Jump to content

παφερ, γνωριζεται?


GOD

Recommended Posts

καλησπερα σε ολουσ

μετα απο πολυ καιρο αναζητησης, αρκετων τηλεφωνιματων, δεν μπορεσα να βρω καποιο απο τα παρακατς ειδη παφερ που μου αρεσουν...colomessus acelus kai tetraodon lineatus(fahaka) που ειναι και αυτο που μου αρεσει πιο πολυ. θα ηθελα να ρωτησω, αν υπαρχει κανεις που να γνωριζει που μπορω να βρω κατι απο αυτα τα 2, ή που να εχει καποια γεννα και να δινει. οπως επισης αν υπαρχει καποιο καταστημα εξωτερικου online που να διαθετει για να παραγγελθει....αν και νομιζω πως θα ειναι πολυ δισκολο να μπορεσει να επιβιωση και να μου ερθει ζωντανο. λογο οτι συντομα μετακομιζω σε δικο μου σπιτι και λογο δουλειασ δεν θα ηθελα να αποχωριστω το αγαπημενο μου χομπι και θα ηθελα να διατηρησω εστω ενα ψαρι αφου λογο φορτου τωρα τελευταια παραμελο τα υπαρχοντα αφρικανακια μου, χωρισ να εχω φτασει στο σημειο να χανω ψαρια, για να προλαβω τισ κακες σκεψεις.

παρακαλω εσας που διατηρητε καποιο απο τα παραπανω δωστε μου μια ελπιδα αφου τα εχετε. που μπορω να βρω tetraodon lineatus(fahaka).

ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Κατά καιρούς έρχονται κομμάτια fahaka.. Αν δε βρίσκεις άμεσα κάνε λίγη υπομονή.

Γέννες δεν υπάρχουν σε αυτά τα είδη που ζητάς.

Link to comment
Share on other sites

επειδη βλεπω πως εχεισ και εσυ στο προφιλ σου fahaka σε 400 λιτρα, τοσο θα το βαλω και εγω αν βρω, πιστεθεισ οτι ειναι καλα ή θα εχει προβλημα στο μελλον στην αναπτυξη του?

ρωταω γιατι μπορει να μεγαλωνει πολυ στην φυση αλλα σε ενα ενυδρειο περιορισμενου χωρου θα ειναι στο ιδιο μεγεθοσ ή μπορει να μην φτασει και τοσο?

ας πουμε αν ισχυη το πρωτο τοτε και για τα mbu το ιδιο θα ειναι?επειδη βρεικα αυτο το ειδοσ αλλα εχω κολιση με το fahaka...

Link to comment
Share on other sites

Στα 400 λίτρα είναι ΟΚ (με 50 εκατοστά πλάτος τουλάχιστον). Το δικό μου fahaka είναι αυτή τη στιγμή 35 εκατοστά περίπου. Αν το βάλεις από μικρό στο 400άρι θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο. Δεν ξέρω αν θα περάσει τα 40 εκατοστά που δίνει η βιβλιογραφία ως τελικό μέγεθος, αλλά θα τα πλησιάσει.

Για το mbu δεν έχω άποψη, αλλά η βιβλιογραφία δίνει καμιά 70αριά πόντους και λέγεται ότι μεγαλώνει πολύ ακόμα και στο ενυδρείο. Εγώ προσωπικά θα το έβαζα σε κάνα τόνο.

Link to comment
Share on other sites

καταρχην να σου ζησει, μηπως εχεισ καμια φοτο απο το δικο σου να δω?

αχ μακαρι να βρω και εγω ιδικα απο μικρη ηλικια, θα ειναι το ιδανικοτερο.απο τιμες ξερεισ τι παιζει σε αυτα τα ειδη? σε mbu βρηκα γυρω σε 10-15 ποντουσ περιπου στην τιμη των 140 ευρω, λιγο πολλα μου φανεικαν αλλα φανταζομαι ανεβαινει λογο οτι δεν ειναι και πολυ συχνα σαν ειδος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ.

Δεν ξέρω τι τιμές παίζουν. Εξαρτάται κάθε φορά από το μέγεθος και από την εισαγωγή.

Ορίστε και μια φώτο που ζήτησες.

post-34-1196944840_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραιο, αντε να δω ποτε θα κανουν καμια εισαγωγη και για μας.......αν βαρεθω βλεπω να πηγαινω στο mbu. λιγο υπομονη ακομα και βλεπουμε.ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

αν βαρεθω βλεπω να πηγαινω στο mbu. λιγο υπομονη ακομα και βλεπουμε.ευχαριστω.

Έχεις όμως και το αντίστοιχο ενυδρείο; Αυτό το ψάρι γίνεται τεράστιο! Σκέψου το καλά γιατί αν μεγαλώσει όπως λέγεται, που θα το βάλεις;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...