Jump to content

Πως έφυγε το Co2 ?????


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

το πρωί που πήγα να ελέγξω τον pH controller του CRγια να δω τι τιμή λέει, βλέπω 7,60.

Τρίβω τα μάτια μου να φύγει καμιά τσίμπλα, ξανακοιτάω, το ίδιο. Όπως ελέγχω να δω μήπως έχει τσακίσει το σωληνάκι της παροχής, διαπιστώνω ότι η ηλεκτρομαγνητική έκαιγε και ότι η μπουκάλα ήταν στο 0. δεν μπορεί να άδειασε από την κατανάλωση γιατί χθες το μανόμετρο έλεγε 60.

Τι λοιπόν θα μπορούσε να είναι η αιτία της απώλειας. Έχει να κάνει άραγε κάτι με την ηλεκτρομαγνητική? Είναι φυσιολογικό να είναι σχεδόν καυτή?????

Εννοείται ότι έλεγξα τις συνδέσεις και είναι όλες στις θέσεις τους.

Please help………

Link to comment
Share on other sites

είναι η πρώτη μπουκαλα που σου τελειώνει ?

έτσι κάνει και η δική μου .. από το 60 .. με μια μέρα πάει στο 0 ..

η ηλεκτροβανα ζεσταίνεται φυσιολογικά

Link to comment
Share on other sites

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.

Το πρώτο είναι, επειδή η μπουκάλα ήταν καινούργια (αν ήταν), έχει συνήθως λίγο περιεχόμενο, για λόγους ασφαλείας. Μπορεί η πίεση να έδειχνε 60 bar, αλλά το υγρό που περιείχε, ήταν ελάχιστο. Έτσι τελείωσε γρήγορα.

Η άλλη πιθανότητα είναι να μην έσφηξες καλά το παξιμάδι των μανόμετρων, ώστε να πατήσει καλά η φλάντζα ή η ροδέλα. Έτσι είχες διαρροή με αποτέλεσμα να αδειάσει. Καλό είναι μετά από κάθε αλλαγή μπουκάλας να ελέγχεις για πιθανή διαρροή, βάζοντας με το δάχτυλό σου, παχύρευστο αφρό από απορυπαντικό πιάτων.

Όσον αφορά το ζέσταμα της ηλεκτροβάνα, αυτό οφείλεται στο ότι παραμένει ανοικτή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για την μελλοντική δυσλειτουργία της, που μπορεί να εμφανιστεί μετά από καιρό, με αποτέλεσμα να μην κλείνει, όποτε απαιτείται.

Link to comment
Share on other sites

Θανάση θα σου πρότεινα να μετράς ph στο κυρίως ενυδρείο, τώρα που κάνεις αυτές τις αλλαγές ,μην τυχόν συμβεί τίποτα , μέχρι να βγάλεις άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Να σας αναφέρω ότι η μπουκάλα είναι μεταχειρισμένη και το μανόμετρο της aquamedic. Σήμερα θα προσπαθήσω να προλάβω να γεμίσω την μπουκάλα και βλέπουμε.

Στάθη, ευτυχώς το pH μου μένει ανεπηρέαστο (μέχρι τώρα τουλάχιστον) από την λειτουργία του CR (8 με 7,85).

Για την ιστορία να αναφέρω ότι έχω αγοράσει το πακέτο που έδινε ο Διονύσης (shiba) αλλά σαν CR δεν χρησιμοποιώ τον Deltec αλλά πήρα τον Schuran Jetstream pico twice.

:buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...