Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΣΚΩΝ


yiapas

Recommended Posts

παιδια θελω συμβουλες για να δω μια ασπρη μερα.

εχω ενυδρειο 240 λιτρων με 4 δισκους οι δυο ειναι ζευγαρι (marlboro & combalt blue) οσο και να ειναι περιεργο. πριν περιπου 2 χρονια πηγα μπροστα στο ενυδρειο να ταισω και τα ματια μου ειδαν αυτο που περιμενα και ευχομουν να δω εδω και 2,5 χρονια .

σε ενα ξυλο επανω ειχε απλωσει η θυληκια τα αυγα(marlboro) και περνουσε ο αρσενικος (com.blue) και γονιμοποιουσε. αμεσως απ'τη χαρα μου φωναξα στη γυναικα μου που ηταν σε αλλο δωματιο του σπιτιου "ΓΥΝΑΙΚΑ... ΑΥΓΑΑΑΑ!!! :buttrock::blush: και μου απαντησε " παλι θελεις να φας βρε γουρουνι" :blink:

αφου αγνοησα την γυναικα πηρα την καμερα και βιντεοσκοπησα ολη την διαδικασια που κρατησε περιπου 45 λεπτα.( βεβαια εδω επεμβενει παλι το διαβολικο χερι της γυναικας μου και στο επομενο γλεντι που εκανα στο σπιτι πηρε την καμερα και το εγραψε χωρις να ξερει στην ιδια κασσετα και ετσι το πολυτιμο οπτικο τροπαια που ειχα τωρα εχει κοψιδια και χορους απο βαρετους συγγενεις της γυναικας μου).

τελος παντων τα αυγα δεν επιασαν και αφου το ξεπερασα απο τοτε προσπαθω να καλυτερευσω τις συνθηκες του νερου για να ξανα ζευγαρωσουν και να εχω πλεον επιτυχημενη γεννα αλλα ματαια.καποιες μερες καθαριζουν παλι φυτα και ξυλα κανουν ερωτοτροπιες αλλα κατι μαλλον τα χαλαει και δεν συνεχιζουν

ξερω οτι το ΡΗ αν δεν ειναι χαμηλο και ειναι δυσκολο να εκκολαυθουν τα αυγα αλλα μηπως φταιει και τιποτα αλλο.

σημειωτεο οτι εχω ενα ενυδρειο 120 λιτρων που μπορω να μετακινησω το ζευγαρι των δισκων.τι πρεπει να κανω? απο θεματα τιμων του νερου - αλλαγων - θερμοκρασιες - φωτισμος ???

H E L P !!!!!

το μονο αρχειο που μπορεσα να σωσω ειναι τα συννημενα::: :(:(:(:(

post-5390-1193334277_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

μπραβο φιλε μου..!!! καλη αρχη.

αυτο δειχνει οτι εχεις αρκετα καλες συνθηκες για ζευγαρωμα στα ψαρακια σου.

αυτο που θα πρεπει παντα να εχεις στο μυαλο σου για τη σωστη διατηρηση των δισκων σου ειναι.

1)ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,και

2)ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.

σαφως και εκτος απο αυτα,χρειαζονται μονιμως καλη ποιοτητα καθαρου και μαλακου νερου(μεσω αο),καθως και επιλεκτικα πολυ καλη τροφη ,ετσι ωστε να τα ξαναωθησεις σε αναπαραγωγη...

σου ευχομαι καλη συνεχεια φιλε μου,και να εισαι σιγουρος οτι αργα η γρηγορα θα αποζημιωθεις βλεποντας δεκαδες ουριτσες μεσα στο ενυδρειο σου...!!!

Link to comment
Share on other sites

νερο απο Α/Ο δεν εχω βαλει ποτε στο ενυδρειο μου. το μονο που κανω ειναι προετοιμασια του νερου σε βαρελι με λιγο ανθρακα - προσθετο ιχνοστοιχεια και βιταμινες οταν κανω την αλλαγη και συχνες εβδομαδιαιες αλλαγες περιπου 35-40%. το GH ΕΙΝΑΙ 5 Χωρις καμια ιδιαιτερη επεξεργασια ή προσθηκη υλικου σε φιλτρο και το ΡΗ 7,3. ξερω οτι η Α/Ο ειναι μια απο τις καλυτερες λυσεις ,αλλα αποκλειεται να δω ψαρακια απο γεννα με νερο βρύσης??

Link to comment
Share on other sites

τιποτε δεν αποκλειεται,και εξαλλου μην ξεχνας οτι αν δεν ειναι αγρια τα δισκακια σου,πιθανοτατα εχουνε δει τον αμαζονιο μονο απο αφισες.....(οχι σαν μερικους,μερικους,εεεε νινταλ..??),πραγμα που σημαινει οτι μπορουνε να ανταπεξελθουν σε τετοιου ειδους πεχα αρκει οι συνθηκες να ειναι σταθερες...

(αληθεια γιατι δεν χρησιμοποεις μπουκαλα με co2 για περισσοτερη σιγουρια και σταθεροτητα στο πεχα σου...?)

Link to comment
Share on other sites

Μια μικρή πτώση θερμοκρασίας και ph είναι ένας τρόπος να ξυπνήσεις τα ερωτικά τους ένστικτα. Βέβαια εφόσον έχεις αρκετή πείρα στους δίσκους είναι γνωστή για σένα η ανάγκη σταθερά καλών συνθηκών.

Γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να τους φέρεις σε διάθεση για αναπαραγωγή στο μόνιμο σπίτι τους πριν τους μεταφέρεις σε γεννίστρα.

Η αγορά μιας α/ο, όπως είπε και ο klaz, θα είναι μια καλή προσθήκη στον εξοπλισμό σου (οι δίσκοι θα το εκτιμήσουν δεόντως :buttrock: )!!!

Link to comment
Share on other sites

Οταν το νερο ειναι σκληρο με GH παραπανω απο 4,5 τοτε το σπερμα του αρσενικου δεν μπορει να διαπερασει τα αβγα.Στα δικα μου παντως που προσπαθω με σχεδον μηδενικες σκληροτητες εδω και περιπου ενα χρονο

ακομη ουριτσες δεν ειδα τωρα τι φταιει!

Link to comment
Share on other sites

Στα δικα μου παντως που προσπαθω με σχεδον μηδενικες σκληροτητες εδω και περιπου ενα χρονο

ακομη ουριτσες δεν ειδα τωρα τι φταιει!

Αν τα τρώνε οι γονείς, ίσως να μην είναι έμπειροι (μερικοί δεν γίνονται ποτέ :blush: - άλλοι χρειάζονται μερικές προσπάθειες :buttrock: ), ίσως να αισθάνονται κάποιον κίνδυνο (συνθήκες ή απειλή από άλλα ψάρια :blink: ).

Βέβαια δεν μπορείς μέχρι να δεις ουρίτσες να ξέρεις αν είναι πραγματικά γόνιμο το ζευγάρι σου...

Έχεις βάλει ποτέ το ζευγάρι σου σε δικό του ενυδρείο????

Link to comment
Share on other sites

ποτε δεν εχω μετακινησει τους δισκους απο το ενυδρειο αυτο. απο τοτε που τα αγορασα (πριν τεσσερα χρονια)ειναι στο ιδιο περιβαλλον και στις ιδιες συνθηκες. αν αποφασισω να βαλω Α/Ο θελω μια βοηθεια απο εσας και γνωσεις μπολικες για να μπορεσω να κανω σωστες αλλαγες με τιμες του νερου που δεν θα επιρρεασουν τους ηδη μαθημενους δισκους σε νερο βρυσης.

η Α/Ο επιρρεαζει το ΡΗ? ? ή μονο την γεν.σκληρ. ? πως μπορω να ρυθμιζω το gh?να αναμειγνυω το νερο της Α/Ο με νερο βρυσης και τι αναλογία?

Link to comment
Share on other sites

το GH ΕΙΝΑΙ 5 Χωρις καμια ιδιαιτερη επεξεργασια ή προσθηκη υλικου σε φιλτρο

Κάτσε γιατί αυτό τώρα το είδα :buttrock: ... τι ΚΗ έχεις???

η Α/Ο επιρρεαζει το ΡΗ? ? ή μονο την γεν.σκληρ. ? πως μπορω να ρυθμιζω το gh?να αναμειγνυω το νερο της Α/Ο με νερο βρυσης και τι αναλογία?

Η α/ο εκτός του ότι προσφέρει σχεδόν απόλυτα καθαρό νερό βοηθά στο να το ρυθμίσεις στις επιθυμητές ΚΗ και ΡΗ με μεγαλύτερη ευκολία.

Αρχικά παίρνεις νερό με σχεδόν μηδενική σκληρότητα (KH 0) και ως συνέπεια με μειωμένο pH, από εκεί και πέρα θα πρέπει να κάνεις τις μίξεις με νερό βρύσης ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα (και πάντα με την πρόσθεση των απαραίτητων ηλεκτρολυτών και στοιχείων που έχουν αφαιρεθεί από την α/ο). Το μειωμένο ΚΗ (σε τιμές 3-4, με αναλογία α/ο – βρύσης περίπου 75 – 25 %) σου δίνει σχετική σταθερότητα αλλά και δυνατότητα να μεταβάλεις και να ελέγξεις εύκολα το PH σου (με χρήση τύρφης ή CO2 αν είναι αναγκαίο).

Βέβαια οποιαδήποτε αλαγή στις παραμέτρους θα πρέπει να γίνει με αγρόυς ρυθμούς (μεγαλύτερο ποσοστό νερού βρύσης και σταδιακά μειώνεις)

Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου βέβαια ότι οι δίσκοι εκτροφής αισθάνονται μια χαρά σε PH κοντά σε αυτό που έχεις στο ενυδρείο σου ήδη (ίσως και λίγο πιο κάτω), απλά εάν πραγματικά σε ενδιαφέρει η εμπειρία της αναπαραγωγής η χρήση της α/ο θα είναι μεγάλη βοήθεια. :blush:

Έγινε επεξεργασία - chchhypno
Link to comment
Share on other sites

to KH ειναι 3 .

της βρυσης ειναι 5 αλλα οταν το ετοιμαζω στο βαρελι μετα απο 5-6 ημερες οπου το χρησιμοποιω για την αλλαγη μου ειναι ποτε 3 και ποτε 4,στο ενυδρειο μου λοιπον σταθεροποιητε στο 3. η σκληροτητα στο 5 και το καλοκαιρι η σκληροτητα αναιβενει στο 6 το πολυ.

μπορω ευκολα να πιασω σκληρ.4 ΚΗ3-4 και χαμηλο ΡΗ με Α/Ο?

δεν ξερω πεσ μου σε παρακαλω για να παρω τελικα την αποφαση για Α/Ο,

.

Link to comment
Share on other sites

σαφως και μπορεις να ''παιξεις'' με τις σκληροτητες χρησιμοποιωντας αο,αλλα ΟΧΙ με το πεχα...

για να μπορεις εσυ να καθοριζεις το πεχα που θελεις και να το διατηρεις παντα σταθερο οδρομος της μπουκαλας co2 μαζι με μανομετρο κλπ..ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Αρα ανακεφαλαιωνω λεγοντας σου οτι τις παραμετρους του νερου οσο αφορα καθαροτητα-σκληροτητες την καθοριζεις με την χρηση της αο,ενω το θεμα του πεχα μονο με την χρηση διοξειδιου.

νομιζω οτι σου λυθηκε η απορια...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ KLAZ

θα πεσει βεβαιως και διαβασμα για οσα συζητησαμε Α/Ο και CO2.

KAI σιγα σιγα θα μπω σε ολη την διαδικασια. :buttrock::blush::blink:

Link to comment
Share on other sites

Καλισπέρα.

Εγώ μόλις κατάλαβα πως υπάρχει ζευγάρι στο ενυδρείο μου ετοίμασα ένα

μικρότερο 75l για γενιστρα. (Το οποίο το άφησα μερικος φυτεμένο)\

Μετά απο λιγες μερες ξαναέκαναν αυγά και ενω τη πρωτη μερα ολα

πιγεναν καλά τη δεύτερη λογο δουλείας δε τα ταισα και οταν επεστρεψα

δεν υπηρχε αυγο για διγμα. Προφανος τα εφαγαν.

Εχθες ξαναεκαναν αυγά και προς το παρον ολα καλά.

Για να δούμε!!!

Μια ερωτηση θελω να κάνω.

Αφου κανουν τα αυγα οι συνθηκες του νερου πρεπει να παραμεινουν

σταθερες ή πρεπει να ανεβει η θερμοκρασια και να κατεβει το ph?

Ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

κατ'αρχας καλο θα ειναι οι συνθηκες να μην αλλαζουν.

απο εκει και μετα δεν μας ειπες εσυ,σε τι συνθηκες τα εχεις (μιλωντας για σκληροτητες πεχα κλπ).

σαφως και η καλυτερη λυση ειναι τα bare bottom(γυμνα ενυδρεια,χωρις υποστρωμα,σκετο τζαμι),για γεννηστρα οπου και καθαριζονται πολυ πιο ευκολα.

αλλος ενας σημαντικος παραγοντας ειναι να εισαι 101% σιγουρος οτι εχει αρσενικο,και δεν ειναι 2 θηλυκα,γιατι κατι τετοιο ειναι συνηθες φαινομενο στους δισκους,και μπορει να ''πνιγεις'' στο αυγουλακι,αλλα ποτε να μην δεις μικρα....

μονο με παρατηρηση μπορεις να εισαι σιγουρος οτι εχεις ενα υγιες ζευγαρι..!!

ΥΓ. ευχαριστως αν θελεις να το συζητησουμε εκετενεστερα,αν ανοιξεις καινουργιο ποστ,για να μην βανδαλισουμε το υπαρχων.

ευχαριστω.

Έγινε επεξεργασία - klaz
Link to comment
Share on other sites

Αν τα τρώνε οι γονείς, ίσως να μην είναι έμπειροι (μερικοί δεν γίνονται ποτέ :thumbup: - άλλοι χρειάζονται μερικές προσπάθειες :buttrock: ), ίσως να αισθάνονται κάποιον κίνδυνο (συνθήκες ή απειλή από άλλα ψάρια :angry2: ).

Βέβαια δεν μπορείς μέχρι να δεις ουρίτσες να ξέρεις αν είναι πραγματικά γόνιμο το ζευγάρι σου...

Έχεις βάλει ποτέ το ζευγάρι σου σε δικό του ενυδρείο????

Αν κοιταξεις το φορουμ θα βρεις και το θεμα που ειχα ανοιξει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...