Jump to content

Recommended Posts

Stress η....αρρώστεια?

Πριν 4 μέρες αγόρασα ένα κούκλο δίσκο 12 εκ.και μέχρι τώρα δεν έχει φάει.Τα χρώματά του υπέροχα,το κορμί του δεν έχει τίποτα,κόβει βόλτες και όταν τα"ιζω με

κυττάει και δεν τρώει.Το μονο που παρατήρησα είναι οτι έχει ρίγες stress.

Το νερό μου είναι εντάξει.

Είναι δυνατόν να μην έχει συνέλθει ακόμη από τη μετάφορά?

Φοβάμαι μην εξασθενίσει και έχουμε μετά.....άλλα.Τι λέτε να συμβαίνει? :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Σύνηθες φαινόμενο για δίσκους....Τον έβαλες στο ενυδρείο με τους άλλους?

Τί τον ταιζείς και μήπως ρώτησες τί τον τάιζαν στο μαγαζί που τον πήρες?

Link to comment
Share on other sites

εγω πιστευω οτι εχει στρεσσαριστει απο την μετακινηση..............στρεσσ

αστον χωρισ να τον ενοχλεισ να προσαρμοστει στο χωρο και στο καινουργιο περιβαλλον του........................και μετα βλεπουμε.. :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Tον έβαλα στο μεγάλο ενυδρείο,έδωσα από φαγητό bits καρδιά κοκκινο σκουλίκι,θα πάω στο μαγαζί ναρωτήσω τι δίνανε.Το μαγαζί το θεωρώ καλό,τώρα τι να πώ θα δούμε.Θα με ......τρελλάνει.Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Bρε παιδιά δεν τρώει .....κατά τ'άλλα πηγαινοέρχεται χωρίς πρόβλημα με υπέροχα χρώματα....πόσο θά αντέξει?Σήμερα ειναι 10 μέρες.Μυστήριο δε μου χει ξανασυμβεί,χωρίς κανένα συμπτωμα.....?Ταχω παίξει. :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Εχουν περασει 10 μερες και δεν εχει φαει ακομα?

Μηπως τρωει και δεν το εχεις προσεξει?

Δοκιμασες να ταισεις με κλειστο το φως?

Link to comment
Share on other sites

Aquaboy είμαι σίγουρη δεν έχει φάει, το φαγητό περναει δίπλα και είναι σα να μη βλέπει....θα δοκιμάσω να ταίσω χωρίς φώς αύριο.σ'ευχαριστώ. :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Aquaboy είμαι σίγουρη δεν έχει φάει,  το φαγητό περναει δίπλα και είναι σα να μη βλέπει....θα δοκιμάσω να ταίσω χωρίς φώς αύριο.σ'ευχαριστώ. :busted_cop:

9480[/snapback]

Φροσω, αν και δεν ειναι απο τις καλυτερες τροφες πλεον κατα τη γνωμη μου, αλλα για δοκιμασε Tetra Prima - απλα γιατι εχει μεσα βελτιωτικα μυρωδιας και "τραβαει" τα ψαρια. Πιο καλο σαν τροφη, αν το βρεις, ειναι το glass worm (ασπρο σκουληκακι).

Εχει χασει βαρος? (κανονικα θα επρεπε, αν δεν εχει φαει για δεκα μερες). Παντως προσεξε τον λιγο, 10 μερες νηστικος θα πλησιαζει στα ορια του.

Καλη επιτυχια

Link to comment
Share on other sites

Froso καλησπέρα.

Είχα και εγώ σχετικά πρόσφατα πρόβλημα με ένα δίσκο μου όπως είχα αναφέρει σε σχετικό post.

Εδώ έχω απόσπασμα από εκείνο το post.

“Έχω πρόβλημα (μάλλον) με έναν από τους δίσκους μου. Ο συγκεκριμένος ασθενής, μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν πολύ κυριαρχικός και διεκδικητικός με την περιοχή του και πολύ μάχιμος την ώρα του φαγητού. Τελευταία μοιάζει να συμμετέχει στο «κυνήγι» του φαγητού - δεν αφήνει άλλους να πλησιάσουν πολύ - αλλά δεν το βλέπω να τρωει (σαν να σνομπάρει το φαγητό - κατεψυγμένη καρδία για δίσκους). Δεν κρύβεται και κινείται αρκετά στο ενυδρείο. Δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια ασθένειας σε αυτόν ή σε άλλους, δεν υπάρχουν \ αλλαγές στην ποιότητα του νερού, οι μέτρησης είναι νορμάλ.....”

Ολόκληρο το post εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1410

Δεν ξέρω εάν τα συμπτώματα αυτά (εκτός από την άρνηση για φαγητό) τα έχει και ο δικός σου. Στη δική μου περίπτωση και μετά από συμβουλή του μαγαζιού που τον πήρα του έκανα θεραπεία για hexamita με hexa-ex της zoomedic.

Λίγα λόγια για τα hexamita ... “Περιστασιακά το hexamita βρίσκεται στα υγιή ψάρια. Η πίεση από τον υποσιτισμό, τη μεταφορά, τον υπερπληθυσμό, ή την κακή ποιότητα νερού μπορεί να οδηγήσει στη γρήγορη αναπαραγωγή του protozoan, με συνέπεια την ασθένεια.

Τα αδύνατα ή στρεσαρισμένα ψάρια φαίνονται να είναι τα πιο ευαίσθητα στη βαριά προσβολή. Τα φυσικά σημάδια του hexamitiasis περιλαμβάνουν την απώλεια βάρους, τη μειωμένες δραστηριότητα και την άρνηση τροφής .Τα σοβαρά άρρωστα ψάρια ανακτούν συχνά μετά από την θεραπεία τους με το metronidazole.”

Ολόκληρο το site εδώ : http://edis.ifas.ufl.edu/VM053

Γενικά δεν είμαι υπέρ των πολλών θεραπειών και ιδικά με το παραμικρό, αλλά όπως μου είπαν από το μαγαζί και από αυτά που διάβασα στο παραπάνω άρθρο, hexamita μπορεί να έχει ένα ψάρι πολύ πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα (μου πρότειναν προληπτική θεραπεία σε όλους τους δίσκους 2 -3 φορές το χρόνο – ίσως υπερβολή).

Για αυτό αποφάσισα τελικά να προχωρήσω στην θεραπεία και να μην αφήσω το δίσκο να ταλαιπωρείται.

Το αποτέλεσμα, μετά και από επανάληψη (δεύτερη δόση) της θεραπείας, ο δίσκος είναι πίσω στο κανονικό ενυδρείο και μάλιστα έκανε και αυγά (χωρίς ανταπόκριση από αρσενικό βέβαια). Δεν ξέρω εάν βοήθησα . Η απόφαση είναι δική σου. Εάν πάντως προχωρήσεις σε θεραπεία θα πρότεινα μόνο του σε καραντίνα για να μην επηρεάσεις και τα αλλά ψάρια σε πρώτη φάση (ίσως στο μέλλον χρειαστεί για την περίπτωση που έχουν κολλήσει) , και σαφώς λόγο κόστους (λιγότερα λίτρα για το φάρμακο).

Καλή επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

Froso τι εγινε τελικα με το δισκακι?

Ευχομαι ολα καλα!

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας και πάλι

Αυτός ο δίσκος θα με τρελλάνει....ειναι πανέμορφος,με λαμπερά χρώματα,δε φοβάται,δε κρύβεται,το σώματου δεν έχει τίποτα έξωτερικο,κόβει βόλτες συνέχεια,δεν ασχολειται με τους άλλους αλλά......δε τρώει.Στο μαγαζί μου είπαν οτι είναι θέμα προσαρμογής,εγώ ομως ξεκίνησα ΦΛΑΖΙΛ σε όλο το ενυδρείο,γιατί η καραντίνα μου έχει άλλο δίσκο(απο άλλο ενυδρείο)που ήδη έγινε καλά και σε 10-15 μέρες θα μπεί μέσα.

Δε ξέρω πια τι να σκεφτώ...μου κάνει και χαρούλες όταν μας βλέπει.

Τα λέμε...... :D

Link to comment
Share on other sites

Αν το ψαρι δεν εχει χασει βαρος, τρωει, απλα δεν τον βλεπεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Πρέπει να σας πω τι μου συμβαίνει,και αν βγάλετε άκρη.....πες τε μου.

Ο πιο πάνω δίσκος μας έχει τρελλάνει σήμερα αποφασίσαμε να τον βάλουμε σένα μικρο ενυδρείο που έχουμε καραντίνα μπας και του καναμε θεραπεια,ουτε γω ξέρω με τι.Στη καραντίνα υπήρχε και ένας άλλος που έχει γινει καλά(απλά περιμενα να παχύνει λίγο για να μπει στη θέση του με τους άλλους)τον έβαλα λοιπον το μεσημέρι και περίμενα το βράδυ να ταίσω για να δω τι θα γίνει.Ταίζω με σκουλίκι στις 9 και τι βλέπω?Να αρχίσει να .....ΤΡΩΕΙ και να ψάχνει κατω με μανία.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ????και μη μου πειτε οτι έτρωγε στο άλλο ενυδρειο γιατι δεν έτρωγε.Δε ξέρω τι να σκεφτω δε μου χει ξανατύχει,και τι κάνω απο δω και πέρα???Θέλω τη γνώμη σας. :D

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!

Για αρχη θα ηθελα να μας διευκρινησεις αν εχει χασει βαρος.Βεβαια σε περιπτωση που δεν ετρωγε,ουτε ζωηρος θα ηταν ουτε λαμπερος!!!Το πιο λογικο μοιαζει να ειναι το οτι κατι τον ενοχλουσε στο περιβαλλον του κυριως ενυδρειου και μπαινοντας στο μικρο χαλαρωσε.Απο εκει και περα σε καμια περιπτωση δεν θα σου συνιστουσα τη συνεχεια του σκουλικιου.Εδω και μερες εχει φαει θεραπειες για παρασιτα και τωρα το ταιζεις με το Νο1 αιτιο εμφανισης ενδοπαρασιτων.Εκτος αυτου αν μαθει να τρωει λιχουδιες αντε να το μαθεις στη βασικη τροφη :D

Κρατησε το λοιπον μερικες μερες στην καραντινα σου ταιζοντας τον οτι ταιζεις και στο κυριως ενυδρειο και τα ξαναλεμε :D

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί Φίλοι

Παρακολουθώντας την ενδιαφέρουσα συζήτησή σας, θα ήθελα και εγώ να προσθέσω μερικές επισημάνσεις, που νομίζω οτι θα βοηθήσουν γενικότερα και όχι ειδικά μόνο στο παρόν θέμα.

Γενικά τα πρωτόζωα και τα παθογόνα βακτηρίδια ζουν σαπροφυτικά στο ενυδρείο μας.Δηλαδή είναι "δυνητικά παθογόνοι" οργανισμοί σε μικρούς πληθυσμιακά αριθμούς και όταν οι περιβαλλοντικές συνθήκες το επιτρέψουν, μπορεί να αναπτυχθούν υπερβολικά με δυσάρεστες, για τους φιλοξενούμενους οργανισμούς του ενυδρείου μας , επιπτώσεις.

Σε ένα "κοινό" ενυδρείο όπου συνυπάρχουν διαφορετικά είδη οργανισμών (ψάρια και φυτά), είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε βιοτικές συνθήκες, που οποσδήποτε δεν είναι οι ιδανικές βιοτοπικές συνθήκες για κάθε είδος , αλλά ένας μέσος όρος.

Ετσι λοιπόν πολλές φορές αναγκαζόμαστε να διατηρούμε τους δίσκους σε ένα περιβάλλον με ενδιάμεσες συνθήκες νερού, για παράδειγμα με PH γύρω στο 7, θερμοκρασία γύρω στούς 28 βαθμούς, που έτσι μπορούμε να φιλοξενήσουμε και άλλα είδη ψαριών και να διατηρήσουμε υγιή τα φυτά μας.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε με επιτυχία είναι να φροντίσουμε προληπτικά να διατηρούμε τους επικίνδυνους μικροοργανισμούς σε μια χαμηλή πληθυσμιακή ισορροπία, ώστε να μήν γίνονται απειλητικοί.

Αυτό το πετυχαίνουμε, πρώτα απ'όλα διατηρώντας τα ψάρια μας σε μια πολύ καλή φυσική κατάσταση , χωρίς στρές , με καλή διατροφή και το ενυδρείο μας καθαρό χωρίς υπολείμματα φαγητού, νεκρά ψάρια, υψηλά νιτρικά ,με τακτικές αλλαγές νερού κλπ.

Εκτός όμως απο τα παραπάνω,που λίγο-πολύ είναι κοινή πεποίθηση όλων μας, αναφέρω και μερικούς πρόσθετους τρόπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αρκετά καλά προς αυτό το σκοπό:

-Εαν διατηρούμε τους δίσκους μας σε μια θερμοκρασία περίπου 28 βαθμών, μπορούμε μία φορά το μήνα να αυξάνουμε σταδιακά τον θερμοστάτη ώστε μετά απο δύο-τρείς ημέρες η θερμοκρασία να φτάσει στούς 32 βαθμούς και να παραμείνει εκεί για περίπου πέντε ημέρες.

Σ'αυτή την περίπτωση τα φυτά μας, τα οποία έχουν αργό μεταβολισμό, δεν θα προλάβουν να παρουσιάσουν κανένα απολύτως πρόβλημα, ενώ αντίθετα τα πρωτόζωα τα οποία δεν είναι θερμοανθεκτικοί οργανισμοί θα αποδεκατιστούν και θα έρθουν και πάλι σε μια χαμηλη πληθυσμιακά ισορροπία.

-Η περιοδική χρήση οζονιστήρα με αναλογία 10mg/100lt, χωρίς κατ'ανάγκη χρήσης διαχυτή, βοηθάει επίσης

-και τέλος η συνεχής λειτουργία λάμπας UV.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και πάλι

nidal δε ξέρω τι συμβαίνει πρέπει να έχει χάσει λίγο βάρος δέν έτρωγε ούτε καν τσίμπαγε ....κάτω ήταν αδιάφορος βολτάροντας εμπρός χωρίς να κάνει παρέα με κανέναν ούτε να τόν ενοχλεί κανείς,είναι δυνατόν να έτρωγε βράδυ....αλλά τι??Και εγώ δε θέλω να ταίζω σκουλίκι είναι όμως το μόνο που τρώνε.Να σημειώσω οτι ήταν ο πιο μεγάλος σε μέγεθος και νεοφερμένος.

Νίκο ενδιαφέροντα αυτά που λές,μήπως του κανε καλό το γεγονός ότι στη καραντίνα είναι η θερμοκρασία 31 βαθμούς??

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τελικα froso τι εγινε??

Link to comment
Share on other sites

Aquaboy ευχαριστω για το ενδιαφέρον σου.

Ολα μια χαρά,μεταφέρθηκαν σε άλλο δισκοενυδρείο και ο μεγάλος έχει γίνει αρχηγός,τρώει τώρα πια τα πάντα.Πάντως δε μούχει ξανατύχει δίσκος ναχει να φάει τόσο καιρό και να μην έχει κάτι.Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δε του άρεσε κάτι στο άλλο ενυδρείο και ήταν στρεσαρισμένος.

Νίκο βάλαμε και UV σ ευχαριστώ. :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...