Jump to content

Βάση γιο Live Rock


GRTTSOU

Recommended Posts

Γεια σας,

ψάχνω να βρω έτοιμη πλαστική σχάρα στην οποία θα προσαρμόσω ποδαράκια για την εναπόθεση του Ζωντανού βράχου. Είχα δει κάπου στο Forum μία τέτοια σχάρα από κάποιον ενυδρειόφιλο αλλά ψάχνω και δεν μπορώ να την εντοπίσω με τίποτα.

Πρέπει να σας πω ότι έφαγα όλη την οδό Αθηνάς καθώς και τα πέριξ όπως Ευριπίδου, Σωκράτους αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι σε πλαστική άκαμπτη σχάρα με τίποτα.

Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει και να μου υποδείξει κάποιο κατάστημα?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω κατά πόσον είναι αποτελεσματικό αλλά στο zoo planet (στην Αθηνάς) έχει έτοιμα πλακάκια ύψους 12 χιλιοστών με διαστάσεις 13x13 εκατοστά και υποδοχές για να ενώνονται περισσότερα από ένα μεταξύ τους και προορίζονται για να δένει κανείς επάνω το βράχο στο θαλασσινό ενυδρείο. Να πω την αλήθεια αγόρασα μερικά αλλά δεν έχω προλάβει να τα τοποθετήσω ακόμα...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ,

τα πλακάκια αυτά που αναφέρεις τα πουλάνε και στα Pet Ciy (ίσως όχι σε όλα) αλλά νομίζω λόγω του χαμηλού ύψους και του μικρού μεγέθους ίσως σε βάθος χρόνου να φανούν αναποτελεσματικά! Αν κάποιος τα έχει χρησιμοποιήσει και μπορεί να μας πει θα ήταν καλό.

Τελικά βρήκα το post, είναι μιά κατασκευή του Νίκου Ψάλτη (http://www.aquazone.gr/forums/index.php?act=Attach&type=post&id=15191).

Ξέρει κανείς σε τι αποθήκες μπορούμε να το βρούμε και πως θα το ζητήσουμε? Σε αρκετά μαγαζιά στο κέντρο που πήγα ψάχνοντας, περιγράφοντας αυτό που ζητούσα ήταν σαν να μίλαγα Κινέζικα. Κάποιοι βέβαια κατάλαβαν αλλά μου είπαν ότι αν το βρω θα πηγαίνει πακέτο όλο το φωτιστικό.

Καμιά ιδέα? θα προσπαθήσω να πάω Πειραιά να δω και αυτό που πρότεινες NAVY αλλά αυτή την περίοδο λόγου έλλειψης χρόνου είναι δύσκολο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που είχα κατά νου αγοράζοντάς τα είναι να ενώσω όσα χρειάζονται ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο μέγεθος βάσης και να τα χρησιμοποιήσω αντί για το πλέγμα που απ'όσο είχα διαβάσει είναι δύσκολο να βρεθεί. Από κει και πέρα για το ύψος έλεγα να δέσω από κάτω σωλήνα, όπως στην κατασκευή του κου Ψάλτη.

Από την άλλη όταν το συζήτησα με το παιδί που δουλεύει στο pet shop, ο οποίος ασχολείτε επίσης με ενυδρεία σα χομπίστας και όσες φορές μέχρι στιγμής μου έχει πει κάτι βγήκε σωστός μου είπε ότι το ύψος από τα πλακάκια αρκεί για να γίνεται σωστά η κυκλοφορία.

Όταν τα δοκιμάσω θα ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας,

Τα πλακάκια που αναφέρετε, 1,2 χ 13,5 χ 13,5 cm για την ακρίβεια είναι της Hagen και θα τα βρείτε σε αρκετά μαγαζιά αλλά ζητόντας τα πιο απλά σαν σχάρα για Undergravel Filter.

Σε κάθε πλακάκι, στην πάνω μεριά υπάρχουν και δύο εγκοπές για να στερεωθεί κατά βούληση η κάθετη σωλήνα αναρρόφησης του νερού. (Βέβαια αυτή δεν χρειάζεται στην συγκεκριμένη περίπτωση)

http://www.hagen.com/uk/aquatic/product.cf...=01008850030101

Επειδή τα undergravel filters έχουν ξεχαστεί σχεδόν, πολλοί νέοι υπάλληλοι σε pet shops ίσως δεν γνωρίζουν την χρήση.

Ο αρχικός τους προορισμός είναι για να ακομπούν απ' ευθείας στο κάτω κρύσταλο του ενυδρείου αφήνοντας ένα κενό για να κυκλοφορεί το νερό κάτω από το χαλίκι.

Σαν συναρμολογημένη κατασκευή, έχει αρκετή συνοχή μεταξύ της αλλά αν σηκωθεί πιο ψηλά θέλει προσοχή στην στήριξη γιατί με το βάρος του βράχου μπορεί να αποσυναρμολογηθεί.

Για καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να μπεί και κόλλα στους αρμούς για να λειτουργεί σαν ενιαία επιφάνεια.

Τό υψος δεν είναι αρκετό για να αφήσει κυκλοφορία όταν θα ακουμπήσουν πάνω στον αραγωνίτη. Χρειάζεται κάτι όπως τα κομάτια σωλήνα ή τα ποδαράκια από έπιπλα κουζίνας που έχει προτείνει ο Ν. Ψάλτης σε άλλα posts, ανάλογα του ύψους στρώματος του αραγωνίτη.

Link to comment
Share on other sites

Τα πλακάκια του "φίλτρου βυθού" είναι μικρά σε επιφάνεια και αν κολληθούν μεταξύ τους δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξουν το βάρος του βράχου. Εκτός αν μπει σε κάθε πλακάκι και ένα ποδαράκι.

Το μαγαζί που προτείνει ο NAVY έχει μεγάλες επιφάνειες της σχάρας που έχουμε αναφέρει, η οποία μπορεί να κοπεί σε ότι μέγεθος επιθυμούμε. Επειδή όμως το υλικό αυτό έχει σταματήσει, πλέον να χρησιμοποιείται στα φωτιστικά, κάποια στιγμή θα εκλείψει.

Εναλλακτική λύση, είναι οι σχάρες που χρησιμοποιούνται για το στράγγισμα τω πιάτων.

Επίσης είναι εύκολο να κατασκευαστεί σχάρα, από κομμάτια σωλήνα PVC ή πλαστικούς σωλήνες αυτόματου ποτίσματος, κατάλληλης διαμέτρου, αφού ενωθούν μεταξύ τους και συνδεθούν με "ται-ραπ" και σιλικόνη.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

σας ευχαριστώ όλους, θα προσπαθήσω να κατέβω Πειραιά, Αν βρώ θα σας ενημερώσω για να το έχετε υπόψην σας.

Link to comment
Share on other sites

Οκ κυρίες και Κύριοι, το ζήτημα τακτοποιήθηκε, κατέβηκα Πειραιά στον Σπακούρη και βρήκα την σχάρα.

Προς πάσα ενδιαφερόμενο αναφέρω ότι, οι διαστάσεις του φύλου είναι 120χ50 και το ύψος 1 cm, η τιμή αυτού 15 Ευρουδάκια. Το κατάστημα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 08 έως τις 16:00.

Ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια, η βάση θα κατασκευαστεί αυτό το ΣΚ με ποδαράκια από έπιπλα κουζίνας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια, η βάση θα κατασκευαστεί αυτό το ΣΚ με ποδαράκια από έπιπλα κουζίνας.

Πλαστικα ε ? εισαι σιγουρος οτι δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα μελλοντικα? μηπως ειναι βαμενα η κατι τετοιο ?

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στα ποδαράκια, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα καθόσον είναι άβαφα και αρκετά ανθεκτικά, βέβαια μία λύση είναι και το PVC. Νομίζω όμως ότι τα ποδαράκια είναι πιο πρακτικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...