Jump to content

Recommended Posts

Θα ηθελα τα φωτα σας σε κατι απορειες που εχω.Εχω ενα ριο 180 το ειχα με malawi αλλα οποιος κανει παρεα με τον :thumbup: nidal :D αργα η γρηγορα θα βαλει δισκους.Αγορασα λοιπον απο τον ιδιο μια UV λαμπα , Α/Ο , την απιστευτη αμμο που εχει (πρεπει να ειναι ο μονοδικος που την εχει απο ερευνα αγορας το λεω αυτο) κατι αλλα ψιλοπραγματα.Εχτες τελειωσα το στρωσιμο και σημερα το μεσημερι σκεφτομαι να κανω μια αλλαγη νερου με την Α/Ο και το βαρελι που εχω και το βραδακι να ξεκινησω να βαζω λιγους κατοικους μεσα.Το στρωσιμο ηταν το εξεις.Απο το παλιο setup που ειχα τα φιλτρα δεν τα καθαρισα απλα προσθεσα στο εξωτερικο αλλο ενα δυχτακι μακαρονι και και στο εσωτερικο λιγο τυρφη.Το νερο του ενυδρειου το αλλαξα ολο απο μεσα μαζι και την αμμο που ειχα και εβαλα την αμμο by nidal.

Οι ερωτησεις ειναι οι παρακατω :

1.Στα φυλτρα εχω τα εξεις : Εξωτερικο 2213Φιλτρο --> Βαμβακι, μακαρονι x 2 δυχτακια ,σαμπστρατ

Εσωτερικο --> Βαμβακι,σφουγγαρι,αντιφωσφορικα,σφουγγαρι,Τυρφη,σφουγγαρι

Θελω τπτ αλλο για φιλτρανση?

2.Σκεφτομαι να βαλω 4 δισκους 10 αρλεκινους και 1 πλεκο (ισως L 46 ) ξερω 4 δισκοι ισως ειναι υπερβολικοι για 180 αλλα εμπιστευομαι να ατομα που μου εδωσαν το ok απλα θελω να ακουσω και αλλες γνωμες

Αυτα.... :buttrock:

Έγινε επεξεργασία - peorambo
Link to comment
Share on other sites

Λογικά εφόσον δεν πείραξες τίποτα από τα φίλτρα που ήδη λειτουργούσαν, η βιολογία θα πάρει μπροστά και πάλι αρκετά γρήγορα. Βέβαια δεν κάνει κακό να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός (συχνές μετρήσεις) τις πρώτες μέρες, καθώς και εγκρατής με την πρόσθεση των ψαριών.

Έχε υπ' όψιν σου ότι οι δίσκοι χρειάζονται άριστες συνθήκες (ώστε να γλυτώσεις προβλήματα στην συνέχεια), άρα θα πρέπει να είναι οι τελευταίοι που θα μπούν στο ενυδρείο (αφού θα είσαι σίγουρος ότι όλα είναι ρυθμισμένα όπως πρέπει).

Όσο για τα 180 λτ και τους 4 δίσκους την απάντηση την ξέρεις - extra φροντίδα - extra προσοχή και σχέδια για μεγαλύτερο ενυδρείο (αν και με τον άνθρωπο που σε συμβουλεύει είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε super).

Καλή συνέχεια :)

Υ.Γ προσοχή στην χρήση της τύρφης με χαμηλό kH (λόγο α/ο), ειδικά όταν θα βάζεις φρεσκια.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου. Έχει περάσει ένας μήνας σχεδόν και εχθες έβαλα τα πρώτα ψάρια μεσα.4 ροδοστομους για να δω τι γίνεται. θα τους αφήσω 2 εβδομάδες μέσα και μετά λέω να βάλω 10 καρδινάλιους και 4 -6 Corydoras duplicates.Αφού τους αφήσω μέσα 2 εβδομάδες και αυτούς λέω να βάλω κανένα iriris μαζί με 4 δισκους. βεβαια αυτά με σχεδόν κάθε μέρα μετρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...