Jump to content

φθηνο ενυδρειο; ποιο το προβλημα;


Antonia

Recommended Posts

Εκει που σκεφτομασταν με εναν φιλο να παρουμε το juwel rio 180lt (ενα ο καθενας) με αναλογες τιμες (30 ευρω ++) εμφανιζει το carefοur ενα ενυδρειο 120lt με 100 ευρω. Εχει αντλια με ισχυ 450 λτ / ωρα, 30W φωτισμό κλπ. εχει εσωτερικο φιλτρο.

Μπορει καποιος να μου πει 5 σοβαρους λογους να μην παρουμε φθηνο ενυδρειο; Το πολυ πολυ να αλλαξουμε την αντλια για να ειναι πιο δυνατη. Και παλι, τα 300 ευρω ΔΕΝ τα φτανει.

Ευχαριστω.

Αντωνια

Link to comment
Share on other sites

Antonia, τυχαίνει να έχω ένα 120άρι σαν του carefour (χωρίς βάση) και το rio180 (με βάση).

Σίγουρα έχουν μεγάλη διαφορά τιμής, αλλά δεν μετάνοιωσα καθόλου τα 270 που έδωσα για το rio. (300+ είναι πολλά για Ριο180 - ψάξτο περισσότερο)

Η σημαντικότερη διαφορά είναι το καπάκι, το οποίο στην πορεία αποκτά μεγάλη σημασία, όταν θα ανοιγεις για κλαδέματα και εργασίες ή όταν θα βάλεις έξτρα εξωτερικά φίλτρα, καλωδιάκια και λοιπά μαραφέτια.

Με το 120άρι δεν μπορούσα να ξαναβάλω το καπάκι μόνος μου και χρειαζόμασταν 2 άτομα να κουμαντάρουμε τα καλώδια και τις σωλήνες με τα οποία αργά ή γρήγορα γεμίζει ένα ενυδρείο.

Επίσης στο Ριο ήταν πολύ εύκολη η τοποθέτηση έξτρα φωτισμού (άλλες 2 Τ5) και ανεμιστηρακίων ψύξης.

Ένα άλλο πρόβλημα που έχω με το εσωτερικό φίλτρο είναι ο θόρυβος και οι κραδασμοί (που ίσως ενοχλούν και τα ψάρια).

Όταν πήρα το Ριο, παρότι το εσωτερικό του είναι πολύ καλής ποιότητας και απόδοσης, το ξήλωσα αμέσως και έβαλα 2 εξωτερικά.

Τέλος, είναι και η διαφορά χωρητικότητας, μια και τα 120 είναι αρκετά πιο ασταθές περιβάλλον από τα 180.

όλα αυτά είναι βέβαια είναι μόνο προσωπικές μου παρατηρήσεις, αλλά έχοντας και τα 2 ενυδρεία, πιστεύω ότι το ριο είναι σαφώς προτιμότερο.

Αν πάρεις το Ριο, έχε το νου σου, γιατί άκουσα ότι άρχισε να βγαίνει με Τ5 λάμπες. Αν είναι έτσι, τότε δεν αξίζει να πάρεις Ριο με το παλιό καπάκι.

είναι βέβαια και άλλες μικρολεπτομέρειες που κάνουν διαφορά, αλλά προσπάθησα να περιοριστώ στα σημαντικά.

Link to comment
Share on other sites

Ε γω για 4 χρόνια είχα 5 τέτοια ενυδρεία και δεν μου έβγαλαν κάποια ζημιά.

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να αλλάξεις αμέσως την αντλία γιατί είναι πολύ μικρή

Όταν θα βάλεις και τα υλικά μέσα στο φίλτρο δεν θα μπορεί να σου βγάζει σε κυκλοφορία τα λίτρα που πρέπει.

Στα μείον του είναι το μικρό πάχος τζαμιού, και δεν έχει κόντρες ( στα Ιταλικά ενυδρεία ) καθώς ότι το φίλτρο του είναι κολλημένο στο τζάμι και δυσκολεύει τον καθαρισμό (αυτό σε άλλη παρτίδα ενυδρείων )

Το κατάστημα αυτό φέρνει από δυο διαφορετικές εταιρείες ενυδρεία.

Παντος και τα δυο την δουλειά τους την κάνουν καλά, με πολύ χαμηλό κόστος, κάτι που μας ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν τα έχω τα συγκεκριμένα ενυδρεία (τα φτυνα) αλλά νομίζω ένα από τα βασικά τους μειονεκτήματα είναι ότι είναι στενά. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Link to comment
Share on other sites

Εγω πιστευω οτι για τα λεφτα του ειναι μια χαρα ενυδρειο του carrefur.Βαζεις μια αντλια με 20-30 ευρω

600 λιτρα/ωρα και ειναι μια χαρα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα συμφωνήσω με το φίλο Chrisb. Στην περίπτωση αυτή ό,τι πληρώνεις παίρνεις και μάλιστα στην περίπτωση των Juwel παίρνεις πάρα πολύ καλή ποιότητα σε σχέση με τα λεφτά που πληρώνεις. (δεν λέω εξαιρετική μια και αν θέλεις εξαιρετική ποιότητα υπάρχουν άλλες μάρκες για κάτι τέτοιο).

Το ενυδρείο του carefour από την άλλη πλευρά, το οποίο έχουν πολλοί φίλοι και έχω προσωπικά στήσει και εγώ σε συνχομπίστες και συγγενείς, έχει πολύ χαμηλή τιμή και είναι πολύ καλό -κατά τη γνώμη μου- για δεύτερο βοηθητικό ενυδρείο ώστε να μην χρειάζεται να ξοδέψεις πάλι τόσα χρήματα, αν φυσικά έχεις χώρο και λόγο για να έχεις δεύτερο.

Είναι αλήθεια όμως ότι, όπως ανέφεραν και οι προηγούμενοι φίλοι ότι έχουν μικρό πάχος τζαμιού και έιναι σχετικά στενά ενώ ο κυκλοφορητής είναι για άλλαγμα κατευθείαν. Όσο για τη γενική ποιότητα κατασκευής δεν συγκρίνεται με τα Juwel. Φυσικά άλλο 100 ευρώ και άλλο 300. Πολλοί φίλοι ξεκινούν με αυτό του carefour για πρώτη φορά στο χόμπυ κάπως οικονομικά (και καλά κάνουν) και στη συνέχεια προχωρούν σε κάτι πιο ποιοτικό. Την σέβομαι απόλυτα την άποψη αυτή.

Θα πρέπει όμως να το συγκρίνεις με το RIO125 (ως προς την τιμή και τις διαστάσεις) και όχι με το RIO180 αφού με αυτό είναι αντίστοιχο.

Φιλικά

Ανδρέας

Link to comment
Share on other sites

Δεν τα έχω τα συγκεκριμένα ενυδρεία (τα φτυνα) αλλά νομίζω ένα από τα βασικά τους μειονεκτήματα είναι ότι είναι στενά. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

πολυ σωστη η αποψη.το βασικοτερο ομως προβλημα ειναι οτι ο εξοπλισμος τους και ο φωτισμος τους κυριως ειναι κακης ποιοτητας και αρκετα επικινδυνος για ηλεκτροπληξια.το εχω ψαξει αρκετα το θεμα.συγκεκριμενα συγκρινα το 60*30*30 της τετρα με αναλογο φθηνο που αγορασε φιλος μου.ειδικα στα ηλεκτρικα του φωτισμου το τετρα ητανε αψογο ενω το φθηνο(κινεζικο)ητανε ακαταλληλο και επικινδυνο με ασταθεις συνδεσμολογιες και κακο ποιοτικα υλικο.

Link to comment
Share on other sites

Η ποιότητα της juwel είναι πολύ υψηλή και πάρα πολύ λίγες εταιρίες έχουν αυτό το υψηλό στάνταρ. Το ένα μου ενυδρείο 120άρι λειτουργεί εδώ και 18 χρόνια και ούτε ίχνος δεν ξεκόλλησε από την σιλικόνη. Ο φωτισμός Τ8 λειτουργεί ακόμη άψογα. Μηδέν προβλήματα.

Τώρα για το φτηνό για να δώσουν μήκος μείωσαν το πλάτος. Το πλατύ ενυδρείο έχει άλλη χάρη και δεν μπορεί να συγκριθεί με το στενό από άποψης διακόσμησης ομορφιάς και λειτουργικότητας. Στο στενό μια λίγο μεγάλη ρίζα να βάλεις αμέσως έρχεται μπροστά και χάνετε η αίσθηση του βάθους. Επίσης το ίδιο συμβαίνει και με τα φυτά όταν ανατηχθούν λιγάκι αμέσως έρχονται μπροστά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ελεύθερος χώρος να κολυμπούν άνετα τα ψάρια. Μπορεί κάποιος που δεν είχε ποτέ ενυδρείο να του φαίνεται μια χαρά, αλλά εάν δούμε ένα βαθύ και ένα στενό ενυδρείο τότε θα καταλάβουμε την διαφορά. Προσωπικά εμένα τα στενά ενυδρεία δεν με αρέσουν καθόλου μου φαίνονται δισδιάστατα.

Για τον εξοπλισμό δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη αλλά δεν ακούω και τα καλλίτερα και άμα είναι να αγοράσουμε έξτρα φίλτρο έξτρα φωτισμό κτλ. Τότε θα μας βγει σχεδόν το ίδιο. Στην juwel το φίλτρο είναι άψογο ανεξαρτήτως εάν η περισσότερη το βγάζουν. Δεν το βγάζουν γιατί δεν επαρκή αλλά για δυο βασικούς λόγους. Πρώτον να κερδίσουνε χώρο και δεύτερων γιατί τα εξωτερικά είναι πιο αθόρυβα και έχουν μεγαλύτερο κάδο.

Link to comment
Share on other sites

Εχω και εγω το 120αρι του carefour (το ιταλικό) εδω και 2 χρονια και είμαι πολύ ευχαριστημενος.

Το δούλεψα περίπου 6 μηνες με την δικια του αντλία, που τότε ηταν μόνο 300 λτ/ωρα και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Βέβαια στην πορεία του τα έχω αλλάξει όλα, αλλά αυτό έγινε λογω τρελας δικιάς μου και όχι γιατί εφταιγε το ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω,

Τα σκεφτομαστε όλα, θα κανουμε 'meeting' με την παρεα και θα αποφασισουμε. Για 2ο ενυδρειο θα προτεινω να παμε στο φθηνο και μετα αφου εχουμε εμπειρια να προχωρησουμε σε ακριβοτερο.

Γιατι απο οτι βλεπω ολοι παιρνουν και 2ο και 3ο και συνεχιζουν! Τρελο κολλημα ειναι!

Link to comment
Share on other sites

-Εγω παντως ξεκινησα με ενα καρφουρισιο,προχωρησα μετα απο κανα 8 μηνο σε αλλο ενα,μετα σε αλλο ενα το 3ο :blink: εκανα ενα DIY και μετα κατεληξα σε Rio 300... :blink:

Για τα καρφουρισια (εχω και 2 pasific και 1 Ιταλικο) εχω να πω τα εξης

1 ΑΡΝΗΤΙΚΑ Ιταλικο

Το Ιταλικο δεν με εντυπωσιασε με τις κολλησεις...(δεν εχει σιλικονη στην επαφη τζαμι με τζαμι αλλα εχει περασμενη σιλικονη εσωτερικα στην ενωση των δυο τζαμιων-το γνωστο δαχτυλιασμα..)

Δεν εχει κοντρες... :hysterical:

Ο κυκλοφορητης ειναι μικρος για τα λιτρα του ενυδρειου

Το καπακι εχει μεγαλο "προσωπο" με αποτελεσμα να χανει οπτικα(υποκειμενικο αυτο)

ΘΕΤΙΚΑ

Εχει θεση και για δευτερη λαμπα

Το εσωτερικο κουτι-φιλτρο ειναι επωνυμο-HYDOR με αρκετο χωρο για βιολογικο υλικο, θερμοστατη Hydor και ειναι κρεμαστο(και με βεντουζες) οποτε αφαιρειται ευκολα σε μια αλλαγη σε εξωτερικο φιλτρο.

2 ΘΕΤΙΚΑ-pacific

Το pasific εχει κοντρες και οι κολλησεις του ειναι σχεδον ισαξιες με ενα Juwel θα ελεγα..Δεν ξερω απο τι υλικο-σιλικονη ειναι (καλο ή οχι) αλλα οπτικα δε βρισκω καποια διαφορα..

Ο κυκλοφορητης ειναι οριακος εως καλος για τα λιτρα-εγω τον αλλαξα- +28eyro

AΡΝΗΤΙΚΑ

Το καπακι θελει πατεντα για να δεχτει 2η λαμπα :hysterical:

Το εσωτερικο κουτι-φιλτρο ειναι κολλημενο με σιλικονη και για να αφαιρεθει πρεπει να αδειασει το ενυδρειο.

Επισης ειναι πιο μικρο σε σχεση με το Ιταλικο..αρα λιγοτερο βιολογικο υλικο. :buttrock:

Θερμοστατης αμφιβολου ποιοτητος-εγω δεν εχω κανενα προβλημα με τα δικα μου

Επισης να πω οτι τα επιπλα και στα δυο ειναι ισαξια θα ελεγα καθως επισης στα αρνητικα και των δυο οτι δυσκολα σχετικα και με πατεντα εβαλα ανεμηστηρακια καθως και το οτι δεν εχουν θεση για ταιστρα :hysterical:

Tελος να πω οτι αν ξανααγοραζα ενυδρειο σ'αυτα τα λιτρα θα επερνα παλι καφουρισιο ... το πασιφικ.

Αργοτερα οταν θα αποκτουσα εμπειρια θα επερνα καποιο επωνυμο και ποιο μεγαλο...

ουφ!!! :thumbup::bowdown::lmao:

Link to comment
Share on other sites

lmkl εισαι φοβερος!

ευτυχως εχουμε παρει το pasific.

το πηρα και ειναι στο κουτι του γιατι δεν εχω λεφτα να το φτιαξω.... κλαψ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Λοιπον 3 μήνες μετά και αφού το ενυδρείο είναι μια χαρά, θέλω να σας πω το πρώτο ελλατωμα που βρηκα.

Ειδα μια ωραια πρωια νερο εξω απο το ενυδρειο, στη βαση του.Μαλλον τρεχει, σκεφτικα. Το αδειασα ολο, το κοιταξα και τελικα ηταν απλα τα νερα που τρεχουν καθε φορα που ανογω ολοκληρο το καπακι (το οποιο το κανω συχνη γιατι ειναι πανω σε πασο και δεν βολευει το μικρο ανοιγμα ουτε για ταισμα).

Το καπακι λοιπον οπως ειναι σχεδιασμενο αφηνει το νερο να τρεχει εξω απο το ενυδρειο, το οποιο δεν γινεται στα ακριβοτερα και καλυτερα ενυδρεια.

Link to comment
Share on other sites

εγω θα ελεγα οτι εαν σκοπευεται να ασχοληθειται με το χομπυ να πατε χωρις δευτερη κουβεντα στο rio

ενας ειναι ο λογος, το καπακι, ειναι τοσο βολικο που κοιταζω το pacific (απο carrefour) και θελω να το σπασω

βεβαια μην ψηνεστε οτι η juwel ειναι η τελειοτερη εταιρια στο συμπαν, εχει ατελειες, οπως στο δικο μου rio240 τα τζαμια στο πλαι δεν ειναι "προσωπο" και σε καποια σημεια ειναι εμφανη πολυ μικρα σημαδια σιλικονης που εχει ξεχειλησει, το φτηνο pacific ειναι απλα ΤΕΛΕΙΟ σε αυτες τις λεπτομεριες

αλλα επειδη η φροντιδα του ενυδρειου απαιτει να ανοιγεις το καπακι συχνα εκει το rio ειναι μοναδικο, δεν τρεχει απο πουθενα νερο, εχει Τ5 λαμπες εχει ανοιγμα για ταιστρα, εχει καλη ποιοτητα κατασκευης, εχει ανταλλακτικα αν κατι σπασει, ενα πολυ εσωτερικο καλο φιλτρο (αυτο μαλλον μονο εγω το πιστευω ολοι οι αλλοι θα σου πουνε να παρεις εξωτερικο)

Το Ιταλικο δεν με εντυπωσιασε με τις κολλησεις...(δεν εχει σιλικονη στην επαφη τζαμι με τζαμι αλλα εχει περασμενη σιλικονη εσωτερικα στην ενωση των δυο τζαμιων-το γνωστο δαχτυλιασμα..)

φιλε Imaikl ποσο σιγουρος εισαι για αυτο;

μου φαινεται απιστευτο να εχουν απλα ακουμπησει τα γυαλια και μετα απο την μεσα μερια να περασαν την σιλικονη με δαχτυλιασμα

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρα,

σαν κατοχος του ενυδριου αυτου(pacific 120)

πιστευω οτι ειναι φανταστικο και η αντλια ειναι μια χαρα και ο θερμοστατης επισης.υστερει στα αρχικα σφουγγαρακια του φιλτρου και στην λαμπα ΟΜΩΣ υποτιθεται οτι οταν περνεις ενα "φτηνο" ενυδριο θα παρεις και φτηνα ψαρακια με οχι τρελες απαιτισεις αρα και αυτες τις απαιτισεις τις καλυπτει το ενυδριο αυτο...

Φιλικα Γερακης Γιωργος

Link to comment
Share on other sites

εχει ενα πολυ εσωτερικο καλο φιλτρο (αυτο μαλλον μονο εγω το πιστευω ολοι οι αλλοι θα σου πουνε να παρεις εξωτερικο)

Νομίζω ότι είμαστε δύο φίλε orck :):helpjim:

Φιλικά

Ανδρέας

Link to comment
Share on other sites

Antonia επισης (αν και βλεπω οτι εισαι απο Αργολιδα) τρεχει μια προσφορα απο ενα καταστημα στην Κηφησια Water Inn που με την αγορα ενος ενυδρειου juwel (πχ το ριο 180) σου δινουν δωροεπιταγη την μιση αξια του ενυδρειου για να αγορασεις οτι θες απο το καταστημα εκτος απο την βαση η αλλο ενυδρειο, δηλαδη το 180 εχει 185 ευρω και 84 η βαση του, μαζι θα παρεις μια δωροεπιταγη 92,5 ευρω για οτι αλλο χρειαστεις, χαλικια, ψαρια κλπ

το μονο προβλημα σε αυτο ειναι οτι το καταστημα ειναι στην Αθηνα, κανει και δωρεαν μεταφορα στην Αθηνα, ρωτησε τους για κοστος αποστολης στην περιοχη σου

Link to comment
Share on other sites

μου φαινεται απιστευτο να εχουν απλα ακουμπησει τα γυαλια και μετα απο την μεσα μερια να περασαν την σιλικονη με δαχτυλιασμα

Τι να πω...το ενυδρειο το ειχα για πανω απο χρονο(τωρα το χαρισα σε ενα φιλο), παντως ας μας πει και κανενας αλλος που το εχει -το Ιταλικο- για τις κολλησεις του...

-Οσον αφορα για το εσωτερικο του ριο...εχω το 300αρι με εσωτερικο το τζαμπο(το μεγαλο εσ.φιλτρο της juwel)

με 1000αρι κυκλοφορητη,300 watt θερμαντηρα κ.λ.πΣτο 3μηνο μου χαλασε ο θερμαντηρας και μετα απο 10 μερες περιπου παρεδωσε και το πνευμα ο κυκλοφορητης δινοντας μου και ενα γερο "σουτ" οταν εβαλα το χερι μου μεσα για να τον πιασω οταν ειδα οτι δεν δουλευε...

Βεβαια εγινε η αλλαγη (εγγυηση γαρ)-συγχαρητηρια στο μεγαλο μαγαζι της Κιφησιας αφου η αντικατασταση εγινε αμεσα- αλλα το φιλτρο πλεον ειναι παρελθον για μενα αφου αντικατασταθηκε με ενα 2224(υπαρχει ηδη σε λειτουργια αλλο ενα 2028)

Αυτα τα λιγα...

Link to comment
Share on other sites

Το καπακι λοιπον οπως ειναι σχεδιασμενο αφηνει το νερο να τρεχει εξω απο το ενυδρειο, το οποιο δεν γινεται στα ακριβοτερα και καλυτερα ενυδρεια.

Πραγματι ξεχασα να το αναφερω στα μειον του συγκεκριμμενου ενυδρειου

Link to comment
Share on other sites

Ο γαμπρος μου εχει το 120αρι.το εχει περιπου ενα χρονο και δεν του εχει τρεξει καθολου νερο.1 χρονο τωρα δουλευει τελεια.Τα καλωδια μπορεις να τα βολεψεις κοβωντας λιγο πισω το καπακι.κατι που εχει κανει και ο γαμπρος μου και δεν του εχει δημιουργηθει κανενα προβλημα.Παντως σε νεα ατομα που ξεκινανε τωρα το hobby το προτινω.

Link to comment
Share on other sites

Antonia επισης (αν και βλεπω οτι εισαι απο Αργολιδα) τρεχει μια προσφορα απο ενα καταστημα στην Κηφησια Water Inn που με την αγορα ενος ενυδρειου juwel (πχ το ριο 180) σου δινουν δωροεπιταγη την μιση αξια του ενυδρειου για να αγορασεις οτι θες απο το καταστημα εκτος απο την βαση η αλλο ενυδρειο, δηλαδη το 180 εχει 185 ευρω και 84 η βαση του, μαζι θα παρεις μια δωροεπιταγη 92,5 ευρω για οτι αλλο χρειαστεις, χαλικια, ψαρια κλπ

το μονο προβλημα σε αυτο ειναι οτι το καταστημα ειναι στην Αθηνα, κανει και δωρεαν μεταφορα στην Αθηνα, ρωτησε τους για κοστος αποστολης στην περιοχη σου

Αντωνια ειναι απλα ειχα βαλει αγγλικο username!!!

Την εχω δει την προσφορα του water inn, ειναι φανταστικη! Αλλα. δεν μπορω να ερθω Αθηνα ουτε μπορω να αγκαρεψω φιλους οταν ερχονται στην Αθηνα να αφησουν τις δουλειες τους και να πανε στην Κηφισια να μου παρουν ενυδρειο. Και το κοστος αποστολης δεν προκειται να ειναι μικρο. Και την δωροεπιταγη θα πρεπει να επισκεφτω το μαγαζι για να διαλεξω κλπ. Δηλαδη μπερδεμα.

Αν βεβαια αντι να χαλαω 200 ευρω το μηνα για το hobby παρω ενα αυτοκινητο...

Ρε παιδια, ειναι ακριβο χομπυ.... Πως τα βγαζετε περα εσεις με 3 + ενυδρεια;

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια, ειναι ακριβο χομπυ.... Πως τα βγαζετε περα εσεις με 3 + ενυδρεια;

αγαπητη μου φιλη,υπαρχει χομπι που να ειναι φτηνο...??

το προσπαθουμε,με το υστερημα μας,πολλες φορες βεβαια μας βοηθαει και η γνωση,να αποφυγουμε διαφορα εμπορικα σκευασματα και να φτιαχνουμε και μονοι μας,αλλα οπως προειεπα χρειαζονται γνωσεις,και χρονια ασχολιας.... :)

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια, ειναι ακριβο χομπυ.... Πως τα βγαζετε περα εσεις με 3 + ενυδρεια;

απλα προσαρμοζεις το χομπυ συμφωνα με τα οικονομικα σου.

Link to comment
Share on other sites

απλα προσαρμοζεις το χομπυ συμφωνα με τα οικονομικα σου.

Σωστος.εγω σκεφτομαι στην τραπεζα που δουλευω να παρω δανικα απο το χρηματοκυβωτιο κατι χρηματα (χεεχχε) και να φτιαξω 1600 Λ θαλασσινο.Αχ ονειρο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...