρείο, 400 lt γλυκού νερου.

Προς το παρόν, εχω βάλει, εκτος απο διακοσμητικά στοιχεία, 5 angelfish και ένα παπαγαλόψαρο.

Θελω να μου απαντησει κάποιος,αν γνωρίζει:

  • Ποιά είναι η ονομασία του παπαγαλόψαρού στα λατινικά
  • Ποιός είναι ο ιδανικός αριθμός ψαριών για το ενυδρείο μου, ώστε να ζούν υγειίνα και να εχω όσο πιο καθαρό ενυδρείο γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχην καλωσηρθες στην παρεα μας!!!

Τα ψαρια που εχεις, περαν του οτι ειναι εντελως ασυμβατα μεταξυ τους (Το παπαγαλοψαρο ειναι αρκετα πιο αγριο απο τα σκαλαρια) ειναι και εντελως ακαταλληλα για στρωσιμο καθως με την πρωτη αυξηση της αμμωνιας τα ψαρακια το πιθανοτερο ειναι να "χαιρετησουν"!

Αν εχεις καποιο γνωστο με ηδη στρωμενο ενυδρειο παρε μερικα στρωμενα υλικα και βαλ'τα στο φιλτρο σου για να βοηθησουν την κατασταση.Αλλιως επεστρεψε τα ψαρια εκει που τα πηρες και βαλε καποια πιο ανθεκτικα.

Θα πρεπει επισης στο ενυδρειο σου να βαλεις συμβατα ψαρια μεταξυ τους για να εχεις ενα ισορροπημενο οικοσυστημα.

Το παπαγαλοψαρο ειναι ψαρι που εχει κατασκευαστει γεννετικα και δεν υπαρχει στη φυση οποτε το επιστημονικο του ονομα ειναι ανυπαρκτο. Οσο για τον αριθμο ψαριων που ρωτας εξαρταται απο το μεγεθος τους.Καταληξε πανω κατω με τι ειδη ψαριων θες να ασχοληθεις και τα υπολοιπα τα βρισκουμε.

Σημ.: Μετεφερα το θεμα στη σωστη κατηγορια :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Στρώσε πρώτα καλά το ενυδρείο σου (αν μπορείς να βρεις υλικά απο στρωμμένο) και αφού περάσουν 15 τουλάχιστον μέρες μετά βάλε ψαράκια. Τα σκαλάρια να ξέρεις ότι θέλουν μαλακό νερό γιαυτό μέτρησε το ΚΗ σου να είναι γύρω στο 3-5. Επίσης τα ψάρια αυτά είναι πολύ φιλήσυχα (μην τα βάλεις με άγρια) και γίνονται μέχρι και 25 εκατοστά το καθένα. Αν σου αρέσουν να ξέρεις ότι ταιριάζουν με neon,cory,tetra, (pearl gourami πολύ ήρεμο) ή γενικά με άλλα ψάρια αμερικής (αμαζονίου) για μαλακά νερά.

Το ενυδρείο σου είναι μεγάλο 400 λτ αλλά ότι ψάρι αγοράσεις ρώτα για το τελικό του μέγεθος και κατά την δική μου γνώμη περίπου 20 (διάφορα μεγέθη- διάλεξε και μερικά που το τελικό τους μέγεθος είναι 4-5εκ δηλαδή λίγα μεγαλόσωμα και κοπαδάκι μικράκια) είναι καλά.

Είχα ένα golden head scalare 15εκ που δυστυχώς έχασα στον καύσωνα (είναι πανέμορφα και πανέξυπνα ζώα, όταν πλησιάζεις το ενυδρείο να τα δεις πλησιάζουν και αυτά και σε κοιτάζουν σαν να ποζάρουν για φωτο).Ευτυχώς έχω άλλα 2 αγγελόψαρα και τώρα αγόρασα και 3 μικρά οπότε έχουμε 5 σκαλαράκια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...