Jump to content

συνδιασμος ψαριων και φυτα...


Recommended Posts

μιας και αγορασα καινουργιο ενυδριο(aquatlantis 80/διαστασεις 80χ35χ45/φιλτρο εσωτερικο βιολογικοaquabox2+μακαρονι απο το παλιο/λαμπα 18watt),σκεφτηκα να βαλω αληθινα φυτα(2anubia barteri nana και 2 ριζες anubia barteri) μιας και θελω να ασχοληθω με το ''αθλημα''.τα ψαρια που εχω αυτη την στιγμη ειναι

2 Otocinclus macrospilus

2 Corydoras aeneus

2 rainbow shark fin

2 silver dollar

και 2 παπαγαλοψαρα(τα οποια θα τα χαρισω σε εναν φιλο)

τα silver dollar βρηκαν υπεροχο μεζε τα φυτα και τα εφαγαν(εμεινε μονο ο κορμος με την ριζα)...το pet shop ,μου προτεινε το tetra fin vegetable ,μπας και ηρεμησουν λιγο με την λιχουδια :bowdown: .

ερωτηση 1....υπαρχει περιπτωση να αφησουν τα φυτα ησυχα,η'να τα χαρισω και τα silver dollar στον φιλο μου?

2...μιας και δεν μου αρεσει να αποχωριστω τα φυτα μου :) ,σκεφτομαι να βαλω και αλλη μια λαμπα 15watt απο το παλιο μου ενυδριο,και να βαλω και αλλα φυτα απο την αρχη+παροχη co2αν χρειαστει..θα ειναι αρκετος ο φωτισμος?

3....τι αλλα ψαρια μπορω να βαλω?εχω αρκετες ριζες στο ενυδριο μου.το ph ειναι γυρο στο 6.σκεφτομαι να βαλω 2 ramirezi,και γενικα κατοικους νοτιου Αμερικης(τα μονα ξεμπαρκα θα ειναι τα rainbow,αλλα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα...)τι προτεινετε?

συγνωμη για τις ερωτησης ,αλλα ειμαι ψιλοασχετος με το θεμα.... :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν πρέπει να αποχωριστής από το rainbow shark fin και από το silver dollar απλά δεν κάνουν για τα λίτρα σου.

Από φυτά με την μια λάμπα μπορείς να συντηρήσεις της ανουμπιες και moos. Φυσικά αν προσθέσεις μια λάμπα ακόμη η επιλογές σου σε φυτά θα είναι πιο πολλές και αν προσθέσεις και ανακλαστήρες ακόμη πιο πολλές. Υπάρχουν αρκετά φυτά που μπορούν να επιβιώσουν με λίγο CO2 οπότε δεν είναι άκρος απαραίτητη η χρήση του CO2 αν επιλέξουμε τα σωστά φυτά. Επίσης βασικό ρόλο παίζει και ο βυθός σου, από τη αποτελείτε. Εσύ πρέπει να αποφασίσεις τη ακριβώς θέλεις.

Από ψάρια ναι μπορείς να βάλεις ramirezi, και επίσης ένα κοπαδάκι τετρα σε παίρνει ακόμη.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου Χρηστο :bowdown: το εχω σκεφτει να αποχωριστω τα αγαπημενα μου dollars,μιας και με ενδιαφερει πιο πολυ ενα φυτεμενο ενυδρειο(ο φιλος μου εχει μεγαλυτερο ενυδρειο απο μενα και ετσι ξερω οτι θα μου τα προσεχει :) ) αυτο που εχω στο μυαλο μου ειναι να δημιουργησω κατι σαν αυτο οσο μου το επιτρεπουν τα λιτρα μου βεβαια...

στο θεμα της λαμπας,τοσο η ηδη υπαρχον,οσο και αυτη που θα βαλω εχει ανακλαστηρα και ετσι δεν θα εχω προβλημα...για συσκευη co2,βλεποντας τι φυτα μπορω βρω και να βαλω,θα πραξω αναλογα.

ο βυθος τωρα αποτελειτε απο ψιλο χαλικακι.εδω δεν ειμαι σιγουρος για καποια φυτα,μιας και δεν εχω καποιο αλλο υποστρωμα.περιμενω γνωμες

τωρα για τα ψαρακια που μου προτεινεις,ειναι μια χαρα.κατι τετοιο σκεφτομουν και εγω...

Link to comment
Share on other sites

Για το υπόστρωμα μη στεναχωριέσαι. Θα βάζεις τις ειδικές ταμπλέτες λίπανσης στις ρίζες των φυτών που τις χρειάζονται, όπως εχινόδοροι, βαλισνέριες, κρυπτοκορίνες... Τα περισσότερα φυτά δεν τρέφονται από τις ρίζες και έτσι δεν τις έχουν ανάγκη. Κατά τη γνώμη μου είναι και προτιμότερες γιατί το υπόστρωμα αφενός το σκορπίζουμε εξίσου οπότε στα σημεία με φυτά που δεν το χρειάζονται είναι άχρηστο και αφετέρου μετά από κάποιους μήνες χάνει τα στοιχεία του, "αδυνατίζει" και ουσιαστικά μένει κάτω απ' το χαλίκι σαν λάσπη. (γνώμη μου - αν κάνω λάθος διορθώστε με).

Ελπίζω να βοήθησα..!! :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...