Jump to content

Πως θα πιάσω τον μάντη;;;;;


tsita

Recommended Posts

Έχω ένα ενυδρείο 180 λίτρα που τρέχει για πάνω από ένα μήνα. Πρίν μία εβδομάδα και αφού είδα ότι όλες οι τιμές είναι 0, έβαλα ένα ντάμστελ και όλα πήγαι ναν καλά. Πριν 3 μέρες και αφού είχα ρίξει φαεί για το νταμστελάκι, βγήκε από ένα βραχάκι ένα σα σκουληκάκι, το οποίο με απίστευτη ταχύτητα ένα κομματάκι από φαί. Εγώ έκανα πολύ χαρά που ο φράχος που πήρα ήταν πράγματι ζωντανός (περίπου 30 κιλά), αλλά ψαχνοντας το λίγο περισσότερο είδα ότι μοιάζει με αυτό που λένε μάντη, το οποίο δεν είναι και ότι καλύτερο. Γενικά τι ζημιά μπορεί να κάνει και εάν ναι, πως μπορώ να το βγάλω; Μιας και όσο προσπάθησα κανα δυό φορές είναι απίστευτα γρήγορο και φυσικά το βλέπεις μόνο μία φορά την μέρα και εάν το δείς. Και έρχομαι τώρα στο χειρότερο, σήμερα που γύρισα από την δουλειά βρήκα το νταμστελάκι πεθαμένο, μέχρι χθές ήταν τέλειο, χωρίς κανένα σημάδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Και τα χτεσινα και τα σημερινά τεστ δειχνουν αμμωνία και νιτρικά 0. Είναι δηνατόν ο μάντης να το σκότωσε και εάν ναι τώρα τη κάνω; πρώτα με τον μάντη και στη συνέχεια με το ενυδρείο. Θα πρέπει να βάλω άλλο ψαράκι; ή θα πρέπει να ελένξω και άλλα πράγματα; Το ξέρω ότι ακούγομαι απελπισμένος, αλλά έτσι νοιώθω, διότι όλα πήγαιναν καλά και είχα αρχίσει να μη φοβάμαι το θαλασσινό ενυδρείο!!!

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας εκ των προτέρων.....

Link to comment
Share on other sites

πράγματι στην τελευταία εισαγωγή ο βράχος είχε αρκετές!

τι μέγεθος έχει?

βλέπεις κάποια που ταιριάζει με αυτό που είδες ?

http://www.ucmp.berkeley.edu/arthropoda/cr....html#directory

http://www.fangschreckenkrebse.de/arten/sc...erer/index.html

εντόπισε τον βράχο που είναι φωλιασμένη και βάλτον σε ένα κουβά με λίγο νερό περίπου 1cm.

όταν βγει πάρε τον βράχο και την έπιασες. :D

αν δεν τα καταφέρεις ρίξε με μια σύριγγα γλυκό νερό με σόδα στην τρύπα. :thumbup:

προσοχή μην την πιάσεις με τα χέρια . :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα ηθελα να αφιερωσω ενα ενυδρειο σε ενα mantis. Δεν γνωριζω ομως τιποτα απο θαλασσινο.. Για να μην χαλαμε το ποστ του φιλου μπορει να μου στειλει κανεις ενα ΡΜ με το τι θα χρειαζομουν σε μια τετοια περιπτωση? Ή link για να διαβαζω?

Ευχαριστω πολυ και συγνωμη για το offtopic.

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πανέξυπνο οργανισμό και είναι πολύ δύσκολο να τον συλλάβεις με τις γνωστές μεθόδους.

Σίγουρα το νταμσελάκι δεν χάθηκε εξ αιτίας του μάντη, εκτός αν το μέγεθός του είναι πολύ μεγαλύτερο από το ψαράκι. Στην περίπτωση όμως αυτή, δεν θα έβλεπες καθόλου το νεκρό ψάρι, παρά μόνο κάποια υπολείμματα του, ίσως.

Η μόνη σίγουρη λύση, είναι αυτή που σου αναφέρθηκε. Να αφαιρέσεις δηλαδή το βράχο που φωλιάζει.

Link to comment
Share on other sites

Με ευκαιρία το πρόβλημα που προέκυψε με τον μάντη, να ξανα-αναφερθώ στην ιδέα ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με φωτογραφίες και πληροφορίες καθώς και τρόποι αντιμετώπισης για όλα αυτά τα πλασματάκια που δεν θέλουμε ή δεν πρέπει να έχουμε στο ενυδρείο μας.

Σίγουρα είναι δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά με την βοήθεια όλων και ειδικά των πιο έμπειρων μελών κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ χρήσιμο μιας και θα είναι όλα τα «κακά» συγκεντρωμένα. Μια σελίδα σαν το κουτί της Πανδώρας !!! :thumbup::D

Αν υπάρχει κάτι παρόμοιο ξέρει κανείς κάποιο link?

Link to comment
Share on other sites

Με ευκαιρία το πρόβλημα που προέκυψε με τον μάντη, να ξανα-αναφερθώ στην ιδέα ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με φωτογραφίες και πληροφορίες καθώς και τρόποι αντιμετώπισης για όλα αυτά τα πλασματάκια που δεν θέλουμε ή δεν πρέπει να έχουμε στο ενυδρείο μας.Σίγουρα είναι δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά με την βοήθεια όλων και ειδικά των πιο έμπειρων μελών κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ χρήσιμο μιας και θα είναι όλα τα «κακά» συγκεντρωμένα. Μια σελίδα σαν το κουτί της Πανδώρας !!!

Αν υπάρχει κάτι παρόμοιο ξέρει κανείς κάποιο link?

Για δες εδώ και εδώ :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...