Jump to content

Νέο ενυδρείο


xenofon

Recommended Posts

Ύστερα από την ενεπιτυχή προσπάθεια να πουλήσω το παλιό μου ενυδρείο(rio180), αποφάσισα να το ξαναστήσω(δεν ήθελα και πολύ)με κιχλίδες. Σκέφτομε για τα demasomi. Προς αυτό τον σκοπό έχω μαζέψει πέτρες από την περιοχή της Μάκρης, τις έπλυνα καλά με χλωρίνη και αποχλωριωτικό για 3 ημέρες. Αμμο θα πάρω από κάποιο κατάστημα.Φιλτράρισμα θα γίνετε με το εσωτερικό του ενυδρείου και ένα Sera 900 εξωτερικό με σφουγγάρια και Siporax. Θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει πόσα demasomi μπορούν να κατοικήσουν σε ένα τέτοιο ενυδρείο. Μπορώ να προσθέσω κάποιο άλλο είδος κιχλίδας χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να υβριδίσουν;

Link to comment
Share on other sites

Tα demasoni είναι βέβαια πανέμορφα, αλλά και αρκετά επιθετικά και πιστεύω και κάπως πιο ευαίσθητα από τις υπολοιπες εξαιρετικά ανθεκτικές αφρικάνες.

Προσωπικά θα σου πρότεινα την κλασικό συνδυασμό με Labidochromis που είναι εξίσου όμορφα και πολύ ήρεμα- έτσι πετυχαίνεις και καλό χρωματικό συνδυασμό κίτρινο μπλε- αν μπορεί αυτό να είναι κριτήριο για επιλογή ψαριών.

Περισσότερες και εγκυρότερες πληροφορίες θα σου δώσουν οι guru του forum :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω και εγώ με την Ελένη. Ο συνδιασμός Demasoni με Labidochromis είναι αρκετά καλός. Βέβαια όπως ισχύει σε όλες τις αφρικάνικες κιχλίδες έτσι και στα demasoni η συμπεριφορά είναι τελείως διαφορετική όταν είναι μόνα τους στο ενυδρείο σε σχέση με το να είναι με άλλα είδη μαζί. Η επιθετικότητα σίγουρα μοιράζεται και δεν στρεσάρονται πάντα τα ίδια ψάρια. Επίσης θα πρέπει να προσέξεις στον αριθμό των ψαριών που θα βάλεις μέσα. Επειδή δεν μπορείς να διακρύνεις το φύλο του κάθε είδους από αυτά τα 2 εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις 4-6 από το κάθε είδος.

Για διάκοσμο όπως αναφέρεις σπηλιές και άμμος ενώ αν θέλεις και να βάλεις και κάποιο φυτό το μόνο που θα αντέξει πρώτα στο ph που θέλουν οι κιχλίδες και επειτα θα γλυτώσει και το φάγωμα από τις ίδιες είναι valisneria, anubias και πιθανότατα κερατόφυλλο το οποίο θα προσφέρει και άλλη μια κρυψώνα για τα μωρά που θα έρθουν εκτός από τις πέτρες.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις παιδιά. Και εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν, να συνδιάσω demasoni και lambidochromis. Οπότε φαντάζομε ότι 4-6 ψάρια του κάθε είδους θα είναι ότι καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Στο rio 180 θα πρότεινα 6 demasoni με την ελπίδα ότι δεν θα έχεις πάνω από 2 αρσενικά ( 1Μ + 5F θα ήταν άψογα).

Σαν συγκάτοικους δε θα πρέπει να βάλεις άλλα mbuna με παρόμοιους χρωματισμούς για να αποφύγεις τα υβρίδια αλλά και τους θανάτους !!!

Είναι από τα πιο άγρια pseudotorpheus παρά το μικρό τους μέγεθος και δεν συνίσταται να κρατούνται με πολύ πιο ήρεμα ψάρια όπως τα labidos. Πολλοί όμως το δοκιμάζουν λόγω της καλής χρωματικής αντίθεσης. Εάν θέλεις να προχωρήσεις με αυτή τη σύνθεση ψαριών τότε φτιάξε πάρα πολλές κρυψώνες (πέτρες - σπηλιές - σωλήνες pvc ...) και βάλε πρώτα τα πιο ήρεμα labidos και τελευταία τα demasomi. Με αυτές τις προυποθέσεις πιστεύω ότι θα τα πας καλά.

Πάντως είναι ψάρια που σίγουρα αξίζει να ασχοληθείς κατά τη γνώμη μου ακόμα και χωρίς άλλους συγκάτοικους.

(σου μιλάω εκ πείρας)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...