Jump to content

Ερωτηση αρχαριου στα Cichlids


quadra80

Recommended Posts

Τις χαιρετουρες λοιπον και τις δικες μου.... Νικητας εδω αρχαριος...

Κατευθιαν στο ψητο ... εχω μεσα σε ενα 5οαρι ενυδριο δυο sajica και δυο blue zebra υπηρχε και ενα ζευγαρι silver dollars αλλα καθοτι το ενα δολλαριο το κατασπαραξανε τα υπολοιπα εβαλα το αλλο στο 120αρι με τα ηρεμα (guppy κλπ) και ζει ηρεμο και ευτυχισμενο εδω και κατι βδομαδες. 1)Εχω την εντυπωση οτι το ενυδριο ειναι μικρο για τοσο τσαμπουκαλεμενα ψαρια. 2)Αν και εχω φτιαζει κρυψωνες για να κρυβονται τα πιο μικροσωμα δεν τισ χρισιμοποιουν γιατι τα μεγαλοσωμα κανουν "ντου" και δεν τα αφηνουν σε ησυχια.

Το ενa sajica και το ενα blue zebra ειναι σημαντικα μεγαλυτερα απο τα αλλα δυο. Τα δυο μεγαλα (περιπου 4.5-5 cm) μοιραζονται την ιδια "φωλια" ενω τα μικρα (περιπου 3 -3.5 cm) ειναι καπου στην κορυφη του φιλτρου αναμεσα στα λαστιχα σφινωμενα για ασφαλεια. Αν και ειναι καταπληκτικα ψαρια με απιστευτη δραστηριοτητα μεσα στο ενυδριο καθε μερα ο βυθος ειναι διαφορετικος και τα κοχυλια σε διαφορετικες στιβες.... με αγχωνει πολυ η επιθετικοτητα τους απεναντι στα δυο μικροτερα. Διαβαζοντας προσφατα ενα αρθρο για τετοια ψαρια ανακαλυψα λεει οτι η συμπεριφορα δειχνει προετοιμασια αναπαραγωγης γιατι παντα το ενα απο τα δυο φιλαει την "φωλια" και η επιθετιτοκητα εχει ανεβει απιστευτα σε σχεση με πριν κανα μηνα.

Ειναι δυνατον να ζευγαρωσουν αυτα τα δυο ειδη? Λιγο χλωμο το κοβω.... Φυσικα το νερο τους ειναι σε ιδανικες συνθηκες (no2,no3,ph) και η θερμοκρασια στους 25. Μηπως απλα ειμαι υπερβολικος και πρεπει να βαλω στο κεφαλι μου οτι αυτα τα ειδη ετσι τρωγονται η οντως κατι δεν παει καλα.....?

Ευχαριστω

Νικητας :)

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες Νικητα.

Δυστυχως για σενα κατι δεν παει καλα και το ξερεις.

Τα ψαρια σου ειναι πολλα για το ενυδρειο και το ενυδρειο μικρο για τα ψαρια σου.

Αυτα τα ψαρια δεν ζουνε σε 50 λιτρα.

Αυτο που λες blue zebra αν ειναι το Pseudotropheus zebra ειναι αφρικανικη κιχλιδα.

Κανονισε η να τα δωσεις η να τα βαλεις αλλου. Οταν κανεις λαθος απο αγνοια δικαιολογησε. Οταν ξερεις οχι.

Φιλικα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.....

Νομιζω τελικα οτι η λυση ειναι να τα χωρισω! Τελικα θα αρχισω να κραζω ιδιοκτητες petshop γιατι με τη συμβουλη του τα εβαλα μαζι ολα μαζι... τεσπα αμα παθεις θα μαθεις που λενε.

Και ακομα περισσοτερο διαβασμα για συνδιασμους.

Νικητας

Link to comment
Share on other sites

Και ακομα περισσοτερο διαβασμα για συνδιασμους.

Ακριβώς.

Και οταν καταληξεις καπου ξαναρωτα και οι γνωριζοντες θα σε συμβουλεψουν :)

Link to comment
Share on other sites

Και επειδη ισως δεν ημουν σαφης προηγουμενως τα 2 Cryptoheros sajica θελουν τουλαχιστον 100 λιτρα κατα την αποψη μου, τα zebra δεν ξερω ποσο ακριβως, αλλα θελουν αλλες συνθηκες νερου απο τα Cryptoheros sajica, οποτε δεν φτανει να τα χωρισεις αφου θα εχουν προβλημα χωρου μολις μεγαλωσουν.

Link to comment
Share on other sites

Η παρανοια του συγκεκριμενου ενυδρειου συνεχιζει...πλεον ειμαι βεβαιος οτι το pseydrotropheus zebra ηταν γκαστρομενο οταν το πηρα! (Γιατι δυσκολευομαι να πιστεψω οτι το sajica γωνημοποιησε το zebra) :) Μεσα σε ενα ψευτικο κοραλι το οποιο εχει τρυπα στο κατω μερος ανακαλυψα οτι υπαρχει γονος (περιπου δεκα εχω εντοπισει) προφανως απο το zebra γιατι αυτο χωρουσε μεσα και το εχω δει να μπαινει πολλες φορες στο παρελθον. Στην αρχη νομιζα οτι δεν βλεπω καλα αλλα μια δυο φορες που εχω φερει το κοραλι κοντα στην επιφανεια σε διαστημα μιας εβδομαδας παρατηρω οτι μεγαλωνουν και θυμιζουν ολο και περισσοτερο ψαρια (δυο ματια, μια τεραστεια κοιλια,και διαφανεις ουρες) εχουν μεγεθος 1.5-2 χιλιοστα ενω αρχικα μολις που τα ξεχωριζες. Αγορασα ενα 100λιτρο ενυδριο ακομα με σκοπο να τα μετακομισω εκει αλλα τα πραγματα αλλαξαν με το παραπανω θεμα.

Ερωτησεις:

To Sajica προστατευει σαν τρελο τη φωλια/κρυψωνα που μοιραζετε ειρηνικα με το zebra υπαρχει κινδυνος να φαει το γονο μολις ξεμυτισει απο την τρυπα?

Τι τρωνε τα μικρα εκει μεσα, και πως θα μπορουσα να τα ταισω για να μην ψωφισουν?

Μηπως πρεπει να απομακρυνω και τους δυο τελικα μπας και επιβιωσει κανενα μικρο?

Καταλαβαινω οτι πρεπει να χωριστουν τα ψαρια γιατι ειναι ασχετα μεταξυ τους αλλα προς το παρων με εχει εξιταρει η ιδεα οτι μπορει με το ξεκινημα μου να εχω γεννητουρια!

Μηπως τελικα αυτα που νομιζω οτι ειναι γονος ειναι παρασιτα η καποιος αλλος μικροοργανισμος που αναπτυσετε στα ενυδρεια?

Ευχαριστω

Νικητας

Link to comment
Share on other sites

εμμμ μηπως πρεπει να μεταφερθει στις αφρικανικες το θεμα εχω ξεφυγει λιγο απο τις αμερικανικες... :helpjim:

Συμπληρωση...... εκανα ενα τρομερο λαθος! Τελικα το ζεβρα ειναι convict ciclid (cryproherus negrofasciatus) και οχι blue/pseudotropheus zebra οπως νομιζα..... αν και ομολογω οτι μοιαζουν αρκετα σε φοτο που ειδα στο δικτυο. Αρα και τα δυο ειναι αμερικανοψαρα!

Η απειρια σε ολο της το μεγαλειο... :)

Νικητας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...