Jump to content

Γέννα Scalaria


antony2310

Recommended Posts

Λοιπόν με περισσότερη ψυχραιμία απ'οτι χθες να αναφέρω ότι για πρώτη φορά γέννησαν τα αγγελόψαρά μου. Την τρίτη το πρωϊ η αλήθεια είναι ότι κάτι είχα υποψιαστεί καθώς το θηλυκό καθάριζε επίμονα ένα φύλλο του Echinodorus αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να μείνω στο σπίτι για να παρατηρήσω όλη τη διαδικασία το μεσημέρι λοιπόν που επέστρεψα το φύλλο ήταν γεμάτο από αυγά!!!!! Πρέπει να είναι γύρω στα 300 - 400 !!!! Μιας και δεν είδα την διαδικασία δεν ήξερα αν έχουν γονιμοποιηθει. Τελικά σήμερα και μετά από μία νύχτα αγωνίας διαπίστωσα ότι μόνο ένα αυγό έχει χαλάσει (εχει γίνει δηλαδή άσπρο) που σημαίνει ότι κατα πάσα πιθανότητα τα υπόλοιπα έχουν γονιμοποιηθεί!!! Ελπίζω να πάει καλά η γέννα, δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες των αυγών καθώς το φύλλο έχει μία περίεργη κλιση και δεν φαίνονται καλά τα αυγά. Σήμερα θα βγω στη γύρα για να πάρω τροφή για τα μικρά ώστε να είμαι έτοιμος. Ακόμη τα αυγά τα έχω στο κύριο ενυδρείο αλλά έχω ήδη σε ετοιμότητα και ένα μικρότερο γιατί ίσως άυριο να τα μεταφέρω. Καμιά πρόταση για τροφή????

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τα μικρά να κάνουν swim up δεν θα ταϊσεις τίποτα!

Μετά την 2-3 μέρα θα χρειαστείς αρτέμια!

Καλό είναι να βάλεις δυο καλιέργιες με διαφορά μερικών ωρών (συστήνετε η διαφορά να ειναι 12 ώρες).

Επειδή θα χρειαστεί να ταϊζεις πολύ έχε το νου σου στην βιολογία - χημεία του νερού σου!

Link to comment
Share on other sites

Να σου ζήσουν. Μην αλλάξεις με τίποτα τη χημεία του νερού και περίμενε περίπου μια εβδομάδα ή και λιγότερο ώσπου να κολυμπούν άνετα. Και αν θες τη γνώμη μου ΜΗ ΣΒΗΣΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ.Άφησε το ανοιχτό για να προστατεύουν και να οξυγονώνουν τα αβγά οι γονείς.Μόλις αρχίσουν να κολυμπούν ή αρτέμια γαριδάκια φρέσκα ή σε κονσέρβα ή και τροφή σε σκόνη που και αυτή την τρώνε με πολύ λαιμαργία.

Link to comment
Share on other sites

sorry έκανα ένα λαθάκι η γέννα έγινε τη Δευτέρα το μησημέρι και όχι την Τριτη. Δυστυχώς χθες το βράδυ είχα πρόβλημα με τον κεντρικό πίνακα του ρεύματος στο σπιτι και όλο το βράδυ έμεινα χωρίς ρεύμα! Το ευτυχές είναι ότι χάλασαν μόνο περίπου είκοσι αυγά τα υπόλοιπα φαίνονται εντάξει μάλιστα κάποια φαίνονται να αλλάζουν σχήμα να γίνονται δηλαδή πιο οβαλ. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα τα μεταφέρω στο ενυδρειάκι των 20L το οποίο έχω ετοιμάσει για κάθε ενδεχόμενο. Ελπίζω απο εδώ και στο εξής να μην έχω άλλη αναποδιά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...