Jump to content

προβλημα αλγης σε αστρωτο ενυδρειο?


kefalasv

Recommended Posts

καλησπερα σας. εδω και δυο εβδομαδες ριχνω βακτηρια σε ενα rio180 χωρις να εχει ξεκινησει ο κυκλος του αζωτου.απο την αρχη εχω βαλει μεσα τρια φυτα:2 echinodorus και 1 anubia barteri nana.απο τις πρωτες κιολας μερες αρχισαν τα φυλλα να πρασινιζουν να τσακιζουν και να σπανε.εμφανιστηκε και αλγη τριχοειδης και κυλιδες στο τζαμι.το φως του ενυδρειου δουλευει σταΘερα για 9 ωρες καθημερινα.τι να φταιει?μηπως οτι ειναι αστρωτο και δεν εχει γινει καμια αλλαγη νερου?

Link to comment
Share on other sites

Ριχνεις αμμωνια ή ταιζεις κατα το στρωσιμο??Καλα κανεις και ριχνεις βακτηρια αλλα κατι πρεπει να φανε και αυτα!!Τι υποστρωμα εχεις βαλει??την ανουμπια μηπως την εχεις φυτεψει??Πρεπει να τη πιασεις καπου ωστε οι ριζες να ειναι εξω.Το οτι εχουν προβλημα τα φυτα δεν εχει καμια σχεση με το ενυδρειο πουν ειναι αστρωτο.

Τι χρωμα εχουν οι κηλιδες και η αλγη??

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρείο σου το "χτυπάει" ήλιος; Έχει άλγη και σε κάποιο τζάμι;

Link to comment
Share on other sites

απο το καταστημα που πηρα το ενυδρειο (γνωστο εξειδ. στα β.π) δεν μου ειπαν πως πρεπει να ριξω και τροφη η κατι άλλο.την ναρουμπια την εχω φυτεψει οπως θα επρεπε αν και αυτη δειχνει να αντεχει προς το παρον.ο ηλιοσ δεν το βλεπει το ενυδρειο.οι κηλιδες ειναι πρασινες σε πληρη εκταση σε ολες τις πλευρες των τζαμιων.καμια ιδεα?

Link to comment
Share on other sites

Μήπως το νερό της βρύσης σου έχει από την φύση του υψηλό NO3 και βρήκαν τροφή η αλγης να τραφούν, μήπως ρίχνεις λίπασμα στο ενυδρείο σου…

Παρόλο αυτά τα προβλήματα στην συγκεκριμένη φάση μπορείς να διώξεις την άλγη εύκολα. Δώσε τα φυτά σε κάποιον να σου τα φυλάξει και κάνε στο ενυδρείο σου για 7 μέρες πλήρης συσκότιση αν είναι δυνατόν να το τυλίξεις και με αλουμινόχαρτο ώστε να μην μπαίνει ούτε το φώς της ημέρας. Μετά από 7 μέρες θα έχουν όλες η αλγης κακαρώσει. :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...