Jump to content

ποτε απομονωνω τη μαμα


dolphine

Recommended Posts

νεος στο αθλημα πρωτη φορα βρισκομαι στη θεση με μια ξιφοφορινα να φουσκώνει επικύνδινα εδώ και 4-5 μέρες,πήρα μια πλαστική γενίστρα,απλά δε μπορώ να καταλάβω πότε να την απομονώσω,μια και νομίζω οτι η στενότητα της γενίστρας θα τη στρέσσαρε,,,,έχετε κάποια άποψη¨?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

μιχ'αλης

Link to comment
Share on other sites

Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου; Στην γεννήστρα μην την βάλεις θα την στρεσάρεις και υπάρχει περίπτωση να τα κρατήσει τα μωρά της και να πάθει και ζημιά. Άστην μέσα στο ενυδρείο να γεννήσει και μετά μάζεψε όσα μωρά μπορείς και βάλτα στην γεννήστρα να μεγαλώσουν. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα θα ήταν αν είχες ένα μικρό ενυδρειάκι έστω και 20 λίτρων και την έβαζες εκεί να γεννήσει και όταν θα γεννήσει να την πας πίσω στο κανονικό ενυδρείο και να αφήσεις τα μωρά να μεγαλώσουν εκεί. Να ξέρεις όσο περισσότερα λίτρα έχουν τα μωρά τόσο πιο γρήγορα μεγαλώνουν. Εγώ πάντως τις δικές μου τις αφήνω και γεννάνε στο κανονικό ενυδρείο, είναι 180 λίτρα, και είναι όλοι ευτυχισμένοι :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

150 litra kai 8a kanw oti kai esu 8eos boi8os

bye.

mike

nasai kala GIN

de 8a se pw kai egw file gin.....

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά θα κάνεις. Το ενυδρείο σου έχει φυτά; Το δικό μου είναι αρκετά φυτεμένο και έτσι μπορούν και κρύβονται και δεν τα κάνουν μαμ. Αν βάλεις java moss, κερατόφυλλο και διάφορά φυτάκια που έχουν πυκνό φύλλομα θα σου ζήσουν πολλά.

Σε ευχαριστώ που δεν με είπες φίλο :busted_cop::busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

α να ειναι καλα ο τελευταιος που εκανε το λαθος και το θυμομουνα...

φυτα να ειναι καλα ο νικος ο καρβουνης εχω ενα μιση μετρο γεματο με κερατοφυλλα και καποια αλλα ευκολα φυτα και σπηλιτσες οποτε πιστευω να παει καλα/.ποτε 8α καταλαβω τι γέννησε,οκ 8α ξεφουσκωσει αλλα περιπου σ εποσο καιρο να περιμένω εχεις εικονα?

αν δε μιλησουμε ...καλες γιορτες

μιχαλης

παντα μου αρεσε το gin fish.....ta syndyazeis kai ta 2....αστεικακι

οκ.....

βυρρρρρρρρρρρρρρρρ

Link to comment
Share on other sites

:thumbup::lmao::lmao::wub: καλοοοοοοοοοοοοοοοοο

Να ξέριες ότι γεννάνε κάθε 20-30 μέρες τώρα η δικιά σου πότε θα γεννήσει δεν μπορώ να σου πως απ τι στιγμή που δεν την έχω δει :busted_cop:

Σου εύχομαι καλές γιορτές και καλά γεννητουρια :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

λοιπον τωρα κι αν εχω αποριες......μπαμπας 12 ξιφοφορων οντας.λοιπον την εβαλα τη μητερα το πρωι μια κκαι ειδα ματακια μαυρα να ξεπροβαλουν στη γεννιστρα,λοιπον εκανε 12 ζωντανα και 5 νεκρα η 6 την εβγαλα παλι,αφισα εκει τα μικρα,,,,τη γεννιστρα μεσα στομεγαλο ενυδρειο.τα ταιζω,τι και καθε ποτε,το νερο ανακυκλ ωνεται ειναι η κλαsiκη ταιστρα μικρη guppies birth οποτε πρεπει να αλλαζω νερο στη γεννιστρα η καλυπτεται αφου ειναι στο ενυδρειο μεσα?

GIN HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο να σου ζήσουν τα μωρά σου. Λοιπόν θα τα ταϊζεις με παρα πολύ καλά τριμένα φυλλαράκια ή θα πάρεις, καλύτερα για μένα, τροφή έτοιμη τρυμμένη με σπιρουλίνα απο πετ (εγώ καθε 3 μέρες την τροφή την ποτίζω με βιταμίνες της SERA FISTAMINE γιατί δυναμώνουν και μεγαλώνουν σωστά :busted_cop: ) καθε μέρα 3-4 φορές την ημέρα, θα τους ρίχνεις λίγο στην άκρη απο ένα κουταλάκι, τονίζω προσοχή στην ποσότητα. Την γεννήστρα θα την καθαρίζεις καθε 3-4 μέρες, δεν χρειάζεται να αλλάζεις το νερό του ενυδρείο απ την στιγμή που δεν είναι η ώρα να το κάνεις. Μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα αν πάρεις ένα κομμάτι σωλήνακι απ αυτό που είναι για τις αεραντλίες και με τη γνωστή μέθοδο του συφωνιάσματος θα την καθαρίζεις. ΜΗν σηκώσεις την γεννήστρα, όπως λένε πολλοί, γιατί δεν είναι καλό να πέφτουν οι ακαθαρσίες και η σάπια τροφή στο ενυδρείο και να την τρώνε τα ψάρια σου, το είχα κάνει καποτε και είχε φάει ένα ραμι το οποίο σε πληρορφορώ μετά απο 1 ώρα ήταν στα μαύρα του τα χάλια με αποτέλεσμα να το χάσω το ψάρι :busted_cop:

Ότι άλλη απορεία έχεις πες μας

Link to comment
Share on other sites

συμπληρωματικο...

Υπαρχει και ετοιμη τροφη σε σκονη για τα μωρα...οπου μπορεις να ταταιζεςι απο την πρωη μερα, επισης καλο θα ηταν να ταιζονται 3-4 φορες την μερα..

Link to comment
Share on other sites

akomi mia aporia...ysrera apo poso kairo afinw ta mikra sto megalo enydreio.......biazomai mallon....kai akomi mi aasxeti erwtisi sto filtro poy exw mple sfouggari kai makaroni edw kai 2 mines einai aparaitito na allaksw kapoio apo ta ylika?

kali xronia

mixalis

Link to comment
Share on other sites

θα τα αφήσεις όταν γίνουν σε μέγεθος 1.5 πόντο για να είσαι σίγουρος πως δεν θα σου τα φάνε. Τα υλικά απ το φίλτρο δεν θα τα αλλάξεις εκτός και αν γράφουν οι οδηγίες πως πρέπει . ΘΑ πρέπει να τα καθαρίζεις με νερό του ενυδρείου μόνο, αν είναι εσωτερικό κάθε μήνα ενώ στο εξωτερικό μπορείς να το καθαρίζεις κάθε 2, ΠΡΟΣΟΧΗ μη κάνεις το λάθος και τα ξεπλύνεις με νερό απ τη βρύση θα σκοτώσεις όλα τα βακτηρίδια και θα πρέπει να κάνεις στρώσιμο απ την αρχή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...