Jump to content

Αλλαγες απο θαλασσα


Regal

Recommended Posts

Παιδια θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για το αν θα ηταν "σωστο" οι αλλαγες νερου να γινονται απο νερο της θαλασσας.Ψαχνομαι πολυ καιρο για το αν ειναι σωστο να προχωρησω σε μια τετοια κινηση αφου πολλα εχουν γραφτει πανω σε αυτο το θεμα.Απο την αλλη εχω δει πραγματικα πετυχημενα ενυδρεια να στηριζουν τις αλλαγες τους αποκλειστικα με νερο θαλασσης μειονωντας ετσι κατα πολυ τα εξοδα του ενυδρειου.

thanks Wink Wink

Link to comment
Share on other sites

To βασικό είναι να μας πείς γιατί είδος ενυδρείου απευθείνεσε.Για Fish-Only ή για Reef?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα .

Δεν θα σου πρότεινα την αλλαγή του τροπικού ενυδρείου είτε είναι fish only είτε είναι reef μια και οι ελληνική θάλασσα έχει διαφορετικές παραμέτρους νερού από την αντίστοιχη τροπική ,όπως μεγαλύτερη αλατοτιτα χαμηλότερο kh και άλλα.

Αν τώρα το ενυδρείο σου ήταν μεσογειακό και είχες ένα μέρος που θα είχες καθαρό νερό θάλασσας τότε ίσως , εγώ πάντως στο δικό μου μεσογειακό που φτιάχνω τώρα το πρώτο νερό θα είναι από θάλασσα και μετά σιγά σιγά οι αλλαγές θα γίνονται με συνθετικό νερό ώστε να συνηθίσουν τα ζωντανά σιγά σιγά στις νέες συνθήκες ,δεν θα διακινδύνευα αλλαγές από θάλασσα γιατί δεν ξερεις ποτέ τη μόλυνση θα έχουν τα νερά .

Έγινε επεξεργασία - reefduddy
Link to comment
Share on other sites

Χρήστο είμαι αντίθετος με αυτό το εγχείρημα που προσωπικά θεωρώ επικίνδυνο ιδιαίτερα για ένα reef ενυδρειο.Ας αρχίσουμε με τον οικονομικό παράγοντα που οι ένθερμοι υποστηρικτές θεωρούν ότι είναι και ο βασικος.10 κιλά αλάτι πχ red sea κοστίζουν 30 με 32 ευρώ και αντιστοιχούν σε 300 λίτρα νερό από την άλλη για να συλλέξουμε καθαρό νερό όσοι μένουμε Αθήνα θα έπρεπε να τραβηχτούμε στην καλύτερη από Σούνιο μεριά και να χαλάσουμε τουλάχιστον 15-20e σε βενζίνη πήγαινε ελα.Αν προσθέσουμε και τον προσωπική ταλαιπωρία στην συλλογή του από την θάλασσα στα μπετονια και μετά στο αμάξι και στην συνέχεια στο σπίτι μας πάντα με το ρίσκο της ρωσικής ρουλέτας θα έλεγα ότι δεν αξίζει για 15e να φουρτουνιάσουμε το ενυδρείο που με κόπο έχουμε στήσει και αναφέρομαι στα fish only ενυδρεία μιας και στο reef το μεσογειακό νερό είναι ακατάλυτο με χαμηλό ασβέστιο και μαγνήσιο αλλά και kh σίγουρα θα θέλαμε αρκετά πρόσθετα έτσι ώστε να το μεταβάλουμε στις σωστές τιμές και φυσικά το μόνο που θα μας έμενε θα ήταν και πάλι το ρίσκο ο κόπος και η ιδέα το τι μπορεί να φέρει το νερό που συλλέξαμε από την φαινομενικά καθαρή περιοχή.Φυσικά θα ήθελα να ακουστούν και άλλες γνώμες μιας και το θέμα που έθιξε ο Χρήστος σηκώνει αρκετή ανάλυση. :D

Link to comment
Share on other sites

Αν και γνωρίζω φίλο κάτοχο Reef 1000> λίτρων, που έχει κάνει κατ'επανάληψη αλλαγές νερού με θαλασσινό νερό απο τον Κορινθιακό κόλπο, όταν δεν εβρισκε αλάτι στην Κόρινθο, χωρίς να του δημιουργήθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα, θα συμφωνήσω με το Θανάση.

Link to comment
Share on other sites

Δημητρη το ενυδρειο μου ειναι fisf only :D Αντε βρε παιδια περιμενω και αλλες γνωμες

Link to comment
Share on other sites

Μια και λέμε για την καταλληλότητα του θαλασσινού νερού σας δίνω τις μετρήσεις που έκανα στη θάλασσα και συγκεκριμένα στις γούβες του Ηρακλείου Κρήτης προχθές

Ph-8,3

Kh-7

Salinity 1028

Ca-350

Όταν στο reef μου εχω

Ph-8,2

Kh-9

Salinity 1026

Ca-450

Έγινε επεξεργασία - reefdaddy
Link to comment
Share on other sites

Μια και λέμε για την καταλληλότητα του θαλασσινού νερού σας δίνω τις μετρήσεις που έκανα  στη θάλασσα και συγκεκριμένα στις γούβες του Ηρακλείου Κρήτης  προχθές

Ph-8,3

Kh-7

Salinity  1028

Ca-350

Όταν στο reef μου εχω 

Ph-8,2

Kh-9

Salinity  1026

Ca-450

10131[/snapback]

Νομίζω οτι οι τιμές αυτές εύκολα τροποποιούνται για να μετατραπεί σε κατάλληλο νερό για reef.

Πως όμως είμαστε σίγουροι οτι δεν υπάρχουν εργοστασιακά ή οικιστικά απόβλητα στη θάλασσα των Γουβών?

Link to comment
Share on other sites

εργοστασιακά ή οικιστικά απόβλητα δε υπάρχουν μια και είναι παραλίες αλλά ωστόσο ποτέ δεν είσαι σίγουρος με τη θάλασσα πολλές φορές έχω τύχει να δω να φέρνει το ρεύμα βρώμα και πίσσα από τα ανοιχτά γι αυτό δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο νερό .

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι ο λόγος που φωνάζουμε οι περισσότεροι (όχι στις αλλαγές με δικό μας νερό).Κανείς δεν μπορεί να μας πει με σιγουριά την χρονική στιγμή που συλλέγεις νερό το τι μπορεί να φέρνει μαζί του. :D

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα και εγώ ότι δεν μου ακούγεται σαν καλή λύση η αλλαγή με δικό μας νερό από την Θάλασσα φίλε REEFAKIA.Πολύ μεγάλο το ρίσκο. :D:D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

η γνωμη μου ειναι πως αξιζει μια δοκιμη καθαρα για λογους περιεργιας.. βεβαια η περιεργια σκοτωσε την γατα αλλααα η ικανοποιησε την εφερε πισω.. βεβαια στην περιπτωση που κατι παει στραβα καταλαβαινω πως θα παθεις πολλα εγκεφαλικα.. εφοσον μιλαμε για f.o. θα ελεγα να σκεφτεις αν το πιθανο κοστος αξιζει την ευχαριστιση που θα σου προσφερει αυτη η εξερευνηση.. good luck!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

πρεπει να μετρανε πολυ τα λιτρα του ενυδρειου σε αυτην την περιπτωση νομιζω....

δυσκολα θα μεταβληθει καποια παραμετρος σε ενα μεγαλο ενυδρειο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ας πώ και εγώ την ιστορία μου με λίγα λόγια χωρίς να προτείνω τίποτα στον φίλο μας! λίγο πρίν τα παρατήσω λόγω απωλειών στο FISH ONLY αποφάσισα να κάνω δύο τελευταία βήματα, πρώτα αυξησα πολύ το βιολογικό φίλτρο του ενυδρείου, και αργότερα άρχισα τις αλλαγές απο θάλασσα! Τώρα μπορείτε να το πείτε σύμπτωση?

εδώ και ένάμιση χρόνο έχω 7 ψαράκια, και καμμία απώλεια, έτσι αποφάσισα ότι μπορώ να συνεχίσω το χόμπυ μου! το ενυδρείο είναι 320 καθαρά λίτρα, αλλαγές κανω 80 λίτρα (και όχι για οικονομικούς λόγους) κάθε δύο μήνες.

Λίγη προσοχή στο μάζεμα του νερού (δυο μέτρα κάτω απο την επιφάνεια) μια φορά μεμβράνη για τα μπιτόνια,

και μία φορά απο τα μπιτόνια στο βαρέλι, οπου γίνεται η αλλαγή της πυκνότητας με νερό απο όσμοση αυτά τα ολίγα, πρώτη αλλαγή με θαλασσινό 4-8-2008 μέχρι σήμερα.

Έγινε επεξεργασία - ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...