Jump to content

Diy μονομαχοενυδρειο


tsiro

Recommended Posts

λεω να προχωρησω στην κατασκευη ενος μεγαλυτερου ενυδρειου για το μονομαχο μου.οι διαστασεις του θα ειναι 35*25*20.καθαρα 15 λιτρα.λογω μηδαμινης εμπειριας μπορειται να μου πειτε τι παχος θα πρεπει να εχουν τα τζαμια και αν χρειαζονται κοντρες?απο σιλικονη εχω αγορασει την profi 4100.επισης χρειαζεται να περασω τις ακρες των τζαμιων με γυαλοχαρτο για να κολησουν καλυτερα?ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

-Πιστευω οτι με 5 χιλιοστα τζαμι εισαι οκ,και μαλιστα πιο πανω σε οτι αφορα θεματα αντοχης.(μπορεις και λεπτοτερο..)

Κοντρες οχι δε χρειαζεσαι.Επισης με την σιλικονη εισαι οκ-αρκετοι την εχουν χρησιμοποιησει χωρις προβλημα(εγω προτιμω την aqua silicon της den braven εχει σημα και ενα ενυδρειο).

Γυαλοχαρτο καλα ειναι να χρησιμοποιησεις για να σβησεις "λαθη κοπης", αφου ολα τα "μαστορια" χαραζουν το τζαμι και μετα το σπανε με αποτελεσμα ατελειες στο τζαμι και ετσι δε "παταει" σωστα μετα στο κολλημα...

Αυτα..

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί δε χρησιμοποιείς plexy;

Απείρως καλύτερο υλικό για μικρές κατασκευές. Ιδίως για μονομαχο-ενυδρεία, όπου θέλεις να κατασκευάσεις χωρίσματα, τρύπες, περίεργα «διαμερίσματα» για να ελέγχεις τη ροή του νερού, και άλλα.

Το γυαλί θα σε δυσκολέψει. Γυαλί καλό είναι να βάζουμε μόνο σε μεγάλα ενυδρεία, επειδή κάνει κούρμπα πιο δύσκολα (δε νομίζω να κάνει βασικά :buttrock:) από το plexy.

Πάντως, με 5 mm είσαι ΟΚ. Και πολλά είναι.

Έγινε επεξεργασία - ~ AED
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...