Jump to content

Γεια σας!


lucky

Recommended Posts

Γεια!Συγχαρητήρια σε ολα τα μέλη του φόρουμ, πρωτίστως για την αγάπη τους σ'αυτό το τοσο ομορφο χόμπι και κυρίως για την διαθεση τους να βοηθησουν και να αποτρεψουν απο τυχον λαθη εμας τους αρχάριους που σιγά-σιγά και με υπομονη καθως και πολυυυυ διαβασμα μαθαινουμε τι χρειαζεται για να δημιουργησουμε ενα σωστο σπιτικο για τα ψαρακια μας!Θα θελα να σας ευχαριστησω λοιπον, εκ των προτερων για την βοηθεια σας!

Ενας φιλος μου που ασχολειται κι αυτος με το χομπι με εχει βοηθησει να στρωσω το ενυδρειo μου ( 240 lt) με "μπολιασμα" ( ειμαι καλη μαθητρια;;!) απο το δικο του ενυδρειο. Ειχε τοποθετησει υλικα απο το δικο του φιλτρο στο δικο μου ( εχω εξωτερικο φιλτρο) καθως και καμποσο απο το δικο τoυ χαλικι.Aυτα πριν απο κανα μηνα περιπου.

Το ενυδρειο μου τωρα φιλοξενει 4 serpae tetra ( συντομα θα προσθεσω αλλα 2 γιατι διαβασα οτι ειναι σμηνοψαρα και καλο ειναι να τα χουμε σε κοπαδι τουλαχιστον 6 ατομων)και 2 albino rainbow sharks. Μελεταω εδω και αρκετες μερες διαφορα προφιλ ψαριων και εχω καταληξει στα εξης:

(θα ηθελα να σας ρωτησω κατα ποσο μπορουν να συνυπαρξουν τα παρακατω ειδη και ποιος ειναι ο ιδανικος αριθμος ψαριων για καθε ειδος)

Pearl Gourami (Trichogaster leerii)

Angelfish (Pterophyllum scalare)

Bristlenose/Bushynose Plecos (Ancistrus spp.)

Clown Loach (Chromobotia macracanthus)

Boeseman's Rainbowfish (Melanotaenia boesemani)

Οποια ψαρακια βαλω τελικα, σαφως και δεν θα τα βαλω ολα μαζι , αλλα η εισαγωγη τους στο ενυδρειο θα γινει σταδιακα! Αληθεια, θα θελα την γνωμη σας και σε αυτο το θεμα!

Ευχαριστω και πάλι και περιμενω με υπομονη τις απαντησεις σας!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηλθες !!!

Η γνωμη μου ειναι οτι το ενυδρειο ειναι κατι περισσοτερο απο ενα απλο HOBBY. πιστευω και εσεις το γνωριζεις αφου ξερεις τι ηρεμια και χαλαρωση σου προσφερει ενα λεπτο μπροστα σε μια τετοια εικονα. :buttrock:

τα ψαρακια που προαναφερες ειναι ολα καλα! τωρα βεβαια θα ελεγα οτι τα albino rainbow sharks εναι λιγο ενοχλητικα και επιθετικα προς αλλα πιο ηρεμα και αργα ψαρακια ειδικα οταν μεγαλωνουν .

στα ψαρια που αναφερες ,λιγο τα Pearl Gourami προσεχε ,γιατι μπορει ψαρια οπως τα σκαλαρια να τσιμπουν και να ενοχλουν τις θωρακικες αντεννες των Gourami.

τωρα αν κανεις σιγα σιγα την εισαγωγη των ψαριων οπως ειπες ,θα παρατηρεις βεβαια και την συμπεριφορα του καθε ειδους και ετσι θα βγαζεις συμπερασματα και επι του εργου.

κατα τ'αλλα απ'οτι διαβασα σ'αυτα που εγραψες εισαι πολυ καλή μαθητρια και ειναι πολυ σημαντικο να σε βοηθαει καποιος στα πρωτα βήματα σου σ'αυτον τον ομορφο κοσμο.ετσι και εγω αλλωστε ξεκινησα και ήταν η βοηθεια του εμπειρου φιλου σημαντικη.Μπραβο σου και σου ευχομαι καλη συνεχεια και καλό ...διαβασμα !!

Link to comment
Share on other sites

:buttrock:

Καλώς ήρθες, καλό διάβασμα, καλή συνέχεια!

Οσον αφορά τους πιθανούς κατοίκους που αναφέρεις, έχω πείρα μόνο από μελανοταινίες (praecox) και τις συνιστώ ανεπιφύλακτα, πολύ ζωηρά ψαράκια που δίνουν ζωντάνια στο ενυδρείο :thumbup:

Εχε υπ' όψιν σου ότι τα σκαλάρια θέλουν ψηλό ενυδρείο, 55 - 60 πόντους "καθαρούς"...

Περίμενε και άλλες γνώμες :angry2:

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες στο forum μας, αγαπητή lucky!

Η μέθοδος του "μπολιάσματος" είναι ότι καλύτερο για ένα νέο ενυδρείο.

Πιστεύω ότι είσαι σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα εξελιχθείς σε πολύ καλή χομπίστρια.

Καλή παραμονή

Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες στο Aquazone!

Μόνο με πολύ προσοχή και διάβασμα θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα!

:buttrock:

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...