Jump to content

Βοήθεια επείγον


Largemouth

Recommended Posts

Παιδιά είχα πάρει 2 μονομάχους για θυληκούς(Εγώ τους διάλεξα για να μήν τα ρίχνουμε όλα στα petshops :) ) και εδώ και δύο μέρες ήταν χαμένοι απο το ενυδρείο(120 κοινωνικό)Σήμερα πρόσεξα τον ένα μέσα στό φιλτρό με το απρόσμενο.Παντου αυγά και αυτός να τρέχει και να τα μαζεύει.Στο τέλος βρήκα και τον αλλό(προφανός ο θυληκός :helpjim: ) στην αλλή ακρια του φίλτρου στραπατσαρισμένο και τον έβαλα πάλι πίσω στο ενυδρείο για να αναρώσει.Τώρα τι κάνω? ηταν πολύ απρόσμενο.

Α και κάτι δυσάρεστο σήμερα προμηθεύτηκα δύο πανέμορφους αρσενικούς κλόουν μονομάχους και τους έβαλα σε 40 και 15 λτρ αντίστοιχα.Το κακό είδα πως έρχονται οι μονομάχοι κύπρο. :bowdown::D:blink: Σε ένα σακουλάκι μισό απο εκείνο του πακέτου των τσιγάρων σε μήκος και πλάτος και ένα δάκτυλο νερό.Κάτι πρέπει να κάνουμε να σταματίσει αυτό πλέον

:blink::blink:

Περιμένω βοήθεια για το θέμα μου pls

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τη θηλυκια πρεπει να την απομακρυνεις απο τον αρσενικο για να μην την ξεκανει. Υστερα τα αυγα θα πρεπει να μεινουν μονα τους με τον αρσενικο, εδω δεν ειμαι σιγουρος μηπως πρεπει να ειναι και ο θηλυκος για να τα φροντιζουν. Αφου εκολαφθουν παντως θα πρεπει να τα βαλεις σε γεννηστρα και να τα φροντιζεις ιδιαιτερα, ταϊσμα, αλλαγες νερου κακτικοτερα κτλ. Στη συνεχεια θα εχεις προβλημα γιατι συντομα καθε μωρο θα πρεπει να παει καπου μονο του για να μη γινει σφαγη. Βασικα υπαρχουν αρθρα για το ζευγαρωμα των μονομαχων εδω στο forum στη βιβλιοθήκη αρθρων απο το Ντινο Μαρκακη. Τα αναλυει πολυ καλα γιατι εχει κανει ζευγαρωμα μονομαχων. Ψαξε να τα βρεις για να ενημερωθεις πληρεστερα.

Link to comment
Share on other sites

Thnx man εχω ήδη απομακρύνη τη θυληκιά.Το προβλημα μου είναι οτι είναι και μέσα στο φίλτρο άρα με δυσκολεύει αρκετα.Εχω διαβάσει τα αρθρα ήδη αλλά δεν με βοηθόυν ιδιαίτερα στην περίπτωση μου. :):helpjim:

Κάπιος αλλός κάπια εισήγηση?

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να βαλεις χερι στο φιλτρο χωρις να πειραζεις τα αυτα και τη φωλια? Α ναι παρε τα υλικα και βαλτα σε αλλο φιλτρο και αυτο αστο χωρις να δουλευει. Τωρα αν αυτο δε γινεται... Ή το αφηνεις οπως ειναι ή αν μπορεις βαζεις αλλο φιλτρο στρωμενο με βιολογια να λειτουργει και αυτο το αφηνεις χωρις να λειτουργει.

Ή τα αφηνεις ολα ετσι οπως ειναι και βλεπεις πως θα εξελιχθει. Για να επελεξαν οι μονομαχοι αυτη τη θεση προφανως ειναι προστατευμενη. Οποτε αν δεν σου δημιουργει ουσιαστικο προβλημα μην κανεις τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Προστατευμενη περιοχή σίγουρα είναι αφου είναι στην έξοδο του φιτρου άρα δεν κινείτε νερό εκει.Τώρα να τα πάρω λίγο δύσκολο γιατι έιναι αρκετά στενο.Να αναφέρω ότι και κάπια μικρά έχουν ξεκινήσει να πηγαίνουν πάνω κάτω και τα τρέχει ο μπαμπάς τους :):)

Τώρα αυτό που σκεύτικα και εγώ είναι να μήνουν ακόμη 1-2 μέρες με τον μπαμπά τους εκεί και μετα αυτός φεύγει σίγουρα.Τα μικρά το πίο πιθανών να φύγουν και αυτά με το λάστιχο της σκούπας του βυθού(αν είναι εφικτό).Αν έχει κάποιος αλλος κάτι να προτείνει?

Ευχαρστώ πάντως φίλε Στέλιο

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και να σου ζήσουν.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κλείσεις το φίλτρο.

Τώρα οσον αφορά τα μικρά άσε τον πατέρα μέσα μέσα κανα 24ώρο ακόμα (θα τα δεις να αρχίσουν να κολυμπάνε οριζόντια.) καλό θα ήταν πάντως να φυλάξεις καλά την περιοχή που είναι τα μικρά μην ξαναμπεί ο πατέρας μετα την απομάκρυνση. Πάρε και τροφή σε σκόνη για νεογέννητα (προσοχή στην δοσολογία που θα ρίχνεις, θέλουν λίγη τροφη και συχνα ταίσματα καθε 3-4 ώρες).

Δεν θα έλεγα πάντως οτι είναι καλή ιδέα να τα απομακρύνεις με σκούπα στα κοντά. Άσε να περάσουν καμια δεκαρια δεκαπέντε μέρες να πάρουν λίγο τα πάνω τους.

Θα βοηθουσε πάντως και καμιά φωτο του περιβάλλοντος.

Κράτα μας ενήμερους.

Link to comment
Share on other sites

Οκ :):helpjim: Ετσι θα κάνω απλός το μόνο πρόβλημα σας είπα το φίλτρο είναι κοινωνικού άρα δεν θα φιλτράρετε το ενυδρείο :bowdown: Φωτος μόλις είναι διαθέσιμες θα ανεβάσω.

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Το φιλτρο δεν πρεπει να κλεισει γιατι θα ανεβασεις αμμωνια, νιτρωδη και μετα τα πρωτα που θα το νιωσουν ειναι τα μωρα. Καποια αλλη λυση πρεπει να βρεθει. Βαλε φωτογραφιες να καταλαβουμε καλυτερα τι γινεται γιατι με τα λογια ειναι λιγο δυσκολο.

Link to comment
Share on other sites

:):helpjim::bowdown::D:blink: Τελικά δεν το πρόλαβα το κακό.Σήεμρα το μεσημέρι που πήγα σπίτι έλειπαν όλα τα αυγά :blink::blink: Το πιο πιθανόν το φίλτρο θα φταιει.Κρίμα και ήμουν τόσο ενθουσιασμένος.Ξέρετε πότε μπορώ να ξαναεπηχειρίσω για ζευγάρωμα?Σε άλλο ενυδρείο εννοείτε αυτή την φορά :blink::blink:
Link to comment
Share on other sites

:):helpjim::bowdown::D:blink: Τελικά δεν το πρόλαβα το κακό.Σήεμρα το μεσημέρι που πήγα σπίτι έλειπαν όλα τα αυγά :blink::D Το πιο πιθανόν το φίλτρο θα φταιει.Κρίμα και ήμουν τόσο ενθουσιασμένος.Ξέρετε πότε μπορώ να ξαναεπηχειρίσω για ζευγάρωμα?Σε άλλο ενυδρείο εννοείτε αυτή την φορά :blink::blink:

Λυπάμαι για το άσχημο τέλος των αυγών σου! :wub: Πάντως θα σε συμβούλευα να το σκεφτείς καλά αν θα επιχειρήσεις την αναπαραγωγή των μονομάχων σου. Σκέψου καλά αν έχεις αργότερα τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τα μωρά σου, λαμβάνοντας υπόψη ότι το κάθε αρσενικό κάποια στιγμή θα χρειαστεί το δικό του ενυδρείο. Κάποια καλή λύση θα ήταν η κατασκευή κάποιου multisystem. Απ' ότι ξέρω υπάρχουν κάποιοι στο φόρουμ που έχουν κάνει και θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν αν το αποφασίσεις.

Είναι όντως πολύ ενδιαφέρουσα η αναπαραγωγή των συγκεκριμένων ψαριών και θέλω κάποια στιγμή να κάνω κι εγώ, αλλά δε διαθέτω τις προδιαγραφές, οπότε (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή) δε το επιχειρώ. Ωστόσο αν εσύ επιμένεις και έχεις σκεφτεί κάποια λύση για αργότερα, θα σε βοηθήσουμε όλοι με χαρά! :blink: Απλά σκέψου πρώτα με υπευθυνότητα αν έχεις ότι χρειάζεται :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Το έχω ήδη σκεφτεί και θα το επειχηρήσω.Το πιο πιθανών με ενα multisystem και γώ :):helpjim: θα κρατήσω κάποια και τα υπόλοιπα θα τα χαρίσω.Εννοείτε πως θα χρειαστώ την βοήθεια σας :bowdown::D:blink: :blink:

Link to comment
Share on other sites

Το έχω ήδη σκεφτεί και θα το επειχηρήσω.Το πιο πιθανών με ενα multisystem και γώ :):helpjim: θα κρατήσω κάποια και τα υπόλοιπα θα τα χαρίσω.Εννοείτε πως θα χρειαστώ την βοήθεια σας :bowdown::D:blink: :blink:

:blink:Μπράβο, πολύ καλή απόφαση!!!!!!

Έγινε επεξεργασία - miltosbitoulis2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...