Jump to content

Recommended Posts

Με το που γυρισα σπιτι βρηκα ενα τιγρακι να κολυμπαει αναποδα και πλαγια.Οταν αφεθει ελευθερο ανεβαινει στην επιφανεια με τη κοιλια επανω!!!!Δεν μπορει να κολυμπησει κανονικα!!Τι μπορω να κανω να το βοηθησω???Ειναι μεγαλη αναγκη!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε φίλε καλησπέρα τα τιγράκια γενικά είναι σ΄το στίλ τους να κάνουν κουταμάρες εμένα το βράδι μόλις σβήσω τα φώτα έχουν την συνήθεια να κάθονται στον πάτο του ενυδρείου ανάποδα και ότα λέμε ανάποδα το εννοούμε,δώσε μας μερικές πληροφορίες...μπορεί να στρέσαρε τίποτα το ψαράκι σου ; γιατί αντίδρούν έτσι στο στρές πριξίματα σε κοιλιά η βράγχια; από μετρήσεις πως πάς νιτρικά,αμμωνία κτλ; για καλό και για κακό βάλτο σε καραντίνα όπως σε συμβουλεύει ο φίλος Σταμάτης και παρακολούθατο εάν δεν έχει κάποιο έντονο χαρακτηριστικό που να σε βάζει σε υποψίες τότε η γνώμη μου είναι να μην ανυσηχείς :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Το τιγρακι ειναι ηδη εδω και ενα μηνα στη καραντινα λογω φαγωμενων πτερυγιων και ουρας.Το εκανα θεραπεια με Myxazin και λυθηκε αυτο το προβλημα.Αυτες τις μερες ειχα σκοπο να το βαλω στο κυριως αλλα εγινε το χτεσινο συμβαν και το ανεβαλλα!!Σημερα δεν το ταισα καθολου.Η κοιλια του σαν να ειναι λιγο πρησμενη!ΤΟ μυαλο μου παει σε προβλημα με τη νυκτικη κυστη.Σημερα ειναι καπως καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

Αποπροσανατολισμος,ανισσοροπια,νυστια,μονιμως αναποδα,προβλημα στα νεφρα, η και στα εντερα..Η νηκτικη κυστη...ειναι οργανο που βοηθα τα ψαρια στην κολυμβηση.απλα οταν παρατηρουνται αυτα τα συμπτωματα το ψαρι επειδη δεν μπορει να κολυμπησει σωστα αναζηταει αντικειμενα πανω στα οποια μπορει να στηριχτει,ειτε φυτα ειτε αλλα διακοσμητικα η αν δεν υπαρχουν παραμενει ξαπλωμενο στο βυθο.Δυστυχως σ'αυτες τις περιπτωσεις δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα παραπανω απο το να φροντισουμε να του παρεχουμε τις καλυτερες δυνατες συνθηκες...στην πλειοψηφια των περιπτωσεων το ψαρι δε ζει για πολυ....:buttrock: και παλι λεω επειδη το αναφερεις εσυ για την συγκεκριμενη ασθένεια...

Link to comment
Share on other sites

μπορεί να ειναι και σφάλμα διατροφής ή και υπερδοσολογια απ το φάρμακο τις προηγούμενες ημέρες .

Link to comment
Share on other sites

Νηστεια για 1-2 μερες και αρακας μετα μηπως θα βοηθουσε? Τι λενε οι ειδικοι? γιατι δεν εχω τοσο μεγαλη εμπειρια

Link to comment
Share on other sites

Ο αρακάς είναι ένα πολύ καλό διατροφικό βοήθημα με αρκετά θρεπτικά και ιχνοστοιχεία πάντα όμως αποφλοιομένος δεν γνωρίζω για την συγκεκριμένη ασθένεια εάν έχει ευεργετικά στοιχεία...

Link to comment
Share on other sites

θα βοηθούσε αλλά δεν νομίζω σε αυτή τη κατάσταση να έχει όρεξη για φαΐ .

Link to comment
Share on other sites

Μια που θα βοηθουσε τελικα ας παραθεσω και τη συνταγη, ποτε δεν ξερεις. Ειναι απλο βραζεις τον αρακα, εννοειται χωρις αλατια λαδια ξυδια πιπερια, τον αποφλοιώνεις και τον κοβεις σε μικρα κομματακια για να μπορει να τον φαει.

Μετα παρακαλας να του κινησει το ενδιαφερον και να τον τσιμπησει.

Έγινε επεξεργασία - Stelios_Rjk
Link to comment
Share on other sites

Αποπροσανατολισμος,ανισσοροπια,νυστια,μονιμως αναποδα,προβλημα στα νεφρα, η και στα εντερα..Η νηκτικη κυστη...ειναι οργανο που βοηθα τα ψαρια στην κολυμβηση.απλα οταν παρατηρουνται αυτα τα συμπτωματα το ψαρι επειδη δεν μπορει να κολυμπησει σωστα αναζηταει αντικειμενα πανω στα οποια μπορει να στηριχτει,ειτε φυτα ειτε αλλα διακοσμητικα η αν δεν υπαρχουν παραμενει ξαπλωμενο στο βυθο

To τιγρακι ειχε ακριβως αυτα τα συμπτωματα!!Χτες δεν το ταισα καθολου,σημερα εριξα πολυ λιγο φυλλαρακι και το εφαγε κατευθειαν που σημαινει οτι εχει ορεξη!!Τωρα κολυμπαει κανονικα αλλα η κοιλια του συνεχιζει να ειναι πρησμενη.Θα δοκιμασω λιγο αρακα.Μηπως θα βοηθουσε ενα μπανακι σε λιγο αλατακι???

Link to comment
Share on other sites

Eκτος απο τη θεραπεια με μυχαζιν για τη φαγωμενη ουρα δεν του εχω ριξει τιποτα αλλο.Η θεραπεια ειχε τελειωσει 1 οκτωβριου και εχει ξαναβγει η ουρα.Δυστυχως αυτη την ωρα κανει παλι τα ιδια (ασταθεια)!!

Θα βοηθουσε μπανιο σε αλατακι??????

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Για την ιστορια να αναφερω οτι δυστυχως εχασα το ψαρακι στις 8/11.Το τιγρακι ηταν στη καραντινα απο 18/9

λογω φαγωμενης ουρας και πτερυγιων.Το εκανα θεραπεια με μυχαζιν η οποια τελειωσε στις 23/9.Μεχρι τις 6/10 εκανα σταδιακες αλλαγες για να φυγουν τα ζουμια.Την ιδια μερα (6/10) μπηκε ακομα ενα τιγρακι στη καραντινα (λογω ασταθεια πλευσης) το οποιο το εχασα μεσα σε 4 ωρες!!Οποτε εμεινε στη καραντινα αυτο που ειχε την φαγωμενη ουρα!!Ενω ολα κυλουσαν καλα (γιατρευτηκε η ουρα του) στις 16/10 μετα απο προγραμματισμενη αλλαγη νερου παρατηρησα οτι κολυμπουσε στα πλαγια.Προσεξα διατροφη,πηρα μετρησεις

(φυσιολογικες) , εκανα μπανια σε αλατονερο (δεν ξερω αν βοηθανε),προσεχτικες αλλαγες νερου και

δυστυχως καταληξαμε στις 8/11 που το εχασα.

Ερχομαστε στο σημερα που παρατηρησα σε 2 απο τα 4 τιγρακια τα εξης:

Το ενα εχει φαγωμενη ουρα (δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι απο δαγκωματα)

και το αλλο εχει φαγωμενα τα μπροστινα πτερυγια (κατω απο ματια σχεδον).

Η καραντινα μετα τις 8/11 ειχε αδειασει τελειως,καθαριστηκε και εμεινε 5 μερες χωρις νερο.

Στις 16/11 αρχισε η διαδικασια στρωσιματος με μεθοδο sera

Θα ηθελα να χρησιμοποιησω για καλυτερη αποστειρωση της καραντινας ενα φαρμακο που ειναι σε ταμπλετα αλλα δεν θυμαμαι πως λεγεται????

Να βαλω στη καραντινα αυτα τα δυο ή το επιθετικο τιγρακι που κυνηγαει συνεχεια τα αλλα?? Ή θα εχουν μεγαλυτερο προβλημα λογω αστρωτης καραντινας???

Link to comment
Share on other sites

Στη καραντίνα δεν κάνουμε κανένα στρώσιμο ούτε φίλτρο .

Αερα έχουμε άφθονο Θερμοστάτη - θερμόμετρο και το νερό το βάζουμε μαζί με το ψάρι από το ενυδρείο μας .

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη πόσα τιγράκια έχεις μέσα στο 120λιτρο;ελπίζω να ξέρεις ότι φτάνουν τους 20 και καμιά φορά τους 25 πόντους εγώ στο 300λιτρο δεν τολμάω να βάλω πάνω από 2...

Link to comment
Share on other sites

costas21 μήπως μπερδεύτηκες με κανένα άλλο ψάρι ;

Link to comment
Share on other sites

costas21 μήπως μπερδεύτηκες με κανένα άλλο ψάρι ;

Μήπως μπερδεύτηκα με τους κλόουν;;;ε;;; :hysterical: sorry!!!

Αλλά και πάλι Δεν συνιστάται για κοινωνικά ενυδρεία, εκτός εάν οι συγκάτοικοί του είναι δραστήρια και γρήγορα κινούμενα ψάρια, με ουρές και πτερύγια τέτοιου μεγέθους Χρειάζεται σχετικά μεγάλους, χώρους με γρήγορη κυκλοφορία νερού και άριστες συνθήκες (πολύ καθαρά κανονικά ή ελαφρά σκληρά νερά, pH 7.0-7.5).

Έγινε επεξεργασία - costas21
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...