Jump to content

Mollies & Guppies:Μηπως παραειναι ευαισθητα?


Antonia

Recommended Posts

Επειδη κι εγω χανω συνεχεια gyppies και mollies με το παραμικρο, και βλεπω το ιδιο και καποιοι απο εσας, ανοιγω αυτο το θεμα να το συζητησουμε λιγο.

Λιγο να τα κυνηγησει καποιο αλλο, λιγο να αλλαξεις το νερο, ψοφανε. Χωρις κανενα αλλο συμπτωμα, χωρις πληγες, πρηξιματα, εξογκωματα ή και απλα με μικρες πληγες στην ουρα. Ακόμα: Εαν μεινουν μονα τους εστω μια μερα χωρις ζευγαρι. Εαν τα κυνηγησει πανω απο μια μερα ενα αλλο ψαρι...Ολο καποιο λογο βρισκουν...

Τοσα ειδη εχω, και κιχλιδες και γατοψαρα, πολυ σπανια θα χασω καποιο, και αν αρρωστησει ξερω και απο τι και καταφερνω να τα σωσω.

Τα αγαπω αλλα μηπως αυτα τα ψαρια παραειναι ευαισθητα?

Εσεις τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

Τα ψαρια που λες οτι σου πεθαινουν ειναι κανουργια?

Δηλαδη μολις που τα παιρνεις το πολυ σε μια βδομαδα σου εχουν πεθανει?

Διοτι αν ειναι ψαρια που τα εχεις αρκετο καιρο και ξαφνικα μια μερα "τελος" νομιζω πως καπου αλλου πρεπει να ψαξεις τα αιτια και οχι στα ψαρια.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες μου φαίνεται λίγο υπερβολικό. Όντως είναι πιό ευαίσθητα σε κάποια πράγματα από άλλα μεγαλύτερα ψάρια, αλλά για να ψοφάνε υπάρχει κάποιος λόγος. Το σίγουρο είναι ότι τα γκάπυ που παίρνουμε από μαγαζιά δεν είναι και η καλύτερη επιλογή (διότι συνήθως έχουν περάσει πολλά), αλλά (κατα τη γνώμη μου) με κάποιες κατάλληλες συνθήκες δε θα έχεις ουσιαστικά προβλήματα. Οι "κατάλληλες" συνθήκες για μένα είναι: στρωμένο ενυδρείο, καλή φίλτρανση, τακτικές αλλαγές νερού, ισορροπημένη και ποικίλα διατροφή, κατάλληλοι συγκάτοικοι. Όσον αφορά σκληρότητες και pH, δε τα ανέφερα παραπάνω, διότι είναι αρκετά προσαρμόσιμα, αρκεί αυτές οι παράμετροι να είναι πάντα σταθερές. Δηλαδή μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένα και υγειή και σε λίγο πιό μαλακό νερό απ' το προσδοκώμενο. Για παράδειγμα τα δικά μου, τα έχω μεγαλώσει από μωρά σε ενυδρείο χωρίς ενυδρειακό αλάτι και είναι συνηθισμένα στη δική μου ποιότητα νερού.

Για αρχή όμως πες μας:

1) αν είναι σίγουρα στρωμένο το ενυδρείο σου, μήπως πηγάζει απο εκεί το κακό

2) τί άλλα ψάρια έχεις μέσα

Αυτά από μένα. :)

Link to comment
Share on other sites

2) τί άλλα ψάρια έχεις μέσα

Ωχ συγγνώμη, δεν πρόσεξα ότι αναφέρεις τα ψάρια σου στο προφίλ σου. :) Αυτή την κιχλίδα δε τη γνωρίζω, αλλά μου φαίνεται λίγο άσχετη με τα ζωοτόκα σου. Μήπως μπορεί κάποιος που τη γνωρίζει να μας πει τί "τρέχει" μ' αυτήν?

Έγινε επεξεργασία - miltosbitoulis2
Link to comment
Share on other sites

οχι παιδια

ολα στο ενυδρειο ειναι ΤΕΛΕΙΑ.

Τελοσπαντων βρηκα τις απαντησεις μου στο εξης αρθρο.

http://www.aquarticles.com/articles/breedi..._beginners.html

Μονο καποιος που το εχει παθει μπορει να το καταλαβει...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...