Jump to content

Αποριες ενος αρχαριου.


Recommended Posts

Καλως σας βρηκα και καλη χρονια σε ολους.

Θα ηθελα να κανω ορισμενες ερωτησεις σχετικα με αγορα ενυδρειου και παρελκομενων.

Διαβασα οτι ειναι καλο πριν την αγορα του εξοπλισμου να καταληξει καποιος στο τι ακριβως θελει να φτιαξει. Προσωπικα λοιπον θα ηθελα ενα ενυδρειο που θα φιλοξενησει καποια ψαρια εκ των Trigonostigma heteromorpha, Brachydanio rerio, Paracheirodon innesi. Επισης μου αρεσουν ορισμενα απο την οικογενεια τετρα. Δεν θα ειχα προβλημα να προστεθουν και καποια φυτα στο ενυδρειο αλλα οσο το δυνατον πιο ευκολα και φυσικα αναλογα των ψαριων. Το μεγεθος του ενυδρειου θα ηθελα να ειναι 60 εκατοστα σε μηκος. Το πλατος και το υψος δεν με ενοχλουν ιδιαιτερα (δεν ξερω αν παιζει ρολο για τα ψαρια). Δυο επιλογες που εχω δει ειναι τα Juwel Record 60 και 70.

Ερχομαι λοιπον στις ερωτησεις. Ξεκινωντας απο το μηδεν την ενασχοληση μου με το χομπυ θα χρειαστω πληροφοριες για ολα οσα θα χρειαστουν.

Ποιο ενυδρειο θα ηταν προτιμοτερο να αγορασω? Το 60αρι ή το 70αρι? Υπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος ή μηπως ειναι καθαρα θεμα αισθητικης και χωρου? Τα ενυδρεια αυτα παρεχουν εξοπλισμο (φιλτρο, θερμοστατη, λαμπα) και αν ναι επαρκει για το σκοπο που το θελω? Αν οχι τι μου προτεινετε και σε τι κοστος?

Απο τα υγρα τεστ που κυκλοφορουν ποια θα μου προτεινατε? Ειναι απαραιτητα τεστ για ολες τις παραμετρους ή μηπως με τα κλασσικα τρια (αμμωνια, νιτρικα, νιτρωδη) θα ειμαι πληρης? Ποια μου προτεινετε προς αγορα και σε τι τιμη κυμαινονται?

Απο πλευρας διακοσμησης τι θα πρεπει να κοιταξω? Εμφανισιακα μου αρεσουν τα ενυδρεια που στο κεντρο εχουν μια ριζα μεγαλη και γυρω γυρω φυτα. Επιπλεον αμμο ή πετραδακι να προτιμησω? Ποσο θα χρειαστω (ειδα πηγαινουν με το κιλο). Χρειαζεται κατι αλλο? Καποιες ενδεικτικες τιμες στα παραπανω?

Φυσικα μην ξεχασω τα απαραιτητα για την διαβιωση των ψαριων/φυτων προιοντα (τροφες, λιπασμα) και για την προετοιμασια του νερου (πχ. αντιχλωριο). Ισως δεν γνωριζω επ' ακριβως τι απαιτειται γι' αυτο θα ηθελα να μου πειτε τι θα χρειαστω και σε τι τιμες θα το βρω.

Θα ηθελα σε οσα προιοντα υπαρχουν διαφορετικης ποσοτητας συσκεασιες να με ενημερωσετε σχετικα με την αναγκαια για το ενυδρειο που σκεφτομαι. Δηλαδη ποσα κιλα αμμο? Ποσα ml τροφης?

Αυτες ειναι οι αποριες μου και συγγνωμη που γινομαι κουραστικος με ερωτησεις που σιγουρα θα εχουν απαντηθει πολλακις. Θα προτιμουσα ομως να τα εχω συγκεντρωμενα σε αυτο το θεμα για ευκολια προσβασης. Να σημειωσω οτι ο λογος που ρωταω για τις τιμες δεν γινεται με σκοπο να αποφασισω τι να αγορασω και τι να αφησω εκτος αλλα για να εχω μετρο συγκρισης και να ξερω οτι δεν θα πεσω θυμα της αγνοιας μου.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

εγω δεν θα μιλησω για τιμες.

εγω θα ασχοληθω με τα υπολοιπα....

λοιπον ισχυει ο κανονας οσο μεγαλυτερο το ενυδρειο τοσο το καλυτερο...ειδικα για αρχαριους οπως εσυ,μπορει να σοιυ συγχωρησει και καποια λαθακια που μπορες να γινουν..

απο υγρα αξιοπιστα τεστ,καλα θεωρουνται αυτα της API,SALIFERT,TETRA,κλπ.

*τα τεστ που αναφερεις,ειναι τα βασικα για να κξεκινησεις το στρωσιμο του ενυδρειου σου,απο εκει και μετα καλο θα ειναι να γνωριζεις το πεχα και τις σκληροτητες του δικτυυου σου και κατ'επεκταση του ενυδρειου σου..

απο διακοσμηση,το καλυτερο για μενα ειναι οτι και να διαλεξεις να προερχεται απο τη φυση,πχ ξυλα,πετρες κλπ,και οχι τα διακοσμητικα του εμποριου που ειναι τελειως ψευτικα...

αν θελεις να το κανεος φυτεμενο για ενα ενυδρειο 60-70 λιτρων θεωρω πως μπορεις να βαλεις ψιλοκκοκο χαλαζιακο χαλικακι,περιπου γυρω στα 8-10 κιλα...

τροφη καλο θα ειναι επισης να ειναι επωνυμη και να μην ειναι μονι μια ,αναλογως δηλαδη τα ψαρακια που θα εχεις τελικα να βαλεις και αντιστοιχες οσο γινεται περισσοτερες ποικιλιες τροφης...

καλη συνεχεια...

Link to comment
Share on other sites

Για τιμες παντα ερευνα αγορας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...