Jump to content

Oscar


stathisclk350

Recommended Posts

Έχω 2 μήνες τώρα, 4 Oscar 7-8cm σε 100 λίτρα ενυδρείο και μου κάνουν σαπήλες συνέχεια! βάζω το eSHA 2000 δείχνουν λίγο καλύτερα και μετά από 3-4 μέρες ξανά τα ίδια. Τι φταίει? τι να κάνω!

Link to comment
Share on other sites

Είναι λογικό φίλε μου σε τόσο μικρό ενυδρείο 4 oscar να έχουν ασθένειες και θα το επιβεβαιώσουν αυτό μερικές μετρήσεις στο νερό για αμμωνία νιτρώδη και νιτρικά.

Θα σου πρότεινα ή να αγοράσεις ενυδρείο 300+ λίτρα και να κρατήσεις μόνο ένα ζευγάρι ή να τα δώσεις όλα πίσω και ασχοληθείς με άλλο είδος ψαριών που. Ακούγεται υπερβολικό αλλά αυτά τα ψάρια θέλουν χώρο για να είναι υγιή και να μην πλακώνονται αργότερα.

Τώρα για άμεση λύση πρίν τα δώσεις κάνε καμιά αλλαγή νερού παραπάνω και στείλε φωτο για διάγνωση και πρόταση θεραπείας. Τα παραπάνω τεστ νερού πάλι είναι χρήσιμα για το πως θα κινηθείς. Ελπίζω να πάνε καλά.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου οντως ειναι μικρο το ενυδρειο σου γιαυτα τα ψαρια αλλα επι της παρουσης και μονο ισως το προβλημανα οφειλεται αλλου. Αν ειδα σωστα εχεις εσωτερικο φιλτρο και εξωτερικο φιλτρο. Τι προδιαγραφών ειναι αυτα και καθε ποτε τα ανανεωνεις ή κανεις αλλαγες αναλωσιμων? Τι ταϊσμα κανεις και ποσες φορες την ημερα? Τι μετρησεις εχεις? Η ποιοτητα του νερου ειναι σημαντικος παραγοντας. Σιγουρα ομως επιθετικα ψαρια σαν τα Oscar τα οποια τρωνε πολυ και επομενως αφοδευουν πολυ θελουν χωρο και φιλτρανση.......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...