Jump to content

Πως να μάθεις τον clown σου να τρώει σαλιγκάρια


istellas

Recommended Posts

Είχα έναν clown loach ο οποίος έβοσκε... (δεν έτρωγε σαλιγκάρια)!

Το ενυδρείο είχε γεμίσει σαλιγκαράκια στρογγυλά μικρά σε σημείο να βγάζω καμιά χούφτα από δαύτα κάθε εβδομάδα. Είχα δοκιμάσει τα πάντα, τι μαρουλόφυλλα, τι πιάτα με τροφή ανάποδα, τι αλχημείες.... αλλά τζίφος. Ο clown έβοσκε χωρίς να τα χτυπάει καθόλου.

Έψαξα λοιπόν στο internet και ρώτησα φίλους και γνωστούς, τρόπους για να τον εκπαιδέψω να τρώει τα σαλιγκάρια. Η λύση ήταν απλή και μου την είπαν δυο φίλοι. Όσο είναι μικρός τουλάχιστον πιάνει.

Ελλατώνεις την τροφή και ταΐζεις κάθε τρεις περίπου μέρες όλα τα ψάρια του ενυδρείου σου. Το κάνεις αυτό για 1-2 εβδομάδες. Τα ψάρια δεν παθαίνουν τίποτα αν τα αφήσεις 2-3 μέρες χωρίς τροφή. Ο clown όμως όταν δεν βρει να φάει θα αρχίσει να ψάχνει τι υπάρχει. Του ξυπνάς τα μητρικά του ένστικτα. Έτσι μετά από 2 εβδομάδες είδα ότι τα σαλιγκάρια είχαν σταματήσει να αναπτύσσονται με τους ρυθμούς που αναπτύσσονταν. Βέβαια τον clown δεν τον είχα πετύχει ποτέ να τρώει σαλιγκάρια, οπότε υπέθεσα ότι τα χτυπούσε το βράδυ που ήταν τα φώτα κλειστά. Πράγματι μετά από κάνα μήνα περίπου δεν υπήρχε σαλιγκάρι ούτε για δείγμα στο ενυδρείο. Άψογο!

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Έβαλα 2 apple snail στο ενυδρείο μεγέθους γύρω στον 1.5-2 εκ το καθένα. Με το που τα έριξα ο clown όρμηξε μέρα μεσημέρι. Μου είχαν πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αφού έχουν σκληρό κέλυφος και δεν μπορεί να τα πειράξει αν είναι μεγαλούτσικα. Αμ έλα που ήταν μπαγάσας. Έσπρωξε σε χρόνο dt το ένα κοντά στην εισαγωγή του φίλτρου, αυτό κόλλησε στην εισαγωγή και τότε πήγε και το χτύπησε από κάτω. Με το που το είδα βέβαια τα έβγαλα από το ενυδρείο και τα έβαλα σε ένα άλλο μικρότερο χωρίς clown. Το ένα όμως δεν έχει κινηθεί από χθες το βράδυ που τα μετακόμησα. Δεν ξέρω αν είναι νεκρό ή όχι... θα φανεί σήμερα που θα γυρίσω από τη δουλειά. Αν δεν έχει κινηθεί μέσα σε 24 ώρες μάλλον ψώφησε... οπότε και θα το βγάλω. Αν είναι έτσι κρίμα :busted_cop:

Υπάρχει περίπτωση να είναι τρομοκρατημένο και να μην βγαίνει από το καβούκι του? Αν ναι, πόσο καιρό να περιμένω μέχρι να το βγάλω από το ενυδρείο?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς έτσι τα χτυπάνε αν είναι σε μέγεθος που δεν μπορούνε να τα βάλουν στο στώμα τους. Χτυπάνε απο κάτω και όπου βρουν ψαχνό. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον πρέπει να το έχει στείλει. |Πάντως για σιγουριά περίμενε

2-3 μέρες, για να μην σου πω πως και σήμερα θα ξέρεις απλά στο λέω για να είσαι σίγουρος πως δεν θα το στείλεις ζωντανό :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Ελλατώνεις την τροφή και ταΐζεις κάθε τρεις περίπου μέρες όλα τα ψάρια του ενυδρείου σου. Το κάνεις αυτό για 1-2 εβδομάδες. Τα ψάρια δεν παθαίνουν τίποτα αν τα αφήσεις 2-3 μέρες χωρίς τροφή. Ο clown όμως όταν δεν βρει να φάει θα αρχίσει να ψάχνει τι υπάρχει.

Δεν ειναι σωστός ο τρόπος αυτός εκτός και αν εχεις γρήγορα ψάρια.

Μπορούν να επιτεθούν ακόμα και σε ψάρια έτσι.

Εντελώς πληροφοριακά :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Lasal καλημέρα,

ευτυχώς δεν έζησα μια τέτοια εμπειρία, δηλ ο clown να την πέσει σε άλλα ψάρια. Γρήγορα σχετικά δεν μπορώ να πω ότι είναι οι δίσκοι που τον έχω μαζί.

Γνωρίζεις μήπως άλλο τρόπο για εκπαίδευση clown? :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη λυπάμαι πολύ, αλλα τελικά οι clown δεν πάιζονται με τίποτα.

Υπάρχουν ακόμα σαλιγκάρια όμως, και μεγάλα, των 5 πόντων. :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα μετά από μια μιση μέρα το σαλιγκάρι άρχισε να βγαίνει πολύ δειλά από το καβούκι του και να κουνιέται στο μικρό ενυδρείο... IT'S ALIVE!!!! Το τάισα, και αφού έφαγε και καρδάμωσε άρχισε να κόβει βόλτες, αρκετά φοβισμένο όμως ακόμη. Η πρώτη του αντίδραση καθώς και ενός ακόμα από αυτά που έδωσε ο Θοδωρής, ήταν να σκάψει μια τρύπα να χωθεί μέσα για λίγα λεπτά και μετά να ξαναβγεί και να μην το ξανακάνει! (το καλό που του θέλω γιατί η parvula έκανα αμάν για να πιάσει και να την φυτέψω). Ευτυχώς όσο τα παρατηρώ δεν έχουν ξανακάνει προσπάθεια να ξαναμπουν κάτω από το χαλίκι, αλλά συνέχεια σουλατσάρουν στα τζάμια. Μάλλον είναι κατάλοιπα από παλιές συνήθειες :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...