Jump to content

Θάνατος σε neon tetra


Recommended Posts

Σήμερα βρήκα νεκρό 1 neon tetra που είχα εδώ και περίπου 2,5 χρόνια. Επισυνάπτω φωτό να μου πείτε τη γνώμη σας αν πρόκειται για κάποια ασθένεια.

Να σημειώσω ότι η κοιλιά του ήταν φουσκωμένη όπως τη βλέπετε εδώ και κάνα 6 μηνο. Αυτό που μου κίνησε την περιέργεια ήταν αυτό το καφετί σημάδι που είχε στην κοιλιά του.

post-190-1137452325_thumb.jpg

post-190-1137452342_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γιαννη ειναι πολυ δυσκολο να γινει διαγνωση οταν το ψαρι εχει πεθανει. Στη διαγνωση, ειδικα με πρηξιματα, εχουν σημασια και αλλα "σημαδια" οπως η συμπεριφορα του ψαριου, ο τροπος που κολυμπαει, τα πτερυγια, o τροπος που αναπνεει κλπ. Απαξ και το ψαρι πεθανει κατ' αρχας βγαζει αερια και παραμορφωνεται, λογω αποσυνθεσης. Επισης τα χρωματα αλλοιωνονται. Αυτο που βλεπεις τωρα ως καφε σημαδι μπορει καλλιστα να ηταν κοκκινο η μαυρο οταν το ψαρι ηταν ζωντανο.

Οι φωτο απο νεκρα ψαρια που παρατιθενται σε βιβλια με ασθενειες ειναι απλα ενημερωτικες. Η διαγνωση εχει γινει η οταν το ψαρι ηταν ζωντανο, η με νεκροψια, η με ιστολογικη αναλυση.

Με τα στοιχεια που εχουμε τωρα, ατυχως, δεν νομιζω οτι μπορουμε να πουμε με σιγουρια απο τι πεθανε το ψαρακι. Ακομα και οι εικασιες θα ηταν μαλλον αβασιμες.

Link to comment
Share on other sites

Thank you.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...