Jump to content

πετρες και ψαρια


Recommended Posts

Καλησπερα,θα ηθελα να ρωτησω κατι οσον αφορα τη συνυπαρξη ψαριων κ πετρων.καπου διαβασα πως δεν κανουν ολα τα ψαρια με πετρες μαζι.θα ηθελα λοιπον,αν αυτο ειναι ευκολο,να μου πειτε πανω κατω πια ψαρια ειναι αυτα που δεν εχουν προβλημα να ζησουν μαζι με πετρες (θα με ενδιεφεραν τροπικα ψαρια).Επισεις να ρωτησω αν παω σε μαντρα οικοδομικων υλικων θα ζητησω φεγγαροπετρες η καποιο αλλο ειδος?

ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Σε επίπεδο χημείας νερού αρκεί οι πέτρες να μην ποβάλλουν ανθρακικά και μεταλικά άλατα τα οποία θα ανεβάσουν την ανθρακική σκληρότητα (kh) και την ολική ή γενική σκληρότητα (gh).

Σε επίπεδο βιοτόπου, τα ζωοτόκα, τα Αφρικής και τα Ασίας έχουν πέτρες άγριες ή βότσαλα στο φυσικό τους περιβάλλον, αντίθετα σε βιοτόπους όπως blachwater αμαζονίου, πέτρες ψάχνεις και δεν βρίσκεις.

Οπότε ανάλογα με τα ψάρια που θα βάλλεις, θα διαλέξεις και πέτρες, αυτό γίνεται ρίχνοντας επάνω στην πέτρα κάποιο ισχυρό οξύ (συνήθως ακουαφόρτε), άν αφρίσει (CO2) σημαίνει οτι θα ανεβάσει τις σκληρότητες του νερού και κάποια είδη που θέλουν μαλακό νερό θα έχουν πρόβλημα, αν τα ψάρια που θα βάλλεις θέλουν σκληρό νερό τότε μπορείς να βάλλεις ότι πέτρες θές, αρκεί να μην έχουν επάνω ρύπους ή ακατάλληλα μέταλλα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...