Jump to content

πυκνοκατικιμενο με φυτα χωρις ζουμια!


mpougatsas

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους!εχθες το πρωι πηγα παραγγελεια σ 1 σπιτι!λοιπον ο μαγκας ειχε 1 100 λιτ με γυρο στις 5-6 ριζες!δεν εβαζε κανενα υγρο ουτε co 2!κ το τρελο ειχε στο φυλτρο ανθρακα :) μου πε οτι τα φυτα του ειναι ευκολα ειχε 2 λαμπες 17 watt αυτα!τα μονα φυτα που αναγνορισα ηταν Ceratopteris thalictroides εχει βαρεθει να τα κλαδευει!!!πως γινεται αυτο?κ με ανθρακα?

Link to comment
Share on other sites

Τα εύκολα φυτά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις. Θρεπτικά συστατικά μπορούν να βρουν από το νερό του δικτύου διότι ως γνωστό το νερό του δικτύου δεν είναι στείρο. Το άζωτο μπορούν τα το αποσπάσουν από το ΝΟ2/3 και το CO2 το παίρνουν από την εκπνοή των ψαριών, το ΡΟ4 από την τροφή. Και ο άνθρακας ναι δεσμεύει τα θρεπτικά συστατικά αλλά όχι σε βαθμό και σε ταχύτητα που να μην προλαβαίνουν τα φυτά να πάρουν το μερίδιο τους.

Link to comment
Share on other sites

ναι εχεις δικιο ειχε πολλα ψαρια με αποτελεσμα τα κακα τους να γινονται λιπασμα!ασε που αλαγες εκανε μια φορα τον μηνα!!κ ο ανθρακας καθαριζε τα υπολιπα!!καλη φαση!!

Link to comment
Share on other sites

Ο lasal εννοεί αν τον αλλάζει ανά ταχτικά χρονικά διαστήματα. Διότι αν δεν τον αλλάζει τότε κατά πάσα πιθανότητα ο άνθρακας θα έχει κορεστει και λειτουργεί σαν απλό σφουγγάρι (μην πω σαν ωρολογιακή βόμβα).

Link to comment
Share on other sites

δεν θυμαμαι μου πε λογικα πρεπει να την εχει καιρο!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...