Jump to content

ανταλλαγή frontosa


yannis

Recommended Posts

ο λόγος που το ανταλλάζω είναι γιατί στο ίδιο ενυδρείο με το zaire έχω και ένα burundi αρσενικό και ενώ στην αρχή δεν έιχαν πρόβλημα μεταξύ τους, τώρα το burundi έχει γίνει αρκετά μεγαλύτερο του έτσι ώστε να το κυνηγάει ασταμάτητα με αποτέλεσμα να μην τρέφεται αρκετά. Για αυτό λοιπόν το ανταλλάζω με θηλυκό burundi. To ψάρι είναι περίπου στα 9 εκατοστά οπότε το ανταλλάζω με θηλυκό 7-9 εκατοστά. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει e-mail στο dokbjc@panafonet.gr για να κανονίσουμε την ανταλλαγή.

post-146-1137167451_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το ψάρι της φωτογραφίας δεν είναι blue zaire (έχει τελείως διαφορετική μάσκα από τα zaire).

Eίναι burudi. Ποιός σου το έδωσε για zaire ? (κατάστημα - χομπίστας ?)

Εάν πάντως χρειάζεσαι θηλυκά ή και αρσενικά burudi έχω να σου δώσω.

Link to comment
Share on other sites

Το ψάρι της φωτογραφίας δεν είναι blue zaire (έχει τελείως διαφορετική μάσκα από τα zaire).

Eίναι burudi. Ποιός σου το έδωσε για zaire ? (κατάστημα - χομπίστας ?)

Εάν πάντως χρειάζεσαι θηλυκά ή και αρσενικά burudi έχω να σου δώσω.

9357[/snapback]

είχα την εντύπωση ότι είναι το blue zaire moba από congo όπου αυτά τα zaire είναι όντως λιγότερο μπλε από τα άλλα zaire, αλλά έχουν τον σωματότυπο των zaire (πιο λεπτό από τα burundi) δες το http://www.e-aquariumthai.com και πες μου.

πάντως αν θες να ανταλλάξεις με θηλυκό burundi στείλε μου e-mail με το τηλέφωνο σου ή να σου στείλω το δικό μου.

πάντως όντως το πήρα για zaire όταν ήταν 3 εκατοστά από μαγαζί κάτι λιγότερο από 40 ευρώ, αν και στο συγκεκριμένο μαγαζί δεν νομιζω ότι ξέρουν τι κάνουν γιατί μπερδεύουν ράτσες στα ενυδρεία τους με αποτέλεσμα τα περισσότερα που έχουν να είναι χτυπημένα όταν τα πουλάνε, όπως ένα african peacock που είχα πάρει πιο παλιά όπου σε 30 λίτρα ενυδρείο είχε ο τύπος 35-40 αρσενικά ,αυτό που πήρα τελικά έζησε μία εβδομάδα αφού από την αρχή ήταν σχεδόν ακίνητο στο ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι το το ψάρι της φωτογραφίας είναι Burudi.

Σε πόσα λίτρα ενυδρείο έχεις τα frontosa ?

Πόσα frontosa έχεις ?

'Αλλοι συγκάτοικοι ?

Σε ρωτάω γιατί ο λόγος που θέλεις να το δόσεις, όπως γράφεις, είναι τα κηνυγητά από κάποιο μεγαλύτερο. Αν όμως δεν υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις τα κηνυγητά θα συνεχίσουν ακόμα και αν στη θέση του βάλεις ένα άλλο frontosa.

Από frontosa πάντα έχω περίσσευμα στα ενυδρεία μου (λόγω των συχνών αναπαραγωγών) οπότε μάλλον κάποιος άλλος θα πρέπει να βρεθεί να πάρει το ψάρι σου (που είναι πανέμορφο).

Link to comment
Share on other sites

το ενυδρείο είναι μόνο 175 λτρ και τα frontosa 2 αρσενικά, τα πήρα με την προϋπόθεση ότι αργούν να μεγαλώσουν αφού για πλήρη ανάπτυξη θέλουν 6-7 χρόνια και σε ένα χρόνο θα κάνω αγορά 600 λτρ custom. Τα υπόλοιπα ψάρια είναι μικρά για να είναι απειλή για τα frontosa , είναι 3 leleupi, 1 african peacock αρσενικό , 2 θηλυκά και ένα pleco όπου όταν φτάνει 15-20 εκ. το αλλάζω με μικρότερο. Το ενυδρείο για αυτά τα ψάρια είναι αρκετά μεγάλο τουλάχιστον για έναν χρόνο ακόμη και το μόνο πρόβλημα είναι τα frontosa μεταξύ τους , για αυτό σκέφτηκα να αλλάξω το ένα αρσενικό με θηλυκό . Ο σκοπός μου ήταν να μεγαλώσω τα αρσενικά και αργότερα στο 600 λτρ να πάρω ενήλικα θηλυκά frontosa.

Link to comment
Share on other sites

Στο μέγεθος των 9 cm δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το φύλλο σε ένα C. Frontosa.

Ακόμα κι αν έχεις :

1 αρσ. + 1 θηλ. ή

2 αρσ. ή

2 θηλ.

μπορούν να υπάρχουν κόντρες και διαμάχες μεταξύ τους.

Είναι ένα ψάρι που δε ζει σε ζευγάρια αλλά σε χαρέμια .... μόνο έτσι μπορεί να περιοριστεί η επιθετικότητα ανάμεσα τους.

Στα 175 λίτρα τα frontosa δύσκολα θα μεγαλώσουν πάνω από 12-14 cm όσα χρόνια κι αν περάσουν. Και φυσικά περιττό να πω ότι κανονικά θα έπρεπε να είχαν μετακομίσει σε μεγαλύτερο ενυδρείο εδώ και μήνες. Ο ρυθμός ανάπτυξής τους είναι ήδη περιορισμένος.

Μωρά δικά μου έχουν φτάσει, σε μεγάλα ενυδρεία (από 600 λίτρα και πάνω) και με εβδομαδιαίες αλλαγές νερού σε μεγέθη 25-30 cm σε λιγότερο από τρία χρόνια (και όχι σε 6 με 7 χρόνια που αναφέρεις).

Όσο για τους συγκάτοικους κι αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο θέμα. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι θα πρέπει τα frontosa να ζουν μόνα τους.

Αργότερα που γράφεις ότι θα πάρεις μερικές θηλυκές να βάλεις στα αρσενικά σου, το πιθανότερο είναι ότι δε θα βρίσκεις γιατί απλά ενήλικα frontosa και ακόμα περισσότερο θηλυκά δεν πουλιούνται στην Ελληνικά petshops ή αν τελικά βρείς οι τιμές θα είναι απλησίαστες.

Για να μη σε απογοητέψω όμως τελείως με όλα τα παραπάνω, αν πραγματικά σου αρέσουν αυτά τα ψάρια και είσαι διαθέσιμος να τους αφιερώσεις ένα ενυδρείο τουλάχιστον 600 λίτρα τότε μη διστάσεις να με ενημερώσεις. Σίγουρα έχω να σου προτείνω πολύ ενδιαφέροντα πράγμαγματα :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

το ξέρω ότι τα frontosa είναι καλύτερα σε species ενυδρείο αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή, όσο για την τιμή ενήλικων frontosa, λόγω του επαγγέλματος μου ταξιδεύω σε άλλες χώρες και έχω βρεί σε χώρα που πάω συχνά, ενήλικα frontosa μόνο με 40-50(zaire) 30 (burundi) ευρώ το ένα. Όποτε για εμένα η τιμή δεν είναι πρόβλημα παρά μόνο η μεταφορά που πρέπει να γίνει σε ενυδρείο αρκετά καλό για να ζήσουν τις τρεις μέρες της επιστροφής . Το πρόβλημα τώρα είναι ότι θα ξαναπάω εκεί σε διάστημα όχι λιγότερο των 8 μηνών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...