Jump to content

Λάμπες


stavman

Recommended Posts

Έχω το εξής ενυδρείο: 1,04x40x50 περίπου 200lt με έναν θερμοστάτη hydor hydromatic2 200W, κυκλοφορητή hydor pico 400 ή 500, 3 σφουγγάρια και περίπου 33-35 βιόσφαιρες για φίλτρα. Φώτα φθορίου 2x35W Daylight 90εκ.

Ψάρια: 4 Pseudotropheus Demasoni περίπου 1,5 μηνός + 4 Ιodotropheus sprengerae περίπου 4 μηνών και 4 Labidochromis Caeruleus περίπου 2,5 μηνών.

Προς το παρόν δεν σκέφτομαι να βάλω φυτά, αργότερα ίσως vallisneria, κερατόφυλλο ή crinum thaianum.

Θέλω να ρωτήσω: Για την παρούσα κατάσταση να βάλω 1 coolwhite και 1 actinic blue, για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και θα ωφελήσουν αυτές τα ψάρια ή στο μέλλον τα φυτά που προανέφερα θα ταιριάξουν ή θα υπάρξει πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Ο συνδιασμός White & Actinic Blue θα σου δόσει τέτοιο αποτέλεσμα που θα τρέχεις να αγοράσεις λάμπα να αντκαταστήσεις την μπλέ. Πέραν αυτού ούτε στα φυτά θα θοηθήσει. Ένας πολύ ωραίος συνδιασμός είναι κίτρινο και ροζ . πχ arcadia freshwater και arcadia plant.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημά μου είναι η πολύ γρήγορη εμφάνιση και εξάπλωσης άλγης. Αυτή την στιγμή νομίζω ότι ο φωτισμός είναι υπερβολικός και η συνδεσμολογία είναι τέτοια που δεν μου επιτρέπει να ξεβιδώσω ή να αφαιρέσω την μία από τις δύο γιατί δεν ανάβει και η άλλη. Θεωρούσα ότι με την μπλε λάμπα θα την περιόριζα. Θέλω να ρωτήσω τις arcadia freshwater και arcadia plant από που μπορώ να προμηθευτώ?

Έγινε επεξεργασία - stavman
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις μια ερώτηση στην κατηγορία των μαγαζιών ή να κοιτάξεις ποια καταστήματα είναι στην περιοχή σου και να τους πάρεις τηλ να ρωτήσεις :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Επίσης μπορείς να ρωτήσεις για το προϊόν που ενδιαφέρεσε στην Κατηγορία Αναζήτηση Προϊόντων του Aquazone ώστε να σου απαντήσουν τα συνεργαζόμενα καταστήματα ή να απευθυνθείς σε όποιο κατάστημα συμμετέχει στο Aquazone στην κατηγορία Επικοινωνία με τα Καταστήματα.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξεις τις λάμπες που έχεις.

Ούτε τα ψάρια σου το χρειάζονται, ούτε τα φυτά που θέλεις να βάλεις θα το χρειαστούν.

Αν το μόνο σου πρόβλημα είναι ότι έχεις έντονο φωτισμό που σου προκαλεί ανάπτυξη της άλγης (και δεν μπορείς να αποσυνδέσεις τη μία από τις δύο λάμπες), τότε δοκίμασε να βγάλεις τους ανακλαστήρες που έχεις ή ακόμα καλύτερα να τους γυρίσεις ανάποδα (προς τα επάνω) και να μειώσεις το φωτισμό σου σε μεγάλο βαθμό :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας. Πιστεύω ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...