Jump to content

MΑΚΑΡΟΝΙΑ


Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ-ΦΙΛΕΣ!!!

ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 120 ΛΙΤΡΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ.ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ 5 <ΝΕΜΟ> 3 DUMSEL ENA BLUE TANK ENA SARKORHYTON ,ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΛΥΠΟΔΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΜΩΝΗ CARPET

ΑΝ ΤΗΝ ΛΕΩ ΚΑΛΑ. ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΕΧΩ 20 ΚΙΛΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΒΡΑΧΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ 10 ΚΙΛΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΡΑΓΩΝΙΤΗ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ.ΣΚΙΜΕΡ ΕΧΩ ΤΗΣ RED SEA TO BERLIN ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΑΝΤΛΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΤΡΑΝΣΗ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΕΗΕΙΜ 2215 ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΑ ΕΧΩ 3 ΜΠΛΕ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ 2ΠΑΚΕΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΗΕΙΜ ΥΑΛΟΒΑΜΒΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΙΦΩΣΦΟΡΟ.ΕΠΕΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤO FLUVAL 4 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΥΑΛΟΒΑΜΒΑΚΑ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣΩΤΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ Η ΟΧΙ!!!ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ!!

ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑ ΤΟ SET UP ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ 3 ΨΑΡΙΑ.ΑΛΑΓΗ ΚΑΝΩ ΚΑΘΕ 15 ΜΕΡΕΣ 20 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και σε εσένα φίλε μου. Θα ήθελα να μας αναφέρεις εφόσον γνωρίζεις πόσο είναι τα νιτρικά σου?

Προσωπικά πριν προχωρούσα σε αφαίρεση των μακαρονιών θα αφαιρούσα το εσωτερικό φίλτρο με τους υαλοβάμβακες και θα τοποθετούσα ένα υαλοβάμβακα στο εξωτερικό. Επίσης θα αφαιρούσα 1 ή 2 μπλε σφουγγάρια από το εξωτερικό φίλτρο τα οποία πρέπει να ξέρεις ότι λειτουργούν επίσης ως βιολογία.

Κατόπιν κάνοντας σταδιακά βήματα και αφαιρώντας 20% τη φορά μακαρόνι κάνοντας παράλληλα μετρήσεις για NH3, NO2 και ΝΟ3 θα προχωρούσα στην αφαίρεση της βιολογίας σου. Αυτό που δεν διάβασα να έχεις είναι άνθρακα στο σύστημα σου. Προσωπικά με την ανεμώνη και το Μήλο θα έβαζα γενναίες ποσότητες στο φίλτρο μου στη θέση του μακαρονιού που θα αντικαθιστούσα και τουλάχιστον μηνιαίες αλλαγές του.

Link to comment
Share on other sites

Aν κι εγω αρχαριος στα αλατια,τα μακαρονια δεν θα τα πειραζα γιατι οσο αφορα τη βιολογια μονο καλο μπορουν να σου κανουν ωστοσο, μπορεις να αφαιρεσεις και καποιο απο τα σφουγκαρια και να προσθεσεις Substrat η καποιο αλλο πορωδες υλικο ενω επεισης θα προσθετα ενεργο Ανθρακα

Link to comment
Share on other sites

Στρατο δεν ισχυει οτι μονο καλο μπορουν να σου κανουν μιας και δημιουργουν πολλα προβληματα, κυριος με τα Νιτρικα!

Ενα φυσικο συστημα χωρις προσθετη βιολογια ειναι σαφως καλυτερο αρκει να υπαρχει αρκετη ποσοτητα ζωντανου βραχου/αμμου.

Συμφωνω με αυτα που λεει ο Ανδρεας...απλα αν προχωρησεις στην αφαιρεση τους να το κανεις πολυ πολυ αργα ωστε να μπορεσει να ανταπεξελθει ο βραχος σου!

Link to comment
Share on other sites

να δούμε λίγο το γιατί τα υλικά βιολογικού που προσθέτουμε στο φίλτρο είναι πηγή νιτρικών ..

έχω την πληροφορία – που θα ήθελα να διασταυρώσω – ότι το ενυδρείο καθώς ωριμάζει << γεμίζει>> από βακτηρίδια .. αυτά γέννιουνται και πεθαίνουν συσσωρεύοντας οργανική ύλη .. τα υλικά λοιπόν κάποια στιγμή γεμίζουν από αυτά τα οργανικά και καθώς περνάει το νερό μας το φορτώνουν με νιτρικά ..

οι διάφοροι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στον ζωντανό βράχο και στην άμμο .. τρώνε αυτά τα οργανικά κρατώντας μια ισορροπία .. αλλά μέσα στα κλειστά φίλτρα τέτοιοι οργανισμοί δεν επιβιώνουν

καλό θα ήταν να πάρουμε και την γνώμη του dr Shimek που είναι ειδικός στο θέμα ..

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν χρειάζεται να γίνει ερώτηση στον καθηγητή, αφού ήδη του τέθηκε στο σεμινάριο και η απάντηση ήταν σαφής και απόλυτη.

Θεωρώ ότι ο Φίλος μας, θα πρέπει να επιλέξει. τι ακριβώς επιθυμεί να έχει. Ένα φυσικό σύστημα ή ένα ενυδρείο που θα λειτουργεί με παρά φύση κανόνες, ώστε να επιβιώνουν οι φιλοξενούμενοι οργανισμοί?

Προσωπικά, προτιμώ τα φυσικά συστήματα, όπως και οι περισσότεροι χομπίστες στον κόσμο, για το λόγο ότι έχουμε μια πολύ καλύτερη προσομοίωση, ενός φυσικού υδροβιότοπου, και το πλήθος των οργανισμών που αναπτύσσονται, από τον μικρόκοσμο έως τον μακρόκοσμο, δίνει πραγματικά ένα μεγαλείο στο όλο σύστημα και μια έντονη ικανοποίηση στο χομπίστα, παρατηρώντας τη "ζωή" μέσα στο ενυδρείο.

Αυτά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα παρατηρήσουμε σε ένα τεχνητά υποστηριζόμενο βιολογικό σύστημα ή ένα μικτό.

Θα συμφωνήσω και εγώ με την σταδιακή απομάκρυνση των τεχνητών βιολογικών μέσων, με την προϋπόθεση ότι έχει εξασφαλιστεί η καλή βιολογική λειτουργία του βράχου και της άμμου.

Αυτό, όπως γνωρίζεται καλά, το πετυχαίνουμε με τη σωστή κυκλοφορία του νερού, το σωστό στήσιμο του βράχου και το ικανοποιητικό ύψος της άμμου.

Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με την εμπειρία του χομπίστα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, πρέπει να ταΐζει με τις σωστές ποσότητες τροφής, χωρίς υπερβολές, να διαθέτει έναν καλό μηχανισμό skimming και χημικής φίλτρανσης και να ακολουθεί, πιστά, το πρόγραμμα συντήρησης.

Link to comment
Share on other sites

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ¨ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ,ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ( 1000 ΛΙΤΡΑ/ΩΡΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ?) ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΕΝΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΕΡΓΟ ΑΝΘΡΑΚΑ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΛΙΘΟ ΤΙ ΛΕΤΕ?)!!

ΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΧΡΗΣΤΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου νομίζω ότι οι προλαλήσαντες κάλυψαν τις απορίες σου...

Όσο αφορά την απομάκρηνση του βιολογικού υλικού θα στο συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

Επίσης μίας καλής ποιότητας ενεργός άνθρακας θα βοηθήσει το σύστημα σου.

"(ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΛΙΘΟ ΤΙ ΛΕΤΕ?)" Σαν τι να λέμε, τι ακριβώς θέλεις να μάθεις?

Link to comment
Share on other sites

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΟΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΑΚΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν τον χρησιμοποιουμε :thumbup:

Οσα σου ειπαν παραπανω και οσα ειπες εσυ ειναι αρκετα... αντιφωσφορο μην ξεχασεις, νομιζω δεν τον αναφερεις!

Καλη αρχη !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...