Jump to content

Προβλημα skimmer Prizm


vagmav
 Share

Recommended Posts

Έτρεχα το ενυδρείο μου 135lt με ένα skimmer το Red Sea Berlin 60, εχθές αποφάσισα να το αντικαταστήσω με ένα Prizm deluxe.

Το πρόβλημα που έχω είναι, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως ο αφρός πρέπει να είναι περίπου μέχρι το O-ring του collect cup, διαδικασία η οποία ρυθμίζεται από την βαλβίδα εισαγωγής νερού, διότι είναι το σημείο που δεν θα επιστρέφουν φυσαλίδες στο ενυδρείο, ως εδώ όλα καλά και κατανοητά, , πλην όμως εμένα σε αυτό το σημείο όχι πολλές μα αρκετές φυσαλίδες μπαίνουν στο ενυδρείο, το μόνο σημείο ρύθμισης που δεν μπαίνουν μέσα, είναι μόνο όταν η βαλβίδα είναι σχεδόν κλειστή και η παραγωγή αφρού ειναι από ελάχιστη έως καθόλου.

Σημ. έκανα ότι ακριβώς περιγράφει το manual δυο και τρεις φορές το αποσυναρμολόγησα άλλες τόσες και το πρόβλημα παραμένει.

Το ερώτημα μου είναι τελικά αυτές οι ( λίγες σχετικά ) φυσαλίδες που μπαίνουν μέσα προκαλούν πρόβλημα, εάν ναι τη προτείνεται. :busted_cop::busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Οι φυσαλίδες δέν είναι καλό να περνούν μέσα στο ενυδρείο.Θα σου πρότεινα να το αφήσεις να δουλεύψει για κανα δυό ημέρες με προοδευτική αύξηση της παροχής του αέρα.....

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Πήρα πρόσφατα το ίδιο αλλά είτε ανοίγω το αέρα και κάνει πολύ θόρυβο είτε τον κλείνω και δεν δουλεύει σωστά!!

Είναι όλα τα skimmer τόσο θορυβώδη?

Ο θόρυβος προέρχεται από την ανάμειξη του αέρα και όχι από την αντλία.

Μήπως μετά από λίγες μέρες στρώσει ή δεν παίζει σημασία?

Link to comment
Share on other sites

Πήρα πρόσφατα το ίδιο αλλά είτε ανοίγω το αέρα και κάνει πολύ θόρυβο είτε τον κλείνω και δεν δουλεύει σωστά!!

Είναι όλα τα skimmer τόσο θορυβώδη?

Ο θόρυβος προέρχεται από την ανάμειξη του αέρα και όχι από την αντλία.

Μήπως μετά από λίγες μέρες στρώσει ή δεν παίζει σημασία?

Όλα τα Skimmer κάνουν κάποιο κάποιο θόρυβο.

Το συγκεκριμένο, που το έχω δει να δουλεύει δεν μου έδωσε την εντύπωση, πως είναι ιδιαίτερα θορυβώδες.

Πιθανά να χρειάζεται κάποια ρύθμιση, όπως να βγει ο συσσωρευμένος αέρας.

Πιστεύω ότι θα πάρεις περισσότερες πληροφορίες από κάποιον που το δουλεύει.

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο skimmer το είχα για το πιο άχρηστο που κυκλοφορεί, παρόλο που η τιμή του ήταν αρκετά τσιμπημένη σε σχέση με άλλα. Θορυβώδες και αναποτελεσματικό, καθημερινά ρύθμιση κλπ ήταν τα σχόλια που έκανα όποτε με ρωτούσε κάποιος φίλος μέχρι που.... ρούφηξε μια γαρίδα και μπλόκαρε το impeler οπότε έπρεπε να το ανοίξω και με έκπληξη διαπίστωσα ότι ήταν σπασμένο (μάλλον από όταν το πήρα) και φυσικά αμέσως παρήγγειλα άλλο. Το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό, ειλικρινά σας μιλάω, είτε δούλευε είτε όχι καμία διαφορά, η λάσπη που έβγαζε απίστευτη και δεν ασχολήθηκα ποτέ ξανά με τη ρύθμισή του.

Τα συμπεράσματα, κοιτάμε το σωληνάκι μήπως έχει βουλώσει από τα άλατα, κοιτάμε αν με το impeler όλα καλά, κατόπιν γεμίζουμε το πρώτο θάλαμο μέχρι τη μέση, κλείνουμε τον αέρα, ο ρυθμιστής ροής στο ½ περίπου και βάζουμε την πρίζα. Όταν αρχίσει να κυκλοφορεί το νερό ανοίγουμε σταδιακά τον αέρα έως ότου γεμίσει το πρώτο και περίπου το μισό δεύτερο τμήμα με φυσαλίδες. Κατόπιν, με το ρυθμιστή ροής αυξάνουμε έως ότου η στάθμη ανέβει στο τέλος του στομίου... Να ξαναπώ ότι εγώ μετά την αλλαγή του impeler δεν ασχολήθηκα ποτέ ξανά. :) Αυτά για το φίλο Ανδρέα....

Φίλε Βαγγέλη το Pro Deluxe που είχα είχε εσωτερικό μηχανισμό (κάτι σα μπάφλες) ώστε στην έξοδο του νερού να μη βγαίνουν φυσαλίδες, πράγμα το οποίο το έκανε άριστα. :ballistic: Μήπως φταίει κάτι άλλο? Ανεξάρτητα από τη ρύθμιση φυσαλίδες δεν έπρεπε να βγάζει στο ενυδρείο :blush: Στη φώτο έχω σημειώσει με κόκκινη γραμμή τη "μπάφλα", μέχρι εκεί εγώ έβλεπα φυσαλίδες. Τώρα, να σου πω σκέφτομαι μήπως κάποια εσωτερική κόλληση δεν είναι καλή, ανάμεσα στους θαλάμους, και περνάνε οι φυσαλίδες. Η μόνη εξήγηση μου κάνει, και να σου πω την αλήθεια εγώ το είχα ανοίξει και το είχα κολλήσει από την αρχή γιατί μου δάκρυζε σε ένα σημείο. :thumbup: Άλλο τίποτα δεν μπορώ να σκεφτώ. :blink:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...