Jump to content

Πρόβλημα με αμμωνία


Recommended Posts

ειμαι κατοχοσ ενυδρειου 150 lt.εχω βιολογικο φιλτρο με αντλια eheim ρυθμιζομενη 1000lt/h.k μεσα εχω ehfi mech,eheim substrat pro, και ενα σφουγγαρι.εκανα στρωσιμο μιασ εβδομαδας και μετα εβαλα το πρωτο μου ψαρι μετα απο μια βδομαδα 2 και εχω κλεισει 2 μηνες και εχω 7 ψαρια.gourami, loaches cloun ktl.πριν απο τρεις βδομαδες παρουσιαστηκε αλγη.πηρα ξυστρα αλλα αυτη εχακολουθουσε να βγαινει και προμιθευτικα με υποδιξει του pet shop.green-x hagen.που λεει οτι μειωνει no2 no3 kai phospfat.λογο δουλειας εχω τα τεστ μεσα στα ποδια μου και αρχισα να κανω για αμμονια και νιτρικα νιτρωδη .προσπαθω λοιπων να κατεβασω την αμμονια που ηταν στο4 και δεν βλεπω αποτελεσμα.εχω κανει τρεισ αλλαγες νερου προσθεντοντας αρκετα βακτηρια και εκανα μετρηση προχτες και βρηκα αμμονια 2 no3 0,8 no2 0,6 kai ph 8.εβγαλα λοιπον αυτο το σακουλακι για τα αλγη μειωσα την τροφη και το ph kai εβαλα ammo guard.αλλα ακομα τιποτα.την να κανω για να κοντρολαρω χημικα συστατικα του ενυδρειου μου δεν θελω να χασω αλλα ψαρια .ειχα μεχρι τωρα 2 απωλειες.ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Κάτι δεν μου ακούγετε καλά με τα τεστ σου. Τι τεστ χρησιμοποιείς? Τι μάρκα είναι και τι ημερομηνία λήξης έχουν?

Επίσης τα υλικά στο φίλτρο υποθέτω τα έχεις μέσα εδώ και 2 μήνες σωστά?

Τι ποσοστό νερού αλλάζεις? Κάθε πότε κάνεις αλλαγή νερού?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς από τις μετρήσεις σου φαίνεται ότι ακόμα ο 'κύκλος' συνεχίζεται.Θα σου πρότεινα καθημερινές αλλάγές νερού 20% και προσθήκη βακτηριδίων και φυσικά μετρήσεις για να δείς πότε θα μηδενίσουν οι τιμές.

Υπάρχει περίπτωση το Ammo Guard να σου δίνει λανθασμένες μετρήσεις στα τέστ.

Γενικά κάθε πότε κάνεις αλλαγές?Πόσο Substrat Pro έχεις στο φίλτρο?

Και φυσικά καλός μας ήρθες! :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

αλλαγες νερου εχω κανει το πρωτο μηνα το 1/3 και αυτο το μηνα αδειασα κατι παραπανω απο μισο και μετα απο 2 μερες 20% και ξανα μετα αλλο ενα 20%.τα test ειναι της hanna και ειναι φρεσκα το no2 no3 τα εχω κανει και με ηλεκτρονικο μετρητη και με αντιδραστιρια.οσο για το substrat εχω μισογεμισει ενα δυχτακι, 0.5l.εχω πληνει μια φορα τα ηλικα του φιλτρου με το νερο του ενυδρειου πριν απο 20 μερες.απλα φοβαμαι με τις συχνες αλλαγες μη χαθουν τα βακτηρια και βρεθω παλι απο το μηδεν .ηθελα να κανω και σημερα αλλαγη αλλα δεν προλαβα να αγορασω dicloro.ευχαριστω για το ενδιαφερων

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς καλώς ήλθες,

Πες μας τον τύπο του φίλτρου σου. 0,5λιτ substrat μου φαίνεται λίγο για τα λίτρα σου, αν και τα βακτηρίδια κατοικούν και στο σφουγγάρι και στο μακαρόνι. Μάλλον την ζημιά την έκανε το πλύσιμο. Τα παραέπλυνες καλά, έστω και σε νερό του ενυδρείου.

Εγώ είμαι κατά των χημικών. Κάνε συχνές και μικρές αλλαγές νερού για να μειώσεις ΝΗ3/4 και ΝΟ2. Προτείνω και εγώ 20% κάθε μέρα. Τα βακτηρίδια δεν χάνονται από τις αλλαγές του νερού, το 90% αυτών κατοικούν στο φίλτρο. Σε κάθε αλλαγή ρίχνε και βακτηρίδια από το μπουκαλάκι.

Το φίλτρο σου πρέπει να έχει ακόμα πολύ χώρο για υλικά, βάλε ακόμα 0,5λιτ substrat και αν έχεις κάποιο φίλο-γνωστό με στρωμένο και υγειές ενυδρείο, πάρε λίγο υλικό από το φίλτρο του και βάλτο στο δικό σου ή πάρε ένα σφουγγάρι του και στίψτο μέσα στο ενυδρείο. Αυτός είναι ο καλύτερος και αμεσότερος τρόπος να επανέλθουν οι συνθήκες στο ενυδρείο σου.

Άλλα χημικά εκτός από βακτηρίδια μην ρίξεις. Ούτε να ξαναρίξεις κάτι για την άλγη. Μόλις επανέλθει το ενυδρείο σου, εδώ είμαστε για να δούμε πως θα την αντιμετωπίσεις. :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

simera ekana 70% allagh sto enidreio mou.pros8esa nea vaktiria apo kati kainouries aboules ka to afeisa na douleuei xoreis ta psaria mesa gia kana 2oro.thn ammonia thn metrao me antidastria kai to pinakaki pou exei ta xrommata grafei nh3 se ppm.8a metriso pali to vradi kai 8a enhmeroso.thanks

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...