Jump to content

Ροή Φίλτρου


haris69

Recommended Posts

Γειά και χαρά και από εμένα σαν νέος στο χώρο και στο forum . :thumbup: Πρίν 2 μήνες βρέθηκα με ενα ενυδρείο carefour 120λ στα χέρια μου και μεχρι στιγμής διαβάζω ακόμα για το στησιμό του (ψάρια φύτα στρώσιμο κλπ) . Αυτό όμως που δεν εχω δει πουθενά

να λέγεται είναι για την ροη του φίλτρου ποιά θα πρέπει να είναι ετσι ώστε τα βακτηρίδια να μπορούν να κάνουν σωστα την δουλεία τους.Εκτός και αν δεν παίζει ρόλο η ροή μεγάλη ή μικρή για τα βακτηρίδια.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες haris69 !

Στον τομέα Φίλτρανση του γλυκού νερού μπορείς να βρείς πολλά θέματα που σε ενδιαφέρουν και ειδικότερα για το ενυδρείο σου έχουν γίνει πολλές συζητήσεις.

Έχει σημασία η ταχύτητα διέλευσης του νερού από το φίλτρο για τα βακτηρίδια. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μικρή, ώστε να οξυγονώνονται τα βακτηρίδια, ούτε πολύ μεγάλη για να προλαβαίνουν να διασπούν τα παράγωγα του Αζώτου.

Αλλά και πάλι τα μεγέθη είναι σχετικά, γιατί παίζουν ρόλο ο όγκος του φίλτρου, το είδος των ψαριών, η ύπαρξη φυτών, η ανάγκες για μηχανικό καθαρισμό κ.α.

Για εσωτερικά φίλτρα σαν αυτό του ενυδρείου σου μια ανακυκλωση του όγκου του νερού 3 φορές την ώρα είναι καλή. Οπότε ο κυκλοφορητής των 450 Lt/h που έχει το συγκεκριμένο ενυδρείο είναι ικανοποητικός γιατί προσφέρει μια ανακύκλωση 3,75 φορές του όγκου του νερού την ώρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...