Jump to content
Sign in to follow this  
theodossis

Pet Shop Vs Az

Recommended Posts

γειά σας

έχω αρχίσει να αγοράζω τα βασικά από ένα μεγάλο κατάστημα στην θεσσαλονίκη το οποίο έχει ένα μεγάλο εξειδικευμένο τμήμα με ψάρια και ενυδρεία.

ο υπέυθ. του τμήματος δείχνει να ΄χει πολλές γνώσεις και πείρα αφού συνέχεια υπάρχει κόσμος που τον ρωτάει τεχνικά θέματα.

παρόλα αυτά κάποια από αυτά που μου είπε λίγο με παραξένευσαν και έρχονται αντιμέτοπα με αυτά που διάβασα στο φορουμ.

1. όταν του είπα γιά στρώσημο με αμμωνία μου είπε ότι δεν χρειάζεται και ότι θα το κάνουμε σιγά σιγά με έλεγχο του ΡΗ, ένα water softener,co2 γιά τα φυτά και άνθρακα στο φίλτρο. Βέβαια εγώ επέμενα επειδή είχα διαβάσει ότι είναι απαραίτητη.

2. όταν το ρώτησα αν θα μπορούσα να βάλω αγγελάκια με νέον μαζί μου είπε ότι είναι ένας πολύ καλός συνδιασμός, παρόλα αυτά είχα διαβάσει ότι τα angel τρώνε τα neon.

δεν ξέρω πλέον ποιόν να πιστέψω

θα πρέπει κάθε τι να το διπλοτσεκάρω?\\

ευχαριστώ

Share this post


Link to post
Share on other sites

να προσθέσω ότι μου έδωσε να κάνω τέστ GH/KH (δεν ξέρω τί είναι) και ΡΗ γιά να δούμε τί νερό έχω στην βρυση μου και ανάλογα να κάνω ένα κοκτέιλ με νερό βρύσης και απεσταγμένο νερό...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλε Theodossis καλή χρονιά και καλή αρχή... :D

Μήπως κάποια πράγματα από αυτά που σου είπε ο υπεύθυνος του τμήματος δεν τα κατάλαβες σωστά??? και το λέω αυτό γιατί η ρύθμιση του ph καθώς και οι μετρήσεις KH & GH είναι θέματα που θα πρέπει να σε απασχολήσουν αφού έχεις στρώσει το ενυδρείο σου και έχεις αποφασίσει τι ψάρια θα βάλεις, και δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το στρώσιμο (τώρα εάν χρησιμοποιήσεις αμμωνία ή όχι είναι ένα άλλο θέμα).

Κάποια πράγματα που σίγουρα θα σε βοηθήσουν βρίσκονται εδώ:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=8771

και

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=13569

Τα τεστ που θα σου χρειαστείς αρχικά (και είναι γενικά must) είναι αμμωνίας, NO2, NO3.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγεις να παίρνεις συμβουλές από το κατάστημα που ψωνίζεις για ευνόητους λόγους (και ειδικά εφόσον υπάρχουν τρόποι να εκμεταλλευτείς την πείρα άλλων ανθρώπων που πριν από κάποιο καιρό ήταν ακριβώς στην δική σου θέση ;) ).

Edited by chchhypno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή όπως λες είσαι αρχάριος και υπάρχει κίνδυνος να μπερδευτείς θα ήθελα να σου πω ότι υπάρχουν πολύ τρόποι για να στρώσουμε ένα ενυδρείο. Εσύ θα κρίνεις ποιος από όλους βολεύει εσένα. Ένας τρόπος είναι με αμμωνία, άλλος τρόπος είναι με τροφή, άλλος τρόπος είναι με έτοιμα βακτηρίδια, άλλος τρόπος είναι με ψάρια και τροφή, και κάποιοι κάνουν δικούς τους συνδυασμούς των παραπάνω τρόπων.

Όποιον τρόπω και να διαλέξουμε το βασικότερο από όλα είναι να μην τυραννάμε τα ψάρια μας. Ένα ενυδρείο θεωρείται στρωμένο από την στηγμή που γίνει ο κύκλος του αζώτου.

Αγγελόψαρα και νεον είναι ένα θέμα που δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Αν τα σκαλαρια μεγαλώσουν μαζί με τα νεον τότε αρκετές φορές τα σκαλαρια δεν τα πειράζουν τα νεον αυτό όμως δεν είναι δεδομένο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από χομπίστες που τα νέον τους ζούσαν αρμονικά με τα σκαλαρια και σε κάποια δεδομένη στιγμή τα σκαλαρια άρχισαν να επιτίθενται στα νέον. Είναι λοιπόν μια ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί 100% θετικά ή αρνητικά. Δεδομένου λοιπόν ότι σε κάποια φάση ίσος τα σκαλαρια να φάνε τα νεον αρκετή χομπίστες δεν τα τοποθετεί μαζί.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εαν το μεγαλο καταστημα ειναι αυτο που υποψιαζομαι μην λαμβανεις υπ' οψη σου τις συμβουλες

του "υπευθυνου".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα ήθελα να διευκρινίσω, πως πουθενά στο ΑΖ, δεν αναφέρεται, σαν επίσημη γραμμή, ότι η αμμωνία αποτελεί το μοναδικό τρόπο στρωσίματος ενός ενυδρείου ή ότι η επιλογή αυτής της μεθόδου, είναι η καλύτερη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν μπορώ και εγώ να φανταστώ αυτό το πολύ μεγάλο κατάστημα που λέτε… με κούφανε και μένα ο “υπεύθυνος” όταν του ζήτησα αν έχουν refractometer . Η απάντηση ήταν: ότι δεν είναι αξιόπιστο και η καλύτερη λύση ήταν ένα ψηφιακό χειρός της Hamma περίπου 200 ευρώ κατόπιν παραγγελίας !!! Μετά απ αυτό τι να πω….

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...