Jump to content

Ασβεστολιθικές πέτρες


Recommended Posts

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ασβεστολιθικές πέτρες σε ενυδρείο 60 lt με ζωοτόκα; 5,6 περίπου μεσαίου μεγέθους από παραλία θα ανεβάσουν πολύ τη σκληρότητα; Απ'ότι ξέρω τα ζωοτόκα θέλουν σχετικά σκληρό νερό.

Έστω ότι τις βάζω, η σταδιακή και τελικά μόνιμη αλλαγή της σκληρότητας δε θα στρεσάρει τα ψάρια;

τώρα οι μετρήσεις στο ενυδρείο είναι 10 με 11οdGH

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Καθότι έχω στραβωθεί να διαβάζω ό,τι βρίσκω για το θέμα, καμμιά πιο συγκεκριμένη συμβουλή υπάρχει; Το συμπέρασμα που έχω βγάλει εγώ, είναι ότι μιας και πρόκειται για ζωοτόκα δε θα είναι πρόβλημα να βάλω λίγες πέτρες μιας και αυτά θέλουν σκληρό νερό. Να προχωρήσω; Πόσο αναμένεται να ανέβει -στο περίπου εννοείτα- η σκληρότητα αν βάλω κάποιες; Για τα σαλιγκάρια θα υπάρχει θέμα;

Επιμένω γιατί έχω βρει όμορφες πέτρες απ'τη θάλασσα, και θα ήθελα να τις χρησιμοποιήσω. Πέτρες μη ασβεστολιθικές δεν έχω βρει, φυσικά δεν προτίθεμαι να αγοράσω, και μάλλον μόνο σε κάποια εκδρομή στας εξοχάς μπορεί να έχω περισσότερη τύχη.Αλλά αυτό είναι όνειρο μηνών, που να βρεθεί χρόνος; :lol:

Link to comment
Share on other sites

Βάλ'τες χαλαρά φίλε, τα ψαράκια αυτά αντέχουν μεχρι 20 dh και σίγουρα ακόμη και αν το τιγκάρεις με πέτρες 10 βαθμούς δεν θα ανέβει με τίποτα. Επίσης αφού διαβάζεις, ψάξε αν τα είδη σου θέλουν και λίγο αλατάκι, κάποια ζωοτόκα τα βοηθάει πολύ. Τέλος, μερικά βότσαλα διαφόρων μεγεθών που αργότερα θα πιάσουν λίγη άλγη, θα δημιουργήσουν ιδανικό βιότοπο.

Έγινε επεξεργασία - viciouscircle
Link to comment
Share on other sites

thank you vicious, απ'ότι έχω καταλάβει στα platy δεν είναι τόσο απαραίτητο, μάλλον περισσότερη φασαρία. Είναι και αρκετά φυτεμένο άλλωστε, δεν αξίζει να το ρισκάρω. Σε περίπτωση ασθένειας (κίτρινη φατσούλα χτυπάει ξύλο) βλέπουμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...