Jump to content

Guppy φουσκωμένη κοιλιά Sos


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έλειπα 2 μέρες και σήμερα γυρνώντας είδα το 1 αρσενικό guppy να "στέκεται" στο νερό σε 1 σταθερό σημείο ή να προχωράει πολύ αργά. Το σώμα του 1 ασυνίθιστη κλίση, το μπροστινό του μέρος έχει χαμηλώσει από ότι συνήθως και η κοιλιά του είναι φουσκωμένη. Το είδα αφού έριξα τροφή να τα ταίσω και παρατήρησα ότι δεν ενδιαφέρθηκε καν για το φαί που βρισκόταν γύρω του.

Το ενυδρείο είναι 70lt, έχει ακόμη 1 αρσενικό και 1 θηλυκό guppy και 8 caridina japonica. Από φυτά 1 anubia και 1 ακόμη που δεν ξέρω τι είναι.

Αμέσως έκανα μετρήσεις, είναι οι εξής:

Τ=25,8 oC

NO3: 0

NO2: 0

GH: 12

KH: 8

PH: 7

Το ενυδρείο δουλεύει με εσωτερικό φίλτρο και θερμοστάτη. Δεν έχω κάποιο μηχανισμό παροχής CO2. 1 λάμπα μένει ανοιχτή 4πμ-1μμ καθημερινά.

Διάβασα σε 1 πίνακα κάποια συμπτώματα και σκέφτομαι μήπως είναι δυσκοιλιότητα, αλλά επί 2 μέρες ήταν ατάιστα και γενικά προσέχω πόσο φαΐ ρίχνω. Ψάχνω γύρω γύρω στη βιβλιογραφία μήπως βρω κάτι, αλλά χρειάζομαι την βοήθεια και την εμπειρία σας για να το ξεπεράσει έγκαιρα.

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

αν το ψαρι εχει στραβωσει,τοτε νομιζω πως ειναι ηδη αργα....

η θερμοκρασια σου ειναι καπως υψηλη.

αλατακι τους βαζεις....??

Link to comment
Share on other sites

πόσο καιρό το έχεις ;

Αν είναι σκολίωση θεραπεία δεν υπάρχει η αιτία όμως βρίσκεται στο ότι είναι πεσμένο το ανοσοποιητικό σύστημα των ψαριών και υπάρχει έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων .Αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να ταΐζουμε με ποικιλία απο τροφές και βιταμίνες .

Link to comment
Share on other sites

Όχι δ εχω βάλει αλατι. Κοινό μαγειρικό η κάτι ειδικό; δοσολογία; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για τροφή η να πειραματιστω; :s

Αυτό σου δ μπορώ να καταλάβω είναι τι φταίει..γιατί; Οι μετρήσεις φαίνονται σωστές..

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό σου δ μπορώ να καταλάβω είναι τι φταίει..γιατί; Οι μετρήσεις φαίνονται σωστές..

Βιταμίνες δίνεις ;

Ποικιλία απο τροφές ;

Το Νο3 πως είναι 0 .

Αμμωνία ;

Αυτα με μια πρόχειρη ματιά .

Link to comment
Share on other sites

να προσθεσω στα ιδιαιτερως σημαντικα που ανεφερε ο φιλος σταματης,οτι μιλαω για ενυδρειακο αλατι γλυκου νερου πχ της api,η χοντρο τυροκομικο χωρις ιωδιο και προσθετα....

αν θυμαμαι καλα η δοσολογια ειναι στο περιπου 1 κουταλια της σουπας ανα 19 λιτρα...1 φορα τη βδομαδα η στο 10ημερο....

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Μόλις μπήκα σπίτι και βρήκα το μικρό θυληκό Guppy πεθαμένο ανάποδα. Το αρσενικό φαίνεται ΟΚ, η κοιλιά του είναι λιγότερο πρησμένη νομίζω. Δεν μπορώ να καταλάβω. Τα ψάρια τα έχω 1 μήνα, πριν από αυτό το ενυδρείο λειτουργούσε πάνω από 1 χρόνο με γαρίδες μόνο. Αλλαγές κάνω κάθε βδομάδα 30%.

Όσο για προηγουμένως, έκανα λάθος NO2=20.

Φίλε Σταμάτη, τροφές εναλλάσσω γενικά, συνήθως ταίζω με φυλαράκια και σπάνια ταμπλέτα. Αυτές περιέχουν βιταμίνες από όσο ξέρω, έτσι δεν είναι; Χρειάζεται επιπλέον;

Φίλε Klaz θερμοκρασία στο άρθρο του Άρη Τσιατούχα για τα guppy συνιστάται 20-28 oC. Οπότε θεώρησα κάποια τιμή στην μέση καλύτερα. Είναι λάθος;

ΝΗ3 πως να την μετρήσω;

Τι μπορεί να φταίει; Μπορώ να το σταματήσω;

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, η κοιλιά του έχει ξεπρηστεί σχετικά, όμως αναπνέει αρκετά πιο γρήγορα από το άλλο αρσενικό που έχω και τα βράγχιά του είναι λίγο ανοιχτά και ελαφρώς κόκκινα. Ωστόσο εμφανίζει κάποια κινητικότητα, ενώ χτες σχεδόν καθόλου.

Ανησυχώ όμως γιατί λείπει 1 μικρό κομμάτι από την ουρά του, ενώ χτες ήταν ΟΚ. :s Έχω ψιλοτρομοκρατηθεί...

Τι φταίει; Τι να κάνω. Δυστυχώς μέχρι αύριο δεν θα μπορέσω να έχω ενυδρειακό αλάτι. Το Σάββατο είχα κάνει αλλαγή νερού 30%, να ξανακάνω;

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το αρσενικό μου πέθανε ψιλόαβοήθητο. Έριξα μπόλικο διάβασμα αυτές τις μέρες σε διάφορες σελίδες & έμαθα μερικά πράγματα. Πιστεύω ότι τα 2 θηλυκα ίσως στρεσαριστηκαν απτους αρσενικούς δεδομένου ότι ήταν μικρότερα & σε μικρή αναλογία σε σχέση με τα αρσενικά. Μπορεί να ήταν ανεβασμένη και η αμμωνία, χωρίς να καταλαβαίνω γιατί. Ύστερα πιστεύω ότι το αρσενικό είχε κάποιου είδους βακτηρία γιατί τις τελευταίες μέρες έλειπαν κομμάτια απτην ουρά του & σε εκείνα τα σημεία είχε κόκκινη γραμμή.

Το κακό είναι ότι μάλλον έχει κολλήσει και το άλλο αρσενικό. Από χτες λείπει 1 μικρό κομμάτι απτην δίκη του ουρά. Ξέρει κάποιος πως μπορώ να γλυτώσω αυτό τουλάχιστον; οκ, το ξέρω είμαι καινούργιος στο άθλημα και είμαι και άγνωστος στους περισσότερους, αλλά θα εκτιμούσα συμβουλές και βοήθεια σας. Τουλάχιστον μερικά links γιατί μέχρι να βρω την θεραπεία ίσως είναι αργά.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μου πρότειναν να χρησιμοποιήσω mycopur για 3 μέρες, 20 σταγόνες για κάθε 20 λίτρα. Ξέρει κανείς αν πρέπει ενδιάμεσα σε αυτές τις 3 μέρες να κάνω αλλαγή νερού; από ταισμα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...