Jump to content

"Τρελαμένος" δίσκος


nemo 2b

Recommended Posts

Γεια σας και καλές γιορτές σε όλους. Πρώτη επικοινωνία μαζί σας και ζητώ την συμβουλή-γνώμη σας.

Σε κοινωνικό ενυδρείο 65 (λίτρων καθαρών) με 6 cardinal, 2 yoyo, 1 pleco και 5 amano πρόσθεσα σχετικά πρόσφατα (1,5-2 μήνες) τρείς δίσκους μικρούς (4-5cm) δυο red mallboro & ένα blue cobalt.

Όλα κυλούσαν ομαλά, (αναμένοντας το νέο τους σπίτι), μέχρι προχθές που ο ένας απο αυτούς (ο κυρίαρχος) αποφάσισε να φρικάρει τελείως. Χτυπιέται στα τζάμια και στο καπάκι (αυτό έχει συμβεί τρείς φορές) και μετά κρύβεται πίσω απο το φίλτρο εμφανώς ταλαιπωρημένος. Επίσης δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται σοβαρά για τροφή.

Οι συνθήκες του ενυδρείου είναι σταθερές με εβδομαδιαίες αλλαγές 50% με νερό απο α/ο (3/5) & βρύσης (2/5) και οι μετρήσεις είναι ph 6.5, kh 5, gh 7, NH3/NH4 0, NO2 0, NO3 10-15.

Έχεται καμιά ιδέα για το τί μπορεί να του συμβαίνει ???

Link to comment
Share on other sites

ΣΤΡΕΣΣ

Τα 65 λιτρα που τους εχεις αρκουνε για μεγαλωμα νεογνων.Ειναι εντελως ομως ακαταλληλο για μικρα εστω δισκακια!Φροντισε λοιπον να τα βγαλεις και να τα δωσεις καπου αλλου που θα εχουν τον καταλληλο χωρο γι'αυτου του ειδους τα ψαρια μεχρι να ειναι ετοιμο το νεο σπιτι που αναφερεις!!!

Link to comment
Share on other sites

Υπολόγιζα να μείνουν σε αυτό το ενυδρείο λιγότερο καιρό. Αλλά το ενυδρείο "έρχεται" απο μέρα σε μέρα εδώ και καιρό. Ο υπόλοιπος εξοπλισμός βρίσκεται ήδη στην κατοχή μου. Ελπίζω να κάνουν μερικές μέρες ακόμη υπομονή. Σε αυτό το διάστημα μπορώ να κάνω κάτι αγχολιτικό ???

Υγ. Το νέο σπίτι τους θα είναι 240 λίτρα και εκεί πιά θα προστεθεί ένας ή δυο ακόμη δίσκοι.

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθησε να εχεις λιγες ωρες αναμενα τα φωτα.Αν προκειται να ερθει τοσο συντομα δεν τρεχει τιποτα.Καλη χρονια σε σενα και τα δισκακια σου!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τελικά φίλε nemo 2b τι έγινε? Που είναι τώρα τα δισκάκια σου?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα PascM και ευχαριστώ για το ενδιαφέρων. Αν και πολύ καθυστερημένα έρχεται η απάντηση μου ......

Οι δίσκοι είναι απο τα μέσα Ιανουαρίου στο νέο τους σπίτι. Βρίσκονται σε άψογη κατάσταση και οι τρείς που ανέφερα στο post και τώρα ποιά "τους κάνουν παρέα" ακόμη τρείς.

Η μόνη παρενέργεια μετά το περιστατικό που ανέφερα, είναι η αλλαγή στην ιεραρχία που ανέλαβε ο blue cobalt και δεν "προτίθεται" :thumbup: να αφήσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...