Jump to content

Αποτελέσματα ανάλυσης νερού - Ζητώ τη γνώμη σας!


Recommended Posts

Θα ήθελα να σας παραθέσω τα αποτελέσματα από την ανάλυση νερού που μόλις πήρα. Είμαι στη φάση του στησίματος του ενυδρείου μου (Juwel Lido 120 l, καθαρός όγκος γύρω στα 100 λίτρα). Απλά ήθελα να έχω στα χέρια μου κάποιες μετρήσεις καθότι το νερό που διαθέτω αποσκληρύνεται μέσω συστήματος αποσκλήρυνσης (που λειτουργεί με βάση την ιονανταλλαγή, δηλ. δεσμεύει τα ανιόντα ασβεστίου και μαγνησίου και τα ανταλλάσει με ιόντα Nατρίου, με αποτέλεσμα το νερό που τελικά παίρνω να έχει μεγάλη συγκέντρωση νατρίου- το μεταφέρω αυτό μήπως θέτει κάποιους περιορισμούς). Από την άλλη έχει μάλλον υψηλή ανθρακική σκληρότητα.'Εχουμε λοιπόν:

pH= 7.5

GH= 5.6

KH = 341 mg/lt (Πως το μετατρέπω σε dH? 341/17.9 = 19) ???

TDS = 420

SO4 (θειικά) = 188 mg/lt (το όριο για το πόσιμο νερό 250mg/lt)

Αγωγιμότητα = 890 ...

Με βάση αυτές τις μετρήσεις θα ήθελα την έμπειρη γνώμη σας για τα είδη των ψαριών που πρέπει να επιλέξω, ώστε να έχω την minimum επίδραση με χημικά στο νερό.

Για ποια ψάρια είναι κατάλληλο το μαλακό νερό που έχω?Να αποκλείσω τα Guppys ή βρίσκομαι στα όρια τους?

Το ότι η συγκέντρωση του Νατρίου είναι σίγουρα υψηλή επηρρεάζει τα ψάρια?

Ποια χημικά θα χρειστώ γαι το νερό?

Σημειώνω πως θα βάλω εύκολα φυτά, xωρίς παροχή CO2.

Ελπίζω να μην κούρασα με τις μαζεμένες ερωτήσεις

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε μου και καλή συνέχεια στο ενυδρείο σου...

Με αφορμή τα λεγόμενά σου ότι το ενυδρείο είναι στην φάση του στησίματος οι τιμές στις οποίες αναφαίρεσαι θα μεταβλειθούν.Οι τιμές που θα σε αφορούν απο την στιγμή που θα μπεί νερό στο ενυδρείο είναι ΝΗ3/ΝΗ4/ΝΟ2/ΝΟ3 όταν με το καλό θα ξεμπερδέψεις με τον κύκλο του αζώτου αποφασίζεις και τα είδη ψαριού που θές να βάλεις.το νερό σου δεν είναι μαλακό ,μαλλον μέτριο θα το έλεγα ,μαλακό θα χαρακτηριζόταν το νερό για τους δίσκους πχ. Το νερό σου δέν είναι απαραίτητο να το μεταβάλεις με χημικά υπάρχουν πάρα πολύ τρόποι να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις το PH και τα συναφή παράγωντα...

Τα Guppys είναι ευκολοπροσάρμοστα ψάρια και μπορούν να βρίσκονται σε νερό με ph απο 5,5-8,5 οπότε δεν νομίζω πως είσαι οριακά...καλά είσαι.

Για το Νάτριο δέν γνωρίζω να σου απαντήσω στα σίγουρα όπότε άστο για κάποιον άλλον φίλο.(υπόψιν ότι μπορεί με την απάντηση για το νάτριο που θα πάρεις να ανερεί κάποια ή κάποιες απο τις απαντήσεις μου...)

Όταν λές χημικά τι εννοείς; test ;για το στρώσιμο ;τί ακριβώς;

Φιλικά Κώστας

Έγινε επεξεργασία - costas21
Link to comment
Share on other sites

Λέγοντας χημικά, εννοώ εαν χρειάζονται αλλαγή κάποιες παράμετροι (π.χ. pH) με κάποια από τα σκευάσματα του εμπορίου, για να έρθει το νερό πιο κοντά στις απαιτήσεις των ψαριών, για τα οποία περιμένω τις προτάσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Το γούστο το δικό σου δεν μπορώ να το ξέρω γα να σου προτείνω κάποια ψαράκια αυτό που θα σου προτείνω είναι να δείς τί μπορεί να μπεί στο ενυδρείο σου απο άποψη λίτρων απο άποψη παραμέτρων, διατροφικών και περιβαλλοντικών αναγκών του κάθε είδος ψαριού αλλά και της συμβατότητας μεταξύ τους,όσο για τα χημικά που λές θα εξαρτηθεί και αυτό απο τα ψαράκια που θα αποφασίσεις να βάλεις και σύμφωνα με τις ανάγκες τους να δημιουργήσεις και το κατάλληλο setup ,γνώμη μου είναι όποιος θα είναι ο τελικός σου συνδιασμός να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου χημικά υποκατάστατα για να αυξομειώσεις τις τιμές,θές υψηλό ph; σπασμένο κοράλι,ασβεστολιθικές πέτρες,άμμος θαλλάσης κ.α θές χαμηλό; τύρφη,Α/Ο κ.α υπάρχουν εκατοντάδες άρθρα που μπορούν να σε βοηθήσουν εδω μέσα ,κάνε μια αναζήτηση και θα δείς...

και ότι χρειαστείς...

Φιλικά Κώστας

Έγινε επεξεργασία - costas21
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...