Jump to content

Enydreio


kokobas

Recommended Posts

Σκέφτομαι να ξεκινήσω τη κατασκευή ενός ενυδρείου. Οι διαστάσεις θα είναι: 140 ύψος, 45 πλάτος και 80 ύψος. Έχω καταλήξει σε τζάμι 12χιλιοστών για το γύρω και 15 χιλιοστών για τη βάση. Συμφωνείται; Το καπάκι θα είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Η επόμενη ερώτηση έχει να κάνει με το φωτισμο. Σκέφτομαι για 3 Τ5 με ανακλαστήρα από καθρέφτη ή αλουμινόχαρτο, αλλά δε ξέρω αν έχω αρκετό χώρο σε 45 εκατοστά που θα είναι το πλάτος και επιπλέον μπορεί σας παρακαλώ κάποιος να μου εξηγήσει ή να με παραπέμψει σε άλλο άρθρο για το πως γίνεται η συνδεσμολογία με τις Τ5 και τι χρειάζεται να πάρω. Τέλος θέλω να φτιάξω ένα καπάκι από τζάμι για να αποφεύγω τις απόλειες νερού λογο εξάτμησης. Αυτό το καπάκι θέλω να είναι συρταρωτό. Ξέρει κανείς πως κατασκευάζετε αυτό. Το ενυδρείο θα έχει εύκολα φυτά και από ψάρια για την ώρα λόγο απειριάς μόνο ζωοτόκα, μιας και έχω πολλά να μάθω ακόμη μέχρι να φτάσω σε πιο δύσκολα ψάρια που θέλω. Το όνειρο είναι κάποια στιγμή να γίνει θαλασσινό.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως τα 80 εκατοστά ύψος, είναι λίγο επίφοβα, αλλά και δύσχρηστα στην πορεία.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι έτοιμος να δεχθώ οτιδήποτε με συμβουλέψετε, αρκεί αν είναι εφικτό να υπάρχει και "το σωστό". Αν δε το κάνω 80εκ πόσο θεωρείς ότι πρέπει να είναι.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρεπει να μπορεις δουλεψεις στο πατο του ενυδρειου με σχετικη ευκολια. Το δικο μου με 80+ υψος με δυσκολευει πολυ. Πιστευω μεχρι 70 ποντους δεν θα εχεις προβλημα. Μετρα την αποσταση απο την μασχαλη σου εως τα δαχτυλα και θα καταλαβεις :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...