Jump to content

Diy Aquarium


desden

Recommended Posts

Πως μπορω να ειμαι σιγουρος οτι τα τζαμια του ενυδρειου που κολλαω οτι ειναι καθετα στον πατο?

Υπαρχει καποιοσ τροποσ να κραταω τα υπολοιπα τζαμια σταθερα την ωρα που πιεζω καποιο πανω στην σιλικονη?

:hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Θα απαντήσω αυστηρά γιατί πιστεύω πως το θέμα που έθειξες δεν είναι για παιχνίδια... Τι εννοώ: Αν δεν ξέρεις να κολλά τζάμια και να τα ευθυγραμίζεις τότε είναι καλύτερα να πάρεις κάποιο ενυδρείο έτοιμο. Σωστό το να πεις ότι δοκιμάζοντας μαθαίνεις, αλλά στο θέμα του ενυδρείου είναι λίγο επικίνδυνο. Φαντάσου να σου ανοίξει το ενυδρείο και να φύγουν τα νερά στο σαλόνι ή σε κάποιο ξύλινο πάτωμα... Αν από την άλλη θες να παίξει και να δοκιμάσεις φτιάξτο σε χώρο που να μην έχεις προβλήματα με τυχόν διαρροές και νερά όπως μπαλκόνι.

Όσο αφορά την ευθυγράμιση... αυτή έρχεται μόνη της τοποθετώντας τα τζάμια. Άπαξ και κολληθεί η πρώτη γωνία τζαμιών σωστά τότε με μια ταινία μπορείς να κρατήσεις τα τζάμια χωρίς φόβο να πέσουν. Μικροευθυγραμίσεις που τυχόν να θέλουν μετά (της τάξης του 1-3 χιλιοστά) γίνονται μετρώντας τις διαγώνιους των τζαμιών και συγκρίνοντάς τες. Εκεί αναλόγως πόση είναι η διαφορά θα πρέπει ή να σφίξεις ή να κουνήσεις ή να γωνιάσεις τα τζάμια, αναλόγως την περίπτωση. Αυτό θα το δεις μόνο στην πράξη. Αλλά ξαναλέω πως αν δεν έχεις ξανακολήσει ενυδρείο καλύτερο θα ήταν ή να το φτιάξεις κάπου σίγουρα ή να μην το φτιάξεις καθόλου. Και αν τελικά το φτιάξεις να το δει κάποιος άνθρωπος που ξέρει ώστε να μην έχεις μελλοντικά προβλήματα...

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Χμμ.. Συμφωνω απολυτα με το θεμα του ατυχηματος.. Μια φορα μου εσπασε ο πατος απο ενα ενυδρειο και μοθ χυθηκαν 70λτ νερο στο δωματιο μου.. Πως την γλυτωσα την ηλεκτροπληξια ενας θεος ξερει.. Ομως αν δεν πειραματιστω πως θα μαθω?Δεν γνωριζω,αλλα θελω να μαθω!Και γιαυτο ζηταω βοηθεια και συμβουλες απο ανθρωπους που ξερουν κατι παραπανω στο θεμα.. Anyway!

1,Οταν Μετραμε διαγωνιους δλδ μετραμε απο γωνια σε γωνια?

2,Και οι αποστασεις των 2 διαγωνιων μεταξυ των 4 γωνιων θα πρεπαι να ειναι ισες?

3,Μετραμε πανω η στον πατο του ενυδρειου?

:hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειαζεται να μετρήσεις τίποτα.

Απαξ και κολλήσεις ενα πλαινό και την πλάτη η την 'μούρη΄τότε ολη η γυάλα τετραγωνίζεται μόνη της και τα τζάμια είναι κάθετα στον πάτο εκτός και αν είναι κομμένα στραβά.

Αλλά όπως σωστά επισήμανε και ο Γιάννης αν δεν ξέρεις καλό θα είναι να μην πειραματίζεται με αυτά.

Αν θες να μάθες φτιάξε ενα μικρό και τοποθέτησε το στην βεράντα σου η σε κανα κήπο για να μην έχεις φασαρίες έτσι και ανοίξει σα καρπούζι λεσινιώτικο.

Link to comment
Share on other sites

Ok.. Για αρχη εφτιαξα ενα 25x15x15 το οποιο το τεσταρω εδω και 2 μερες στο μπαλκονι κ ειναι στεγανο.. :hysterical::hysterical::hysterical:

Μετα απο ποσο καιρο μπορω να ειμαι σιγουρος οτι η κατασκευη μου δεν θα παρουσιασει καποιο προβλημα??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...