Jump to content

Σκέψεις για δημιουργία 1600lt


skippergr

Recommended Posts

Τελικά όσο μεγάλο ενυδρείο και να φτιάξεις μετά από λίγο καιρό σου φαίνεται μικρό έτσι λοιπόν μπήκα στη διαδικασία για τη δημιουργία ενός νέου ποιο άνετου χώρου διαβιώσεις για τα αγαπημένα μας δισκάκια

Η σκάψει είναι η δημιουργία ενός ενυδρείου με διαστάσεις 250χ80χ80 ή 280χ80χ80.

Δεν σας κρύβω βέβαια ότι υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί όχι σε σχέση με την κατασκευή του μια που θα το αναλάβει επαγγελματίας με πολύχρονη πήρα στο χώρο αλλά η φίλτρανση καθώς επίσης και ο φωτισμός του

Θα είναι φυτεμένο βέβαια με τα γνωστά είδη περιοχής Αμαζονίου καθώς επίσης με πολλές ρίζες – δέντρα (είναι μεγάλο), δεν σας κρίβω βέβαια και τη σκέψη του βιοτοποικό αλλά μου αρέσει και λίγη πρασινάδα (εδώ ίσως χρειαστώ τη βοήθεια του ΝIDAL μίας και επισκέφθηκε και καλός μας γύρισε από το εξαιρετικό και ιδιαίτερα ζηλευτό υπέροχο αυτό ταξίδι)

Η σκέψη μου πηγαίνει στη λύση των ΜΗ ίσως 3 χ 150 και σε φίλτρανση με δύο ίσως τρία, θα δείξει η πορεία ehim 2080-1200 λίτρων έκαστο

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω με χαρά ιδέες και προτάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Βασιλη οταν θα εχει ζεστη θα με αφηνεις να ερχομαι για μπανιο? :buttrock:

Αντε σιγα σιγα να βλεπουμε τα σχεδια.Για την κατασκευη μην βιαστεις παντως.Σκεψου καλα και την τελευταια λεπτομερια πριν ξεκινησεις και αν μπορεις κανονισε να δεις αναλογου μεγεθους ενυδρεια. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

αψογο..!!!!!ελπιζω απλα να μενεις σε μονοκατοικια,η εστω σε ισογειο...........

πολυ βαρος αδελφε μου...πολυυυυ....

Link to comment
Share on other sites

Όντως πολύ βάρος. Ίσως και να φτάσει τους 2-2,5 τόνους αυτό το ενυδρείο, ανάλογα το τι θα βάλει μέσα από άμμο και πέτρες. Μόνο το νερό ζυγίζει περίπου 1,5 τόνο.

Για φίλτρο έχεις σκεφτεί να φτιάξεις μόνος σου, π.χ., κάποιο SUMP; Θα σε βοηθήσει σε αρκετά επιπλέον πράγματα, όπως αλλαγές νερού.

Επίσης σκέψου τη συσκευή Α/Ο που θα χρειαστείς! Είναι πολλά τα λίτρα! :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που τελικά αποφάσισα το μεγάλο εγχείρημα είναι ότι είμαι σε μονοκατοικία επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με το βάρος

Σε σχέση με το sup είναι μία σκέψη αλλά βρίσκω πολύ ποιό πρακτικό και λιγότερο θορυβώδες το φίλτρο

Οι αλλαγές θα είναι αυτόματες με λειτουργιά Α/Ο εννοείται (ευτυχές δεν έχω πρόβλημα νερού λόγω γεώτρησης)

Το βάρος της γυάλας έχει υπολογιστεί στα 285 κιλά το ενυδρείο θα έχει 20αρη τζάμι με διπλό πάτο για ασφάλεια και θα στηθεί σε κατασκευή από κυλοδοκούς

Χρήση α/ο γίνεται για τα υπόλοιπα 3 ενυδρεία που υπάρχουν 120 γεννήστρα – καραντίνα 130 φυτεμένο μόνο με γαρίδες και 450 με δίσκους επομένως ένα ακόμα θα το αντέξω η παραγωγή της φτάνει τα 300 λίτρα το 24ωρο

Link to comment
Share on other sites

Φίλε skippergr πραγματικά ζηλευτό το εγχείρημά σου...! :buttrock:

Για το φως όπου και μπορώ να βοηθήσω, αν υπολογίσω τα φυτά χαμηλών απαιτήσεων που θα βάλεις και το ύψος του ενυδρείου σου, μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι μια ισχύς των 600W, τουλάχιστον, θα σου χρειαστεί... :thumbup:

Από εκεί και πέρα, είτε ΜΗ είτε Τ5, η ποσότητα του φωτισμού (lumen) δεν έχει αξιοπρόσεκτες αποκλίσεις, από τη στιγμή που έτσι και αλλιώς θα υπάρχουν ανακλαστήρες και στις 2 περιπτώσεις! Στην πρώτη μιλάμε για 4 λάμπες των 150W και στη δεύτερη 5x39W και 5x80W (~52.000lm στην κάθε περίπτωση).

Κάθε τύπος λάμπας έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία μπορούμε να συζητήσουμε στην πορεία και αναλόγως να καταλήξεις σε τι σε βολεύει... :angry2:

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα σε ζηλευω φιλε μου!!!

Ευχομαι να γινει ακομα καλυτερο απο οτι περιμενεις!!!

Οσον αφορα στο setup θα σου προτεινα μπολικο ξυλο και λιγα αλλα μεγαλα και εντυπωσιακα φυτα οπως πχ. Echinodorus & Nymphaea. Ευκολο και φυσικο. Αν επιμενεις για κατι παραπανω σε φυτα καλυτερα να σε συμβουλεψουν οι μποσταναδες της παρεας.

Οσο για τη φιλτρανση το καλυτερο θα ηταν το Sumb!!! Λυσεις για μειωση του θορυβου υπαρχουν πλεον παρα πολλες. Επιτυγχανεις ετσι τεραστιο ογκο φιλτρανσης αλλα και πολυ καλη οξυγονωση του νερου σου :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

ρε NIDAL αμα ειναι να ζηλευεις και εσυ εμεις τι να πουμε με τις φωτο που μας εδειξες :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...